meps Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam serdecznie,mam pytanie odnośnie plecionki do mojego zestawu.Posiadam kij o cw 40-100gr i takich przynęt używam,jerki typu Jack,slider12cm,sweper,multiplikator to Ambassadeur Classic C3 5501.Chcę kupić plecionke spiderwire i tu pyt jaką wytrzymałość polecacie i grubość pod ten zestaw,łowie na zaporówce,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Przy takiej gramaturze, otulina plastikowa ze Spiderwire zejdzie już po pierwszej wyprawie. Niby wytrzymałość ta sama, ale wygląda to okropnie, zbiera zanieczyszczenia płynące wodą i pogarsza właściwości rzutowe zestawu (o ile ma to jeszcze w ogóle znaczenie przy takim łowieniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Rozumiem,a przy takim lowieniu jaka wytrzymalość plecionki byś polecił?zstanawiam sie jeszcze nad P-pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Przepraszam, ale to już pytanie do bardziej doświadczonych kolegów. Ja przerobiłem dopiero ze 3 rodzaje w tym jeden kompletnie podły i nie mam po prostu porównania, zwłaszcza w warunkach ciężkiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Używam obecnie Spiderwire EZ Braid (moss green), w plastikowej otulinie i mechaci się jak włóczka. Może kupiłem podróbę.. nie wiem.Bez otuliny pewnie jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Z ciekawostek, uczyłem się castingu na Sufix Gyro za 30PLN. Przełowiłem z rozpędu dwa sezony i wygląda całkiem OK. Ciekawe jakie ma opinie na BPS Używałem też Power Pro, ale kolorowe (zielona i czerwona) bardzo się spierają. Na koniec sezonu miałem czerwone dłonie, korek i wnętrze kołowrotka. Nie polecam więc kolorowych ze względu na tą cechę, reszta jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Czyli reasumując miałeś tylko Sufixa Gyro i dwie Power Pro? Tak, plus Tego Spyderwire. Nie porywam się więc na porównania parametrów. Spieranie koloru mogę uznać za wadę i bez porównań, wystarczy, że spojrzę na ręce i przelotki po łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 do takich przynet proponuje linke o mocy 30-50 lbdobre marki to:stren super braidcortland spectroncortland masterbraidspiderwire stealthpower pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi