Artech Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Na to już taki 100% hand made Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Z jakiego drutu przelotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dental 1,0 i 0,8 mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Kiedyś robiłem monostopki z dentalu 0,6/0,7/0,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Uklepane, ugłaskane Secik gotowy do montażu Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Pany, pytanie: Spacing może być, czy trzeba by jeszcze coś poprzesuwać? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ja uważam że jest lux Ma moc , aż Cię w kadr wciągnęła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Pzy muchowkach sam spacing to jeszcze nie wszystko, musisz potestowac czy bedzie latalo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Potestowaszy, porzucawszy W drugim rzucie próbnym wypierdzieliwszy całą linkę bez wysiłku W pierwszym się nie udało, bo linka zwinięta od listopada na młynku miała kształt sprężyny po rozwinięciu i skołtuniła się przy wyrzucie w lekkim mrozie jakieś 7 metrów od końca, hamując lot wabia Po rozprostowaniu poszło za drugim razem do końca Także spacing zostaje, jak jest Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Alek_Art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Niezły film tylko trzeba sie naklikać... Odstępy przelotek bez zarzutu;jak dla mnie wężyki to dwa razy więcej omotek-wolę mono chyba,że blank za wolny;No,no...wąskie pętle lecą - teraz możesz z dowolnego łuku strzelać cała linkę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Dla mnie waga lakieru i omotki na drugiej stopce wężyka nie robi różnicy przy wedce #8 (a nawet #10 według CC, jak się okazało po dokładnym pomiarze), bo przecież sama przelotka ważyć będzie z grubsza podobnie Może jakbym się porwał na szklaczka w klasie #2, to bym się zastanawiał. Chociaż monostopki jakieś takie nieklasyczne i do klasycznego szkła nie widzi mi się zbytnio... Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Alek_Art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jeszcze pytanko o Dental - jakiego używałeś - twardego, sprężysto-twardego czy miękkiego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Wg CCS #10 to nawet lepiej...mono wydobywają pełen potencjał blanku stąd moje osobiste preferencje(żadna krytyka),weżyki nieco przesztywniają co warto z kolei wykorzystać w lejących się blankach.Wygląd,no cóż dla mnie najpierw funkcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 No i tu mnie zabiłeś pytaniem. Formuje się toto jakoś znośnie i srężynuje całkiem mocno. Żeby wygiąć oczko o średnicy np. 6 mm, muszę użyć wiertła o średnicy 5 mm, bo drut "odbija". Sklepać stopki też nie jest łatwo, musiałem klepać na szczękach imadła wykonanych z dobrej stali, bo na kowadle na dupce imadła drut po prostu się wbijał i nie rozklepywał (albo gówniane imadło, albo tak twardy drut).Ten drut mam jeszcze z czasów strugania woblerów, także źródła już nie jestem w stanie wskazać. Ale na przelotkach, które z niego popełniłem nie ma jeszcze żadnych śladów zużycia, więc jestem skłonny wierzyć, że nie będzie łatwo ich zabić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Standardowe wężyki owszem, bo są przeszło o 30% dłuższe od moich w tym samym rozmiarze i kąty "ramion" przelotek kupnych bardziej "podpierają" blank w miejscu ich montażu. Moje robię tak, że są krótsze, ramionka dochodzą do blanku pod większym kątem w stosunku do osi blanku (czyli są do niej bardziej prostopadłe), co w konsekwencji mniej usztywni blank niż przelotka ze sklepu. Wg CCS #10 to nawet lepiej...mono wydobywają pełen potencjał blanku stąd moje osobiste preferencje(żadna krytyka),weżyki nieco przesztywniają co warto z kolei wykorzystać w lejących się blankach.Wygląd,no cóż dla mnie najpierw funkcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jak składałem swoje kijki-też z dentalem to pod stopkę mono dołożyłem podkładki wycięte z okładek do zeszytów...potem kijki sprzedałem ciekawe jak funkcjonują(jeśli jeszcze!?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedź. Podpytuję, bo aktualnie rozpoznaję temat woblerków, a i jeśli zdecyduję się na kolejną muchówkę, to nie wiem, czy też nie pobawię się w wyginanie przelotek (jak już złożyłem jedną wędkę to nie wiem, czy kolejne będę chciał kupne). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedź. Podpytuję, bo aktualnie rozpoznaję temat woblerków, a i jeśli zdecyduję się na kolejną muchówkę, to nie wiem, czy też nie pobawię się w wyginanie przelotek (jak już złożyłem jedną wędkę to nie wiem, czy kolejne będę chciał kupne).Zawsze to więcej % hendmejd w hendmejd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Coś tam się dzieje Góra już skończona, dół i środek się właśnie kręci Na żywo kolor wyszedł rewelacyjny! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Kolorek super Zrob kiedys kilka zdjec w plenerze w naturalnym swietle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Patyk skończony Pokazuję więc, co wykulałem Przy okazji widać tubę, którą już jakieś 2 lata temu ręcznie uszyłem ze skóry dla tej właśnie wędki No i @Del Toro, specjalnie dla Ciebie fotka omotki w naturalnym oświetleniu Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Alek_Art. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Kolor omotki miazga... Przelotki wyglądają jakby trzymały się na lakierze i jakby wogole nie było tam nici... Klasa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Teraz tylko spasować glowice,tak z 15-18 m F lub I i póki trotki blisko wybrzeża... 10' -dźwignia wymaga wsparcia,ale ogarniesz jak oceniam po postępach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Swietny oryginalny projekt No i kolor omotki super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi