PablovelLoco Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Autorytet....hahaha :D . A co do Parabelki to chętnie bym kupił,najlepiej taką którą ktoś parę centymetrów od szczytu nieszcześliwie ułamał. Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Na wstępie przyznam rację @Paavo, jako że całe wakacje przełowiłem muchówką której przeróbka ograniczyła się do zdjęcia korka. Faktem jest że kijek wspaniale amortyzuje rybki, jednak przy braniu większej albo mamy trochę otwartej wody, albo problem z wyjęciem rybki. Na #4 jazie ponad 40 cm szło zatrzymać przy żyłce 12, jednak z linem podobnej wielkości był już problem.https://www.youtube.com/watch?v=VQldgrCRlDE Brzana, rybka silna, a wędka ugięcie całkiem całkiem... Trapara nomen omen. Moja muchospina to by się mogła cmoknąć w dolnik pewnie.@Henri, nie załamuj się, masz dwa wyjścia. Albo kupić inną wędkę i się do niej przekonać, zlecić budowę kijka do mikrusów komuś, albo trzy kupić Traparę i sprawdzić samemu, może Tobie akurat będzie odpowiadać. Przecież różnimy się fizycznie między sobą, jeden może dłońmi zaginać podkowy, drugi mieć je delikatniejsze.Używając tej #4 byłem w stanie przy użyciu żyłki 0,10 mm CZUĆ opad mormyszki bądź 0,6g jiga. Fakt, nie da się porównać tego do czucia kopyta na głowce 4 gramy, ale jednak. Fakt faktem wymagało to skupienia się. A kijek o akcji slow...Ale racja tu znowu po stronie Paavo, że kijek pływa przy skakaniu przynętą, może nie jakoś super, ale jednak.Więc może jakby Traparę odchudzić to by było ciekawiej? Z drugiej strony używając mikrusów kijek się musi ładować sam, no bo takim pyłkiem naładować go nijak...Paweł i pewnie te ułamane pare cm wklejką zastąpił? :> Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Kuballa44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Tu jest niezła jazda w roli głównej MajorCraft plus stella. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 tu Trapara na zaczepie, linka fluorocarbon 3lb (0,148mm Varivas)https://vimeo.com/148521494 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Wczoraj zanabyłem ten patyczek. Wykonanie bardzo ładne i gustowne, kijek leciutki (ważone równo 60g). To co się od razu rzuca w oczy to bezsensowne ciężkie zbrojenie. Kij EUL nie może być zbudowany na stalowych Alconite, dodatkowo zaczynających się o Y20! ten kijek zupełnie inaczej zachowywał by się, gdyby dostał Minimy lub Torzite. Zobaczymy, połowię, potestuję i jak mi się spodoba, to oddam go do przezbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Tylko może właśnie dzięki ciężkiemu zbrojenia jest taki niski ciężar wyzutowy dolny...Dasz torzite i się okażą ze się zmieniAle można by odzyskać kilka gram przez oskrobanie i zmianę przelotek Edytowane 25 Marca 2016 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Tylko może właśnie dzięki ciężkiemu zbrojenia jest taki niski ciężar wyzutowy dolny...Dasz torzite i się okażą ze się zmieniAle można by odzyskać kilka gram przez oskrobanie i zmianę przelotekPo przezbrojenu będzie do 8g i idea microjiga bierze w łeb .Czyli pozostaje tylko macanie albo informacja od doświadczonego rodbuilera, który blank obmaca i oceni czy uzbrojony spełni swoje zadanie. Ja chyba z zakupem dam sobie spokój do czasu pewnej informacji, póki co Kawalcowa "The kocia łapa" będzie spełniać swoją rolę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Fakt, że te 0,5g to dla mnie raczej zbędna opcja, bo uzbrojona główka 1g w najmniejszego świsterka waży łącznie pewnie 1,5-2g. Stąd te 0.5g nie jest mi potrzebne.Nie mniej, jeśli patyczek po przezbrojeniu w lżejsze przelotki byłby ciut szybszy i komfortowo obsługiwał przynęty w zakresie 1-4g, to byłby to fajny patyk Edytowane 25 Marca 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) A jakbyś chciał posłać jiga z główką wolframow ą- opcja połowu krasnopiórki, to co?Będzie ważył, powiedzmy 0,8g. Edytowane 25 Marca 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Masz rację Józku, nie pomyślałem o jigach wolframowych. No to trzeba będzie pomyśleć o ew modyfikacjach i ich sensie. Jutro jadę przetestować kijek na okoniach. Zobaczymy co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Dzis pierwszy krotki test Trapary 632XUL. Niestety rybki nie dopisały absolutnie... Zero brań przez 1.5h... Rzutowo, najlżejsze główki miałem niestety 1.5g, założony na nie twisterek 2cm lata na bardzo przyzwoite odległości (do kija dopięty Luvias 2004H z Dragon Jiggin' Braid 0.06). Kij bardzo komfortowo i przyzwoicie ogarnia główkę nawet 4g z Keitechem ES 2". Założyłem tez 5cm Jankesa na 5g główce. Czuć, ze to juz trochę za duzo, choć spokojnie da radę lowic. Do takich przynet mam jednak FX761-2 Na pewno przydałoby sie ciut sztywności, bo kij ładuje sie dosc mocno i głęboko pracuje podczas pracy. Jest bardzo dobrze wyważony z Luviasem. Myśle, ze połowie jeszcze nim trochę i jesli mi sie spodoba (czekam w końcu na jakies ryby i hole), to pojdzie do przezbrojenia na lżejsze Minimy albo Torzite i zobaczymy co z tego wyjdzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) @Żbiku Spoko, ze Ci sie chcialo siasc i cos napisac. Czesto ludzie szukaja czegos, forum doradza itd itd. Potem to kupuja ale nigdy nie znajduja czasu i checi zeby napisac jak wypadly testy na woda Szkoda. Edytowane 27 Marca 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Wpisów bedzie na pewno wiecej z mojej strony, bo kijek mi sie podoba coraz bardziej i chce go lepiej obłowić. Czekam tez na jakie ryby na nim, zeby sie przekonać w kwestii brań i holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Ja tylko moge dodac, choc ta informacja moze nie miec odniesienia do Twojego modelu, ze np na wedce z serii Crostage super czuc rybe. Raz ze czuc dokladnie co robi np jak okon trzepie pyskiem. Dwa ze zawsze wydaje sie wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Dzis w końcu pierwsza rybka na Taparke - szczupaczek ok 35cm Zabawa fajna i hol przyjemny, kijek pięknie amortyzuje jakikolwiek odjazd.Wypad niestety był jedynie 2h na płytki zbiornik retencyjny pod domem. Okonia tam bardzo mało, wiecej białej drobnej ryby, ktora podgryzala ogonki w twisterach. Czuć to było bardzo wyraźnie. Dzis lowilem główkami o masie 1.5 i 2g z twisterkami 2-3cm. Na lince 0.06mm 1.5g główka z twisterkami lata na ok 18-20m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi