spy Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Ostatnio korzystałem z zapomnianego slipu i niestety przy powrocie przednionapędówka nie dała rady wytargać pontonu z przyczepką z wody. Czym targacie przyczepki z łódkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Ostatnio rumunka 4x4 ,benzynka z podtlenkiem elpidżi, zmieniłem tylko opony na yokohamy geolander . Prześwit na razie wystarcza,ale w planie lift o 30 mm na sprężynach h&r.Długo ciągałem osobówkami ,lina i koło pneumatyczne z przodu przyczepy rozwiązywało wiele wyjazdów. Edytowane 25 Lipca 2015 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 U mnie wyciąga zamiennie Lanos lub Hundai I20 . Jak zdechnie Lanos kupuję Rumuńskiego 4x4 na podtlenku elpidżi Nowy zestaw jaki wyciagam waży około 400kg. Wózek przerobiłem tak, że nie muszę za głęboko wjeżdzać do wody, wszystko dzięki podwójnej kilowej rolce na tyle przyczepy. Dodatkowo kiedyś zrobiłem w przyczepie drugą wyciągarkę i jeżeli jest stromy brzeg opuszczam tylko przyczepę z łodzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 A to moje ciągadełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lukasz82 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Forester 2.0 benzyna, idealny kon pociagowy. Zero problemów w trasie jak i na slipach.Prędzej była bora 1.6 z małą łódka dawała radę lecz przy większym zestawie ok 700kg były już problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JerryM Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 FORD F-250 Super Duty 7.3 TD....A Wigry355 frunie za nim.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giepol Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Tylko Kia Sportage 4x4 , Już druga i wszędzie daje radę ale z oponami BF Goodrig AT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 FORD F-250 Super Duty 7.3 TD....A Wigry355 frunie za nim....grubo Jakby do tira podłączyć najstarszy camping Niewiadów Szacun. Ile to ci pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 FORD F-250 Super Duty 7.3 TD....A Wigry355 frunie za nim....Gdzie przeważnie fruwasz? Masz jakieś fajne wody na Jurze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grelo6 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Vectra C kombi 120 koni daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JerryM Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 grubo Jakby do tira podłączyć najstarszy camping Niewiadów Szacun. Ile to ci pali?Normalna jazda 15 ltr,grubsza jazda 18 ltr... Gdzie przeważnie fruwasz? Masz jakieś fajne wody na Jurze?Ja z Bobolic w zach-pomorskim ,bo chyba pytałeś o te spod Częstochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Ale to nie jest slip, tylko dzika główka jakich wiele ;-)Prawdziwych slipów w mojej okolicy nie ma. Genaralnie w Poznaniu jest z tym bieda.Dlatego każde miejsce (nawet dzikie) do slipowania jest bezcenne, niestety są tacy, którzy myślą, że tylko oni mają prawo do takich miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) "JerryM" post Normalna jazda 15 ltr,grubsza jazda 18 ltr... Łeee jak mój pasek :-) Fajne auto. Myślałem że będzie bardziej bogato w spalaniu. Super. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Lipca 2015 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Dlatego każde miejsce (nawet dzikie) do slipowania jest bezcenne, niestety są tacy, którzy myślą, że tylko oni mają prawo do takich miejsc.Obok tego miejsca są 3 takie same, więć nie ma problemu dla innych.Poza tym nikt tam oprócz mnie i jeszcze jednego gościa z pontonem nie slipuje. W Poznaniu bardzo mało osób łowi z łódki, ja oprócz siebie, tego gościa i jeszcze jednego na łódce (spławiał się bez silnika i łowił) nie widziałem, żeby łowił z jakiegoś sprzętu pływającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 U mnie od marca forester pierwszej generacji bez turbo 125KM. Daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Od kiedy targam łódkę zawsze wolę mieć duzy prześwit i 4x4 a auta typu Suv nadają sie idealnie 1.Rav 4 2.0 D4D 136KM 2.Jeep Cherokee Renegade 2.8 CRD 163KM3. Obecnie Honda CRV 2.0 benz 150KM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Od kiedy targam łódkę zawsze wolę mieć duzy prześwit i 4x4 a auta typu Suv nadają sie idealnie 1.Rav 4 2.0 D4D 136KM2.Jeep Cherokee Renegade 2.8 CRD 163KM3. Obecnie Honda CRV 2.0 benz 150KM to dorzucę swoje przemyślenia:moim zdaniem chyba najważniejsze są opony. Fox taki jak Twoj, CR-V III w automacie i na tym dzikim slipie bym został:dobrze, że przewidzieliśmy kłopoty i znajomy podjechał swoją grand vitarą, której napędy w terenie robią dużo lepiej. ta ledwo (!) wyjechała z przyczepką, z zapiętym reduktorem i stałym 4x4. śliska trawa, błotko/glinka, coś na haku, szosowe opony, lekki wykrzyż i po suvach gdyby miał ATki to by wyjechał, gdyby nie miał otwartych dyfrów też. elektronika próbowała pomóc ale nie dała rady. gdybyśmy mieli 10 metrów linki to prościej by było się zwodować plaskaczem. teraz, gdybym nie jeździł tym czym jeżdżę, to bym się zaopatrzył w pompowane kółko na przód i kawał liny właśnie.generalnie z suvami jest ten problem, że napędy dołączają się po uślizgu, lub elektronika próbuje przyhamowywać koła, też po uślizgu. gdy wyciągamy łódzie z trudnych slipów utrata przyczepności pogarsza sprawę. natomiast jeśli chodzi o slipy jak ten przy azsie, to moim zdaniem najlepiej się je ogarnia automatem, w obojętnie jakim aucie. ogólnie automat przy wodowaniu łódek to zarąbista sprawa, jeden warunek- z konwerterem, żadnych dwusprzęgłowych wynalazków. dopóki się olej w skrzyni nie zagotuje to można pod górkę wyjeżdżać w ślimaczym tempie. to przydatna funkcja, bo nie szarpiemy przyczepką z jeszcze nie zamocowaną łódką i nie palimy sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebalos.77 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Honda CR-V I gen. 2.0 benz. automat,na laciach A/T Dualer Bridgestone z przyczepą około 500kg ,zewsząd wyszła i kilka razy wyjmowałem inne wozidła Choć uważam ze jest wystarczające dla mnie,to wiek robi swoje .Mam zamiar niebawem zmienić ją na mocniejszego i młodszego Forestera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) 1.Rav 4 2.0 D4D 136KM 2006 r / dobre auto, z wiekszością slipowania nie było problemu ale to Suv miejski nie terenowy miałem sprzedałem 2.Jeep Cherokee 2.8 CRD 150KM 2004 oraz Jeep Cherokee Renegade 2.8 CRD 163KM 2006 to auto terenowe i z nie jednego slipu wyszło bez załączania napędów 4All lub 4LO warunek opon nie szosowe !!! Sprzedałem żałuje bardzo -( 3. Obecnie Honda CRV 2.0 benz 150KM manual i jestem zmuszony na razie nim jeździć ale mimo iż jest to tez Suv to polecam ze względu na bezawaryjność I cały czas szukam czegoś fajnego -)))) Edytowane 30 Lipca 2015 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Losos24 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Koledzy piszecie kolo pneumatyczne z przodu przyczepy, czy jakieś foto albo opis tego rozwiązania? Proszę i z góry dzięki, może i innym się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Koledzy piszecie kolo pneumatyczne z przodu przyczepy, czy jakieś foto albo opis tego rozwiązania? Proszę i z góry dzięki, może i innym się przyda.Po prostu kółko z grubą pompowaną oponą a nie jak w każdej przyczepie cienkie kółko które włazi w ziemię ,piasek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Xsarka 2.0 HDI 90KM, na łagodnym slipie daje radę ale jak już jest stromo to słabo czas pomyślec nad zmianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Tobiasz, łajba nie mała jak widać. Rzeczywiście coś mocniejszego chyba by się zdało :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) 1.Rav 4 2.0 D4D 136KM 2006 r / dobre auto, z wiekszością slipowania nie było problemu ale to Suv miejski nie terenowy miałem sprzedałem2.Jeep Cherokee 2.8 CRD 150KM 2004 oraz Jeep Cherokee Renegade 2.8 CRD 163KM 2006 to auto terenowe i z nie jednego slipu wyszło bez załączania napędów 4All lub 4LO warunek opon nie szosowe !!! Sprzedałem żałuje bardzo -(3. Obecnie Honda CRV 2.0 benz 150KM manual i jestem zmuszony na razie nim jeździć ale mimo iż jest to tez Suv to polecam ze względu na bezawaryjnośćI cały czas szukam czegoś fajnego -)))) koło komina ogarniesz tym chyba wszystko gorzej na brodnickim, tam slipy bywaja hardcorowe crvka faktycznie, przez 6 lat ze 2 razy poziom oleju sprawdziłem i to w zasadzie wszystko. tylko trzeba wziąć pod uwagę to: Edytowane 31 Lipca 2015 przez nrt80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Jeep Grand Cherokee II z NV247 i QuadraDrive robi robotę w każdych warunkach (zwykłe General Grabber AT2 naprawdę wystarczają). wcześniej Jeep Cherokee 4.0 HO z NP242, w planach Grand Cherokee III 5,7HEMI z QuadraDrive II. nad wodę, w góry, w bagno... mimo, iż ciężkie, daje radę. dużo zależy od "kierownika". dupiaty kierowca wszystko utopi i na zwykłej łące nie pojedzie. nie demonizowałbym tematu ciągania czegokolwiek autem, a dobrałbym ogumienie i pomyślał jak jechać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Prawdziwych slipów w mojej okolicy nie ma. Genaralnie w Poznaniu jest z tym bieda.od Poznania do Mosiny z tego co kojarzę są cztery , 2 w Luboniu , jeden Niwka i Rogalinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
spy
Ostatnio korzystałem z zapomnianego slipu i niestety przy powrocie przednionapędówka nie dała rady wytargać pontonu z przyczepką z wody. Czym targacie przyczepki z łódkami?
Top użytkownicy dla tego pytania
4
4
4
3
Popularne dni
23 Lip
13
24 Lip
13
25 Lip
8
26 Lip
6
Top użytkownicy dla tego pytania
nrt80 4 odpowiedzi
Paprykarz 4 odpowiedzi
Dano-G 4 odpowiedzi
PiernikTorunski 3 odpowiedzi
Popularne dni
23 Lip 2015
13 odpowiedzi
24 Lip 2015
13 odpowiedzi
25 Lip 2015
8 odpowiedzi
26 Lip 2015
6 odpowiedzi
Popularne posty
tobiasz92
U mnie w okolicy niektórzy nie potrzebują przyczep :D :D
JerryM
FORD F-250 Super Duty 7.3 TD....A Wigry355 frunie za nim....
kotwitz
Szewrolet kordoba kłatro
Opublikowane grafiki
60 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi