Skocz do zawartości

Wysokiej klasy podbierak

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiekolwiek informacje o podbieraku będę mógł napisać dopiero w przyszły weekend. Centrumwedkarstwa.pl dało dupy i pomimo mojej rozmowy z konsultantem, a także dwóch maili, że mają błąd w opisie produktu chcieli mi wysłać model LT-58... Mało tego zwlekali z wysłaniem zamówienia, choć zapewniali mnie że zamówienie zostało już wysłane. Może to i dobrze bo trafiłby do mnie zupełnie inny produkt. Finał jest taki że złożyłem zamówienie u Głowatki jednak podbierak wyślą mi dopiero w poniedziałek bo ostatnia sztuka była wadliwa (plus dla sprzedawcy). K*** wszystko jest przeciwko mnie bym nie zdołał skompletować sprzętu przed pierwszym maja...

Edytowane przez Rafus

• 3 tygodnie później...

Niestety o LT-36 nie mogę nic powiedzieć. Żaden aktualny sklep go nie posiadał.

Kupiłem model LT-58. Podbierak jest ładny. Gumka dodawana do podbieraka jest beznadziejna ponieważ mocując go do paska spodni lub pleców gumka potrafi się rozciągnąć nawet dwa i pół raza. Po powrocie z obecnych wakacji zrobię sobie specjalny system troczenia do paska ponieważ lubię mieć podbierak blisko ręki. Podbierak miał już w sobie około 50 cm bolenia oraz szczupaka. Siatka do tego typu ryb jest niestety trochę za płytka. Producent mógłby zastosować w niej dwukrotnie głębszą siatkę, byłoby w tedy idealnie. Niestety więcej ryb nie udało się złapać ponieważ pogoda była paskudna, dopatrzyłem się wady produkcyjnej na nowym kiju, a od pewnego czasu nie ma mnie w domu. Warto jednak zwrócić uwagę iż podbierak był kupowany z myślą o kleniach, dla tego też na głębokość siatki nie narzekam.

Najważniejsze jest to, że podbierak jest bezpieczny dla ryb ;)

Edytowane przez Rafus
  • Like 1

Ja wkoncu dostalem i mialem okazje uzyc juz ten oto egzemplarz. Jestem bardzo z tego podbieraka zadowolony. Gleboka siatka z gumy bezpieczna dla rybek. Plus tez, ze podbierak plywa. Jedyny minusik to lekka nadwaga. Lubie tez fakt, ze raczka jest troszke dluzsza. Ulatwia mi to w podebraniu ryby. Konstrukcja prosta, ale co z tym idzie solidna. 

post-55589-0-10456700-1431438990_thumb.jpg

Ja wkoncu dostalem i mialem okazje uzyc juz ten oto egzemplarz. Jestem bardzo z tego podbieraka zadowolony. Gleboka siatka z gumy bezpieczna dla rybek. Plus tez, ze podbierak plywa. Jedyny minusik to lekka nadwaga. Lubie tez fakt, ze raczka jest troszke dluzsza. Ulatwia mi to w podebraniu ryby. Konstrukcja prosta, ale co z tym idzie solidna. 

Witam. Mógłbyś zdradzić ile taki kosztuje i gdzie go szukać?

Ok. Dziekuje za odpowiedz. Swoją drogą fajny jest i szkoda, że u nas pewnie go nie znajdziemy.

Szybki szuk i mamy np. na:

amazon:

http://www.amazon.com/Ego-Small-Rubber-Landing-Net/dp/B002Y33KYO

na ebay też pewnie się znajdzie.

Jest ciekawy, ale.... nie ma składanej rączki :( dla mnie niestety - pass

• Like 1

Wracając jeszcze na chwilę do sprawy pobieraka Ego. Za minus uznamy zbyt płytką siatkę gdy uda nam się złapać dużego pstrąga lub klenia. Jednak duże otwory podczas codziennego wędkowania bardzo upraszczają życie gdyż wyczepianie kotwic to czysta przyjemność.

Edytowane przez Rafus

Szybki szuk i mamy np. na:

amazon:

http://www.amazon.com/Ego-Small-Rubber-Landing-Net/dp/B002Y33KYO

na ebay też pewnie się znajdzie.

Jest ciekawy, ale.... nie ma składanej rączki :( dla mnie niestety - pass

Prosze. :)  Oczywiscie podbierak mozna kupic z siatka do wyboru. Cena niestety juz troszke wyzsza. 

post-55589-0-44789100-1431442698_thumb.jpg

• Like 2

• 11 miesięcy temu...

Witam, ostatnio rozglądam się za podbierakiem spiningowym będę go używał głownie łowiąc na Wiśle niestety w mojej okolicy jest ciężki dostęp do "wody" dlatego zainteresował mnie dany podbierak:

Podbierak DAM Effzett Foldable Landing Net with Lock

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/effzett-foldable-landing-net-with-lock-a48-p2335-k15225.html

Mam pytanko czy ktoś z was miał go w rekach? Jak się prezentuje? I ogólnie co o nim myślicie???

Pozdrawiam

Witam, ostatnio rozglądam się za podbierakiem spiningowym będę go używał głownie łowiąc na Wiśle niestety w mojej okolicy jest ciężki dostęp do "wody" dlatego zainteresował mnie dany podbierak:

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/effzett-foldable-landing-net-with-lock-a48-p2335-k15225.html

Mam pytanko czy ktoś z was miał go w rekach? Jak się prezentuje? I ogólnie co o nim myślicie???

Pozdrawiam

Temat rozwiązany przeniosłem go więc do istniejącego wątku

• 1 rok później...

Ponieważ kontynuacja wątków to na naszym portalu wartość niebywała linkuję właśnie tu, w wątku z 2006 roku :P

Otóż na fb. mój kolega z USA zaproponował następującą konstrukcję. Czy mieliście możliwość sprawdzenia ?

Co o tym sądzicie?

https://www.letemswim.com/

• Like 1