pietrus Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam kolegów. Mam problem z Twin Powerem 2500FA. Bardzo często przy rzutach zamyka mi się kabłąk. Czy ktoś z Was miał taki problem jeśli tak to jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Najprawdopodobniej szlag trafił tzw. gumową uszczelkę,która ma za zadanie unieruchomić kabłąk podczas wyrzutu. Kiedyś Mefisto miał takie uszczelki... Edytowane 21 Lipca 2015 przez Piokowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Chodzi o uszczelkę pod rotorem, zerknij czy się nie skończyła. Jeśli nie uszczelka to posmaruj przekładnię trochę mocniej aby korbka przy wyrzucie nie kręciła się tak lekko.Z pozdrowieniami,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 obstawiał bym krzywy drut kabłąka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Odkręć śrubę od kabłąka i sprawdź czy jest osiowo, jak nie to popraw i po kłopocie. Miałem podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Miałem ten problem w TP XT '98... Poprosiłem serwisanta Shimano, (św.p.WG) aby zlikwidował mi mechanizm zamykający kabłąk. I było po problemie! Kabłąk i tak zamykam ręką.. Zresztą w kołowrotkach SW Daiwy nie ma innej możliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi