woblery z Bielska Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Pokazujemy śliczne fotografie - i bardzo dobrze, jest się na czym wzorować. Jednak czasem w sieci zjawiają się zdjęcia tak brzydkie, że aż żal, że zostały wykonane. Myślę, że warto jest je pokazywać - ku przestrodze. By radość z połowu nie zaślepiła łowcy i nie spowodowała, że chęć uwiecznienia zdobyczy będzie większa od rozsądku i poczucia smaku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Fajny crocs w ksztalcie okonia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Fotka d....y nie urywa ale fotograf miał intencję porównania wielości jego buta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Fotka d....y nie urywa ale fotograf miał intencję porównania wielości jego buta...dobrze że do .uja nie przyłożył dla porównania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Zdjęcie z pierwszego postu to pikuś.Najlepsze są fotki na których łowca z okazem prezentuje się na tle kuchni albo łazienki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 dobrze że do .uja nie przyłożył dla porównaniaMoże się bał bo taki okoń mógłby całego zassać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Zdjęcie z pierwszego postu to pikuś.Najlepsze są fotki na których łowca z okazem prezentuje się na tle kuchni albo łazienki itp.Fakt, takich nic nie przebije, ale - akurat na tym portalu - tak drastycznych przykładów dawać nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Myślę, że najlepsze przykłady takich zdjęć zamieszczane są w WW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dariusz Lipka Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Spodziewam się, że ten wątek został założony po to żeby właśnie szydzić z podobnych zdjęć, współczuć rybom i jednocześnie zachwycać się ich dorodnością. Mam parę takich zdjęć i chętnie je wrzucę tylko muszę się nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Kolejne zdjęcie z cyklu, jak nie należy fotografować ryb: Aż szkoda tak "spieprzyć" taką wspaniałą pamiątkę Przypominam o zasadach zamieszczania zdjęć na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dariusz Lipka Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) Mina tej małej - czy zwymiotuje? Przypominam o zasadach zamieszczania zdjęć na forum Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dariusz Lipka Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) I jeszcze z głębokiej Rosji. Przypominam o zasadach zamieszczania zdjęć na forum Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Akurat ten syberyjski połów ma swój cel i sens. Trzeba przygotować zapasy ma 9 miesięcy zimy. Cała wioska będzie z tego korzystać, do następnej wioski kilka dni, czasem tydzień marszu, sklepów brak... Nam ten pokot może i wydaje się głupi, ale mieszkaniec Tajgi widzi to inaczej - będzie żarcie dla psów, a psy = życie. W Tajdze nie ma litości. Nieprzygotowani giną. Nie ulega jednak wątpliwości, że żywe ryby wyglądają bez porównania piękniej, niż ich truchła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Te szczupaki to chyba z jednej fabryki odlane, kubek w kubek jeden wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 To jest wszystko nic dwa lata temu pewien "kolo" na wędku...pl dodał do galerii szczupaków zdjęcia pofiletowanego szczupaka na wadze i napisał, że zapomniał zrobić zdjęcie rybce nad wodą to chociaż wstawi takie domowe bo szczupak ładny, prawie 3 kg od tego czasu nie odwiedzam już tamtego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ja myślę że te szczupaki to są złowione ,a w zasadzie wyłowione zaraz po eksplozji w Czernobylu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Prawdziwa galeria koszmaru jest To mała próbka Przypominam o zasadach zamieszczania zdjęć na forum Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dariusz Lipka Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Oczywiście ja nie neguję zabijania ryb żeby przeżyć, ale to nie zmienia faktu, że jest /było to brzydkie zdjęcie pięknych ryb. Postaram się wrzucić jeszcze raz, tylko doczytam o zasadach zamieszczania zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tym razem przykład wprost ze Stanów:Piękna ryba, którą na zdjęciu, będzie wstyd znajomym pokazać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Mala przerwa w remoncie nad wodą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) . Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalwedkarz Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Myślę, że to nie do końca dobry pomysł na temat. Nie wszyscy mają taki dystans i poczucie ironii by załapali o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 lepiej zamknać ten temat bo przykro sie robi patrzac na takie zdjecia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 lepiej zamknać ten temat bo przykro sie robi patrzac na takie zdjeciaMoją intencją jest uczyć, nie epatować brzydotą. Uczyć, pokazując. Jest wiele przecudnej urody zdjęć w licznych wątkach, na których to przykładach można podglądać, jak zrobić dobre zdjęcie. W tym wątku chcę, byśmy pokazywali rażące błędy, w jednym tylko celu - by unikać ich samemu. Udając, że nie ma złych ujęć (zamykając temat), polegnie cel główny, dydaktyczny. Uważam, że uczyć powinniśmy się wskazując zalety, jak i wady dowolnego postępowania. Bez wskazywania błędów, edukacja jest kulawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Nie zamykać wątku, nie Każdy z nas pewnie ma buble fotograficzne i wydawało mi się że będzie to wątek o nich a nie o martwych rybach z internetów Z racji samodzielnych wypraw wędkarskich, próby robienia fotografii złowionym rybom, spełzły u mnie na niczym Wiem, można układać kupki kamieni i bawić się w budowanie Stonehenge ale bliżej mi do wędrownych Słowian niż osiadłych druidów. Można też targać mini statyw ale z nim wcale nie ma mniej roboty + trzeba pamiętać gdzie się go zostawia Prosić kogoś o utrwalenie chwili? Nie zawsze ktoś taki jest w pobliżu, jeśli już jest to zazwyczaj starszy jegomość z dwiema gruntówkami. Czas potrzebny na opanowanie jednego przycisku zupełnie nie pokrywa się z możliwością przeżycia ryby.Więc, wędkując w pojedynkę zaprzestałem czynić szkarady fotograficzne. Niezastąpiony jest kompan a najlepiej kompanka na wędkarsko-przyrodnicze zwiady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi