spy Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Ostatnio korzystałem z zapomnianego slipu i niestety przy powrocie przednionapędówka nie dała rady wytargać pontonu z przyczepką z wody. Czym targacie przyczepki z łódkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) Miałem podobny problem z Vectra C.Problem znikł wraz Miskiem Outlander II, teraz pakuję się w akwen aż wydech bąble puszcza Edytowane 23 Lipca 2015 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jezi0rko Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Megane II kombi, benzyna i daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_moto Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Berlingo 1.9 d daje rade. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) Skoda Yeti 1.4TSI też daje radę. A tylko przednionapędówka Edytowane 23 Lipca 2015 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) A to ja będę bardziej oryginalny Toyota Hilux, napęd przód/tył, reduktor. Na haku 2,8 tony. Nie ma takiego dzikiego slipu z którego nie mogłem wyjechać. A łodeczka swoje 700 kg ma .A zapomniałem dodać, że na oponkach BF Goodrich All Terrain. Edytowane 23 Lipca 2015 przez Paprykarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobertsWalters Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Suzuki Grand Vitara 2.0 benz.4x4 i Mercedes W210T bez problemu na moim odrzańskim slipie jak i na dzikim jeziorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Krzysztof (Paprykarz), i to jest prawdziwy samochód na ryby. Niestety zazwyczaj ekonomia jest górą. Wtedy zazwyczaj czuć sprzęgło, opony i mamy ograniczenia miejsc do slipowania. Już pomijam sytuację, kiedy podczas pobytu na rybach popada i mamy problem z wyciągnięciem zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiwaldi1970 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Na dzikich slipach lub nie używanych trzeba zwrócić uwagę na falowanie wody bo są zamulone i jak się długo ociaga i przygotowuje do wyjazdu i wyciąga łajbe to ciężko ją później wyciągnąć bo siada. Ja mam xsara picasso i daję sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Passat 2,8 4x4 ale unikam miękkich slipów - to zwykłe auto, tylko trochę mocniejsze. Opony też szosowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Kia Sorento V6 3,3l 248 KM 4x4 + reduktor do 3,5 tony na haku -nie było dotychczas żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Bora 4motion Tdi jak się nie zwiesi to przejedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Bora 4motion Tdi jak się nie zwiesi to przejedzieWadą jest pewnie niższe zawieszenie. Kiedys jak miałem Golfa 4 kombi 1,9 TDI zrobionego na 170 koni i urwałem ze dwie osłony to go podwyższyłem. Na zawiasach pewnie ze 2 cm i poszły balony na koła. Szerzej też go posadziłem. Felgi z innym odsadzeniem ET.W sumie ze 4-5 cm to dało. Bajka się zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Też mam podniesiony przód na tulejkach od octavii. Daje radę,jak by tak miał reduktor albo spięcie tyłu na stałe to już by była bajka. Raz wpadlem w takie koleiny że zwiesilem sie na osłonie ,myślałem że tylko ciągnik mnie uratuje ale jakimś cudem wylazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 VW Passat 130hp 4x4 daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siacho73 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Nissan Patrol y60,napęd przód/tył, reduktor, blokada tylnego mostu. Naprawdę daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Szewrolet kordoba kłatro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toomi1-83 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 VW t4 2.5tdi tylko szkoda że nie synchro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Mnie wstępnie interesuje subaru impreza 4x4. Jak ja nie lubię zmieniać samochodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) Land Rover Discovery 2 TD5 opony AT Genarlanie nie ma problemu ze slipem w każdym miejscu, jednak 2 razy utknąłem w rozmoczonym po deszczach błotku przy trzcinach. Uważać też trzeba na mokrej trawie i bardzo sypkim piasku.Na szczęście mam sąsiada, co mi pomaga swoją terenówką w takich przypadkach. Jednak trzeba wyciągarkę kupić i nie będzie problemu w nagłych przypadkach. Edytowane 24 Lipca 2015 przez Mordeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Mnie wstępnie interesuje subaru impreza 4x4. Jak ja nie lubię zmieniać samochodu..Dlatego na ryby, grzyby i Norwegię kupiłem Hiluxa którego nie zmieniam (zepsuć się nie chce) a do jazdy mam inne autko.Impreza powinna dać radę, Subaru zawsze robiło fajne autka uterenowione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Land Rover Discovery 2 TD5 opony AT Genarlanie nie ma problemu ze slipem w każdym miejscu, jednak 2 razy utknąłem w rozmoczonym po deszczach błotku przy trzcinach. Uważać też trzeba na mokrej trawie i bardzo sypkim piasku.Na szczęście mam sąsiada, co mi pomaga swoją terenówką w takich przypadkach. Jednak trzeba wyciągarkę kupić i nie będzie problemu w nagłych przypadkach. Dobre Jak bym tak zostawił zestaw na slipie na dłuższy czas to by chyba mi go spalili albo wyrawali ciągnikiem.Generalnie zawsze staram się wędkować we dwóch bo w takiej sytuacji wracam po zestaw i wjeżdżam na slip a kolega napływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Dobre Jak bym tak zostawił zestaw na slipie na dłuższy czas to by chyba mi go spalili albo wyrawali ciągnikiem.Generalnie zawsze staram się wędkować we dwóch bo w takiej sytuacji wracam po zestaw i wjeżdżam na slip a kolega napływa.Ale to nie jest slip, tylko dzika główka jakich wiele ;-)Prawdziwych slipów w mojej okolicy nie ma. Genaralnie w Poznaniu jest z tym bieda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirko filipovic Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ja ciagam touranem 1,9 w 90% korzystam z dzikich slipow zawsze mam 20m mocnej liny ze sob jak nie mogę wyciągnąć bo siadzie przyczepka w mule to się cofam na twarde i wyciągam za każdym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adam12151 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Forester + wózek samoróbka, którym nie muszę daleko (głęboko) wjeżdżać do wody. Dodatkowo na dzikie zjazdy wożę ręczną wyciągarkę i pasy ok. 10mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Wolnossace 260 koni, automat, 4x4, reduktor, general grabber AT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
spy
Ostatnio korzystałem z zapomnianego slipu i niestety przy powrocie przednionapędówka nie dała rady wytargać pontonu z przyczepką z wody. Czym targacie przyczepki z łódkami?
Top użytkownicy dla tego pytania
4
4
4
3
Popularne dni
23 Lip
13
24 Lip
13
25 Lip
8
26 Lip
6
Top użytkownicy dla tego pytania
nrt80 4 odpowiedzi
Paprykarz 4 odpowiedzi
Dano-G 4 odpowiedzi
PiernikTorunski 3 odpowiedzi
Popularne dni
23 Lip 2015
13 odpowiedzi
24 Lip 2015
13 odpowiedzi
25 Lip 2015
8 odpowiedzi
26 Lip 2015
6 odpowiedzi
Popularne posty
tobiasz92
U mnie w okolicy niektórzy nie potrzebują przyczep :D :D
JerryM
FORD F-250 Super Duty 7.3 TD....A Wigry355 frunie za nim....
kotwitz
Szewrolet kordoba kłatro
Opublikowane grafiki
60 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi