smudek Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 fajny scyzoryk na grzyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Fajna kosa Bedziesz robij wiecej to wstawiaj foty, chetnie sie pooglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Kolejny nożyk - prezent dla brata Stal: NCV1, satynaTwardość: 58-59 HRCDługość całkowita: 25 cmDługość głowni: 13 cmRękojeść: swoja micarta + mosiądz (piny) + mosiądz (rurka)Pochew: skóra 3,5 mm wykończona bejcą i woskiem. Trza będzie wreszcie jakąś wędkę złożyć, bo wątek przestaje pasować do działu EDYTA (26.01.2018): Nożyk dostał po czasie krzesiwko, lekko przerobiłem skórkę, brat sobie wypiaskował i wyoctował klingę, doszło logo Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Fajny. Skórę gdzie kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 juchcik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 A taką stal gdzie można dostać ? Fajne kosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Dzięki Ja kupuję w sklepie damast.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 fajnie wyszła rękojeśc "na ciemno".Ciekawi mnie jej trwałośc w dłuższym okresie użytkowania. PozdrawiamPo blisko dwóch latach ciorania mojego pierwszego kijka z rękojeścią wykonaną z kory naszych rodzimych drzew, mogę co nieco powiedzieć o jej trwałości No więc po tych dwóch latach użytkowania bez jakiegoś specjalnego spuszczania się nad dbałością o jej stan, rękojeść obecnie prezentuje się następująco: Nic nie popękało i nie porozwarstwiało się, rękojeść w najmniejszym nawet stopniu nie utraciła pierwotnej elastyczności.Są na niej widoczne standardowe otarcia czy obicia, jakie byłyby widoczne na zwykłym korku, gdybym "dbał" o niego tak samo, jak o tą korę - czyli wcale Ja jestem w pełni zadowolony 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 A czym była zabezpieczona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 3 warstwy oleum ALTAX z Castoramy nanoszone według instrukcji z opakowania oleum i gra gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Faktycznie, ladnie sie to wszystko trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Kolejny zrobiłem...Moja Ola zaczęła mi marudzić, że wszystkim prezenty robię, a ona się nie może żadnej kosy doczekać No to jej mówię, żeby sobie wymyśliła jakiś nożyk, to jej ukulam. No to wymyśliła.... Podpatrzyła coś w internetach, narysowała i kazała zrobić.Mówię: "Nie ma opcji, to się do kanapek ani do lasu nie nadaje - nie bede robił!"Jak zagroziła rozwodem, to spokorniałem Dobrze kobita gotuje - gdzie ja bym teraz taką kucharkę wyhaczył, jakby groźby spełniła? No i ukulałem...Technikalia:Stal: NCV1, głaskana aż do lusterkaDługość całkowita: 242 mmOstrego: około 130 mmGrubość blaszki: 3,1 mmRękojeści (nóż i krzesiwo) i kieł: poroże lelenia, na błyskPochwa: skóra 3,5 mm, postarzana z letka, zrobiona na ciemny brąz z przecierkami Rzemyki i jakieś koraliki plastikowe oderwane od butów mojej kobietki Galeryja:Strach teraz do kobitki podchodzić bez jakiegoś uzbrojenia, jak kanapki robi... A fałszywka takie snopy iskier krzesa, że hej! Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Piękny nożyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Wow ale kosiwo☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ladny Akurat przed chwila skonczylem to ogladac https://www.youtube.com/watch?v=8mO8ndlikhM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Do tzn. "poroże na błysk"? Jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Tak, jak stal Coraz drobniejsze gradacje papieru aż wreszcie się zacznie błyszczeć Kość i stal pociągnąłem ostatecznie gradacją 2000 i w wypadku poroża na tym poprzestałem. Stal jeszcze wrzuciłem na polerkę tarczą bawełnianą i powstało lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Mega KOSA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Kurde, jakoś za wędki mie sie nie kce zabrać, ale kolejny nóż zrobiłem "Prostak" Nóż robiony dla kogoś z JB.PL Miał być prosty robol do lasu.Technikalia:- stal: NCV1, 4 mm,- głownia/rękojeść: 130/115 mm,- rękojeści: micarta z dwukolorowej juty,- piny i rurka: mosiądz 8 mm- pochwa: skóra 4 mm wykończona bejcą i Palcem Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Fajny obozowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Kolejny "Kamrat"Ten jest dla mnie, bo mój prywatny poprzedni z NCV1 ktoś przytulił - Stal: D2; 4,8 mm- Głownia/rekojeść: 130/115 mm- Rękojeść: Zebrano/Padouk/skóra- Piny i rurka: mosiądz/nierdzewka (mozaikowy), mosiądz.- Pochwa: skóra 4 mm, bejca, PalcMega wygodna rękojeść wyszła Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Kolego, powiedz co Twoje wpisy wnoszą do działu Rodbuilding ? Nożami łowisz ryby ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) "Kolego, powiedz ... Nożami łowisz ryby ?!" Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Nie nożem się wątek rozpoczął a jedwabiem i zapewne niebawem wróci 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 A nie zauważyłeś, że to wątek autorski? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi