Skocz do zawartości

SUMY 2010

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo zagrozenia peletowego.

Nie bylo zle.

Trzeba bylo popracowac na wodzie, ale pare bran bylo.

Ten z fotki ( z dedykacja dla Remka za cenne uwagi, jak robic by bylo lepiej niz bylo), 2 maluchy w lodzi i 2 brania bez happy endu. Do tego sandacz 70+ (bez foto).

Wszystkie kontakty z rybami z trollingu.

.

Guzu

post-16-1348914886,1071_thumb.jpg

A te bez hepyendu pobujały się trochę? :D

Jeden to typowy strzal z dynki i spad po bujnieciu.

Drugi to ciekawa sytuacja.

Trolluje sobie, i w pewnym momencie dochodze do wniosku, ze wrzuce na luz i puszcze wiecej linki, bo, bo tak :D

Luz na silniku, odblokowuje szpule w Avecie, wobler staje. Linka w palcach. I BOOOM! Branie, a ja linka w reku, szpula otwarta.Kreci sie jak szalona, placze w palcach. Ale ogolnie nie bylo dramatycznie. Niby wydawalo mi sie ze jakos zacialem, ale tak ze jak sie odplatalem z linki to poczulem 2 bujniecia i poszedl. Pewnie przy tym pseudo zacieciu podnioslem tylko luz na lince Embarassed

Guzu

Luz na silniku, odblokowuje szpule w Avecie, wobler staje. Linka w palcach. I BOOOM! Branie, a ja linka w reku, szpula otwarta.Kreci sie jak szalona, placze w palcach. Ale ogolnie nie bylo dramatycznie. Niby wydawalo mi sie ze jakos zacialem, ale tak ze jak sie odplatalem z linki to poczulem 2 bujniecia i poszedl. Pewnie przy tym pseudo zacieciu podnioslem tylko luz na lince Embarassed

Guzu

Miałem kiedyś identyczną sytuację trollingując ze znajomym na Zegrzu! Widoczną pamiątką po kontakcie z rybą był tylko śluz na lince na odcinku 1,5 metra od przynęty. Skoro takie sytuacje prowokują sumy do ataku, być może trzeba to przeanalizować głębiej :unsure:

Tak czy siak Danielu, dzięki za słoneczne zdjęcia :o i gratulacje.

Szczupaki prowokują na 100% ale nie na ZZ, to jest jakaś dziwna woda B) . Tylko staram się nie wypuszczać ze szpuli (jeżeli już, to kontroluje kciukiem), a wybieram linkę przez uniesienie wędziska, a potem łagodnie je opuszczam. Wobler wtedy najpierw głęboko nurkuje lub przynajmniej przyspiesza, a potem swobodnie wypływa i… srrrru <_<

Szczupaki prowokują na 100% ale nie na ZZ, to jest jakaś dziwna woda B) . Tylko staram się nie wypuszczać ze szpuli (jeżeli już, to kontroluje kciukiem), a wybieram linkę przez uniesienie wędziska, a potem łagodnie je opuszczam. Wobler wtedy najpierw głęboko nurkuje lub przynajmniej przyspiesza, a potem swobodnie wypływa i… srrrru <_<

Bardzo plastyczny opis, sztuczka b przydatna i cenna.

U mnie bran typu srrru jest mniej, zwykle sa te psie hap- hap :D

Guzu

No nieźle, nieźle :huh: :huh:

Marek i Guzu gratulacje!

Guzu jeszcze rybka musi być trochę niżej prezentowana tak by Tobie nie zasłaniała twarzy i będzie git. Punkt ostrości na manual - widzę, że to jakieś 2m-2.5m i będziesz master of selfphotography :D

Zastosuje sie - obiecuje. Teraz ustawilem na 3. Ale lepiej bedzie dac troche blizej - cenna uwaga My Master Yoda

.

Guzu

p.s. Tomek, u mnie taka zima, ze momentami bylem bliski wskoczenia do rzeki podczas trollingu. 35 stopni bylo spokojnie

:unsure:

post-16-1348914891,8463_thumb.jpg