Darek K Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wygląda zarąbiście. Wygląd omotek super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Piękne wykonanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Wzięło mnie Oskrobałem kolejny kij, rozebrałem do gołego. Wędka Mistrall Aqua Spin 2,40m 10-30g (tak opisana była w oryginale).Ponieważ system C-C pozwala też pomierzyć wędki castingowe i spinningowe, a nie wyłącznie muchówki, to pomierzyłem też ten blank.Skróciłem go z góry i dołu o 85 mm, bo taki kawałek mi się kiedyś połamał na szczycie, więc go wywaliłem całkiem. Po tym całym skróceniu ciężar rzutowy po pomiarze wyszedł tak: 10-21 g. Więc podsumowując, mam blank o długości 225 cm, 2-skład, który obsłuży przynęty z zakresu 10-21g.Chcę z niego zrobić wędkę castingową. Pytanie: W jakie przelotki go ubrać? Ktoś na pewno składał już casta na blanku o podobnym ciężarze rzutowym i długości, to może poradzi coś? No i jeszcze jedno: zbroić standardowo, czy spiralnie? Nie ukrywam, że najbardziej wdzięczny bym był za linki do sklepu (np. w sklepie BRC), bo orłem w tej dziedzinie nie jestem i jakieś oznaczenia literkami niewiele mi powiedzą na temat rodzaju przelotek, których by trzeba było użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Czy taki set się nada na początek?https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Zestaw-przelotek-Fuji-ALCONITE-Casting-180-240cm-/630 Albo taki (tylko trzeba by chyba jedną przelotkę running dorzucić):https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Zestaw-przelotek-ATC-MicroWave-casting-Nanolite-Black/491 Edytowane 6 Lutego 2016 przez Alek_Art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Spirali jakoś nie mogę polubić ,wybrałbym raczej Alconite z Sic na szczycie . Edytowane 6 Lutego 2016 przez darek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Nie za drogie do tego patyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Bardziej do dobrej plećki też nie taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Taka na szczyt podejdzie?https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Przelotki-szczytowe-Fuji-FCST%2C-SIC%2C-gunsmoke%2C-casting/425 Kolor ramek się w miarę przyzwoicie zgodzi z tamtymi z setu Fuji Alconite wyżej? Edytowane 7 Lutego 2016 przez Alek_Art. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Do grubszych linek ok ,ale cienka plećka może się motać...https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/FUJI-Przelotki-szczytowe-typu-MNST-SIC/208z tej sama spada nawet najcieńsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Dzisiaj doszły klunkry z BRC: set przelotek Fuji KR-Concept SIC do casta, nitka, pierścienie i uchwyt Se uszyłem skórzany kondon na jedną część rękojeści i zrobiłem pierwsze przymiarki do pierwszego w życiu kijka z pazurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Projekt ukończony Długość: 225 cm, 2-skład, c.w. 9 - 21 g.Rękojeść: czarna skóra.Nić: Pro Wrap Metallic RED.Przelotki: Fuji KR Concept SIC w kolorze srebrnym.Uchwyt kołowrotka: Fuji TCS 16 Silver Deluxe.Zbrojenie spiralne. Z założonym kołowrotkiem wędka wyważa się na połowie nakrętki uchwytu. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ladnie wyszlo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jak Ty zes tego kondona naciagnal na dolna czesc reargripu?Miales juz wedki skora obite? Nie splesnieje po kontakcie z woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jak Ty zes tego kondona naciagnal na dolna czesc reargripu?Miales juz wedki skora obite? Nie splesnieje po kontakcie z woda?Jakoś poszło Wędkę w skórze mam jedną - muchówkę na szczupaki. Ale pierwej zrobiłem sobie nóż oprawiony w skórę i testowałem go od roku. Nic się nie dzieje, mimo że specjalnie o niego nie dbam Także zero strachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Pokaz fotke noza :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ależ proszzzzzz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Zdolniacha z Ciebie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Łeeee, tu są tacy ludzie na forum, którym do pięt nie dorastam! Chciałbym kiedyś osiągnąć ich poziom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Wędeczki oblatane Już sobie nie wyobrażam lepszego tworzywa na rękojeściach moich osobistych wędek niż skóra Pod każdym względem przebija wszystko, co trzymałem w rękach Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Będąc na Targach Rękodzieła Wędkarskiego w tym roku, kupiłem od Kolaborantów kawałek stabilizowanej brzozy, barwionej na niebiesko Z początku myślałem, coby zrobić z niego insert do jakiegoś skeletonu, ale ostatecznie po przymiarce do kołowrotka pomyślałem, że dlaczego by nie zrobić całego uchwytu. No i wystrugałem Moja tokarka z drewna i do drewna dała radę Żeby wyrzeźbić siodło pod betoniarkę, obyło się bez frezu - wystarczył dobry pomysł, imadło i 2 pilniki do metalu Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 WoW Szacun chłopie za talent i pomysłowość!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Ja poprosze o ten pomysl, jesli mozna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Finał Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Super! Czym lakierowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Olejowane było Tru Oil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi