Mam ogromną prośbę, studiuje geografię i piszę pracę na temat rabunkowej gospodarki rybackiej w Polsce i problemu środowiskowego miedzy kłusownikami, wędkarzami i rybakami który polega na tym że każda ze stron myśli jeżeli ja nie zabiore szybko tych ryb z wody to zrobi to ktoś inny (błędne koło)
Wiem mniej wiecej jak ugryźć temat ale jako że praca naukowa musi być podparta danymi badawczymi musze się odwołać do jakiś wyników badań w tej dziedzinie bądz danych statystycznych!
Jeżeli ktokolwiek jest mi w stanie wskazać jakieś źródło lub udostępnić dane w tym temacie to będe wdzięczny , prace oddaje w piątek więc zalezy mi na czasie - będe to pisał dzień i noc a jako że odpowiednie zarysowanie tego problemu może nam jako etycznym użytkownikom wód pomóc, to warto
(ps: nie wiem czy to odpowiedni dział ale nie wiedziałem gdzie to umieścić)
Pytanie
MATAS
Mam ogromną prośbę, studiuje geografię i piszę pracę na temat rabunkowej gospodarki rybackiej w Polsce i problemu środowiskowego miedzy kłusownikami, wędkarzami i rybakami który polega na tym że każda ze stron myśli jeżeli ja nie zabiore szybko tych ryb z wody to zrobi to ktoś inny (błędne koło)
Wiem mniej wiecej jak ugryźć temat ale jako że praca naukowa musi być podparta danymi badawczymi musze się odwołać do jakiś wyników badań w tej dziedzinie bądz danych statystycznych!
Jeżeli ktokolwiek jest mi w stanie wskazać jakieś źródło lub udostępnić dane w tym temacie to będe wdzięczny
, prace oddaje w piątek więc zalezy mi na czasie - będe to pisał dzień i noc a jako że odpowiednie zarysowanie tego problemu może nam jako etycznym użytkownikom wód pomóc, to warto 
(ps: nie wiem czy to odpowiedni dział ale nie wiedziałem gdzie to umieścić)
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi