Welski Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Po 2 sezonach wypadałoby odswiezyc łajbę drzewianą.Nabylem szlifierkę to bedzie troszku lżej i po oczyszczeniuczym nasączyć przed malowaniem i jaka farbą potem ?Taka O ,tylko pomalowana na zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Welski, przejrzyj watek pychówki.. Był tam link do sklepu ze specyfikami szwedzkimi do impregnacji łodzi drewnianych... Mieszanina smoły drzewnej, oleju lnianego i terpentyny...Ja korzystam z opcji terpentyna plus dziegć sosnowy kupowany w hurtowni weterynaryjnej. W stosunku 3:1.Nie wiem, jak na tym się farba będzie trzymała, ale w zasadzie w większości sklepów żeglarskich to dostaniesz.. Znaczy się te farby. Trochę tej chemii jest. O, choćby tu Ale ja bym nie malował na Twoim miejscu.. Zaimpregnowane drewno wygląda ładniej niż kolorowe okiennice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 tez tak myślal bez malowania,tylko byla kupiona na zielono.zaraz pstrykne zdjątko .Roboty ze szlifowaniem bedzie OO,ale bedę kombinował.Jest takie cuś jak Boramon c 30 i altaxin z olejem moze tym.A ta nebeska przedluzone 0,5 m ale jako bakista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Jest takie cuś jak Boramon c 30 i altaxin z olejem moze tym. Jak łódka będzie garażowana na powietrzu, to może i tym.. Ale jak cały sezon będzie przy pomoście, to ja bym się głęboko zastanowił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Dobra ,to ile terpentyny a ile od kopyt ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ja korzystam z opcji terpentyna plus dziegć sosnowy kupowany w hurtowni weterynaryjnej. W stosunku 3:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Welski
Po 2 sezonach wypadałoby odswiezyc łajbę drzewianą.
Nabylem szlifierkę to bedzie troszku lżej i po oczyszczeniu
czym nasączyć przed malowaniem i jaka farbą potem ?
Taka O ,tylko pomalowana na zielono
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi