Skocz do zawartości

kołowrotki Salt water

TwinPower

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Dzięki za info. Tak sobie myślę...głową, czy dla przeciętnych zastosowań warto kupować Stelkę, czy lepiej prawie dwa TP? Mam na myśli użytkowanie na przestrzeni kilku lat.

Jak zamęczę moją Certate HC, to kupię TP XG...

rzuc okiem na www.ebay.com

zobacz ile kosztuja aktualne modele klasy SW.

Stella SW vs Twin Power SW

Czasy gdy stella kosztowala tyle co 2 TP juz dawno minely.

Dzięki za info. Tak sobie myślę...głową, czy dla przeciętnych zastosowań warto kupować Stelkę, czy lepiej prawie dwa TP? Mam na myśli użytkowanie na przestrzeni kilku lat.

Jak zamęczę moją Certate HC, to kupię TP XG...

rzuc okiem na www.ebay.com

zobacz ile kosztuja aktualne modele klasy SW.

Stella SW vs Twin Power SW

Czasy gdy stella kosztowala tyle co 2 TP juz dawno minely.

Faktycznie :huh:

Nie miałem parcia, więc opierałem się na naszym rynku :D

Daiwa też ściemnia z tymi niemal identycznymi do topowych konstrukcjami. Bliźniacza ponoć do Saltigi Z - Saltiga Game też nie jest tak szczelna jak sama Saltiga Z. Różnią się ilością usczelek. Coś jak TP i Stella. Saltiga Game jest Washable, czyli że wilgotną szmatką można przetrzeć. :D

Nie pamiętam o jaką Saltigę chodziło, ale kolega na forum FORS pisał, że on i kilku innych wędkarzy ma problem z tym sprzętem. Nie chodziło o szczelność, ale o zacinanie przy maksymalnym wychyleniu szpuli. Mój kumpel, twierdzi, że ma to związek ze zbytnią dbałością Daiwy w wycinaniu/frezowaniu wałka odpowiedzialnego za posuw szpuli.