Skocz do zawartości
  • 0

Czym targacie przyczepki z łódkami?

spy

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A to ja będę bardziej oryginalny Toyota Hilux, napęd przód/tył, reduktor. Na haku 2,8 tony. Nie ma takiego dzikiego slipu z którego nie mogłem wyjechać. A łodeczka swoje 700 kg ma  ;) .

A zapomniałem dodać, że na oponkach BF Goodrich All Terrain.

Edytowane przez Paprykarz
  • Like 1

• 0

Krzysztof (Paprykarz), i to jest prawdziwy samochód na ryby. Niestety zazwyczaj ekonomia jest górą. Wtedy zazwyczaj czuć sprzęgło, opony i mamy ograniczenia miejsc do slipowania. Już pomijam sytuację, kiedy podczas pobytu na rybach popada i mamy problem z wyciągnięciem zestawu.

• 0

Bora 4motion Tdi jak się nie zwiesi to przejedzie

Wadą jest pewnie niższe zawieszenie. Kiedys jak miałem Golfa 4 kombi 1,9 TDI zrobionego na 170 koni i urwałem ze dwie osłony to go podwyższyłem. Na zawiasach pewnie ze 2 cm i poszły balony na koła. Szerzej też go posadziłem. Felgi z innym odsadzeniem ET.

W sumie ze 4-5 cm to dało. Bajka się zrobiła.

• 0

Też mam podniesiony przód na tulejkach od octavii. Daje radę,jak by tak miał reduktor albo spięcie tyłu na stałe to już by była bajka. Raz wpadlem w takie koleiny że zwiesilem sie na osłonie ,myślałem że tylko ciągnik mnie uratuje ale jakimś cudem wylazł

• 0

Land Rover Discovery 2  TD5 opony AT

Genarlanie nie ma problemu ze slipem w każdym miejscu, jednak 2 razy utknąłem w rozmoczonym po deszczach błotku przy trzcinach. Uważać też trzeba na mokrej trawie i bardzo sypkim piasku.

Na szczęście mam sąsiada, co mi pomaga swoją terenówką w takich przypadkach. Jednak trzeba wyciągarkę kupić i nie będzie problemu w nagłych przypadkach.

Edytowane przez Mordeo

• 0

Mnie wstępnie interesuje subaru impreza 4x4. Jak ja nie lubię zmieniać samochodu..

Dlatego na ryby, grzyby i Norwegię kupiłem Hiluxa którego nie zmieniam (zepsuć się nie chce) a do jazdy mam inne autko.

Impreza powinna dać radę, Subaru zawsze robiło fajne autka uterenowione.

• Like 1

• 0

Land Rover Discovery 2  TD5 opony AT

Genarlanie nie ma problemu ze slipem w każdym miejscu, jednak 2 razy utknąłem w rozmoczonym po deszczach błotku przy trzcinach. Uważać też trzeba na mokrej trawie i bardzo sypkim piasku.

Na szczęście mam sąsiada, co mi pomaga swoją terenówką w takich przypadkach. Jednak trzeba wyciągarkę kupić i nie będzie problemu w nagłych przypadkach.

Dobre  :D

Jak bym tak zostawił zestaw na slipie na dłuższy czas to by chyba mi go spalili albo wyrawali ciągnikiem.

Generalnie zawsze staram się wędkować we dwóch bo w takiej sytuacji wracam po zestaw  i wjeżdżam na slip a  kolega napływa.

• 0

Dobre  :D

Jak bym tak zostawił zestaw na slipie na dłuższy czas to by chyba mi go spalili albo wyrawali ciągnikiem.

Generalnie zawsze staram się wędkować we dwóch bo w takiej sytuacji wracam po zestaw  i wjeżdżam na slip a  kolega napływa.

Ale to nie jest slip, tylko dzika główka jakich wiele ;-)

Prawdziwych slipów w mojej okolicy nie ma. Genaralnie w Poznaniu jest z tym bieda.