Skocz do zawartości

SUMY 2010

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

A ja uprzedzę fakty i jako pierwszy oddam pokłon mistrzowi spinningowania z Ebro czyli lucioperca który to wytargał 220cm na spinning na sprzęt nie tak potwornie mocny jakby tego było trzeba.

O Twoich wyczynach już słyszałem i jestem pełen podziwu że tak skromnie do tego podchodzisz i nie pokazujesz za często tych poniżej 2m.

Chyle czoła i serdecznie gratuluje bo komu jak komu ale Tobie należało się to od dawna.

Niejednemu polakowi na Ebro pomogłeś i wreszcie matka natura odwdzięczyła się dając ci piękny okaz.

Teraz tylko czekać aż pokażesz tu 250cm.

Jeszcze raz wielkie brawa i pozdrawiam serdecznie z nutką zdrowej zazdrości ;)

Dzieki za ale Ja tylko [pociągnoł ].Troszke ubarwione ,ale to nic nie szkodzi.Mam rumieńce po takim wstepie [żart].Wiem ze mi się należał ,jestem nieskromny dziś ,Polowałem na niego już troszeczkę ,cierpliwość została wynagrodzona i już.Piękna walka była.Emocje niezapomniane.Prosze nie pytac się gdzie mata,czasem tak sie zdarzy ,kilka fotek i do wody, po minucie spędzonej na brzegu popłynął w doskonałej kondycj.Wedeczka black bull hc jerk 1.95cm.do 120 gr.kolowrotek shimano stradic 4000 fc.

Lucioperca zaznaczaj żeby pokazywały sie załączniki w poście i daj je jeszcze raz bo mam problem i nie mogę obejrzeć. lbo niech jakiś Admin to zmienbi, prosze.

Nareszcie prawdziwy duży okaz z Ebro

Jak mówiłem wcześniej przy 2.20 to chylę czoła.

Pozdrawiam

Niestety u nas przez to że sum trafił tu w latach 70=tych i dawniej był rybą tak jak i w Pl konsumpcyjną a do dziś taką pozostał dla chińczyków i Słowian tak dobrze nie ma.

Nawet w polskich rzekach występują dużo większe okazy ale za to warunki rozwojowe na południu Francji zrekompensowały to całkowicie i tam często i gęsto trafiają się 2m+ i jest go więcej niż w Pl tak że i my tu mamy nasze małe Ebro ( co prawda kilkaset km ale nie kilka tyś tak jak z Pl do ESP)

Nie bądź niepocieszony ale znam naprawdę sporo polaków którzy przekroczyli po jednym wyjeździe nad Ebro 2m ale już dużo mniej takich co wyciągnęli 220 choć nie mniej znam co najmniej jeszcze 2 takich.( tych 2 to nie po jednym wyjeździe ale są to ludzie ze Szczecina cyklicznie tam latający na suma)

Nie obrastaj w piórka i nie popadaj w lenistwo i szykuj jeszcze większe bo na okazy patrzę z przyjemnością a zazdrość ( ta zdrowa jej odmiana) mobilizuje mnie do dalszej upartej pracy w poszukiwaniu okazów.

Pozdrawiam i połamania kija na następnych okazach.

A ja podam taki przykład że ,spotkałem dzisiaj 4 Polaków i na tydzień spiningowania zero brań.Niech to da do myślenia tym co myślą że na Ebro to sumy same na hak sie pchają.Eldorado to już było ,ale dawno temu.

I tak bywa.

Sumy się nie łapie sprzętem ale wytrwałością, uporem, poświęceniem a czasami trochę szczęściem.

Wyholowanie 160 czy 180 z łódki to żaden problem ale już takiego 220 to poezja.

Ja tylko chciałem wykazać bezsens licytowania się kto ma trudniej oraz przykładania jednej miary do tego co się łowi w najlepszych rzekach sumowych świata to tego co jest np. w Polsce. Tego co jest tu nie daje się już do niczego porównać. Tylko wczoraj widzieliśmy jak zaszlachtowano 2 sumy po 40 cm i sandacza podobnej wielkości. Odechciewa się jeździć na ryby :angry:

Tylko wczoraj widzieliśmy jak zaszlachtowano 2 sumy po 40 cm i sandacza podobnej wielkości. Odechciewa się jeździć na ryby :angry:

A u nas Chińczycy masowo do restauracji poławiają małe kijanki do 120cm pomimo całkowitego zakazu jedzenia ryb z Sekwany. Mi sie nie odechciewa. Po prostu teraz nie mam czasu i z lekka nutką zazdrości patrzę na suma 220cm luciopercy ;)

Tylko wczoraj widzieliśmy jak zaszlachtowano 2 sumy po 40 cm i sandacza podobnej wielkości. Odechciewa się jeździć na ryby :angry:

A u nas Chińczycy masowo do restauracji poławiają małe kijanki do 120cm pomimo całkowitego zakazu jedzenia ryb z Sekwany. Mi sie nie odechciewa. Po prostu teraz nie mam czasu i z lekka nutką zazdrości patrzę na suma 220cm luciopercy ;)

Chińczyk wszystko wtrąci,taki naród tam jak dzieciak dostanie psa na mikołaja to go zeżre na gwiazdkę.

Dzieki za ale Ja tylko [pociągnoł ].Troszke ubarwione ,ale to nic nie szkodzi.Mam rumieńce po takim wstepie [żart].Wiem ze mi się należał ,jestem nieskromny dziś ,Polowałem na niego już troszeczkę ,cierpliwość została wynagrodzona i już.Piękna walka była.Emocje niezapomniane.Prosze nie pytac się gdzie mata,czasem tak sie zdarzy ,kilka fotek i do wody, po minucie spędzonej na brzegu popłynął w doskonałej kondycj.Wedeczka black bull hc jerk 1.95cm.do 120 gr.kolowrotek shimano stradic 4000 fc.

Serdecznie gratuluje okazowego suma.

220 to piekna ryba.

Jesli masz problem w fotkami to podeslij mi - zamieszcze w watku.

Doszły słuchy w zachodniopomorskie ze na wiśle złapano na spining suma ponad 270cm. Może ma ktoś fotkę tego sumka??

Podobno ryba miala 272cm i 90kg.

Jeden z forumowiczow widział foto na tel pogromcy.

Postaram sie pokrecic w tamtej okolicy i spotkac tego człowieka. :D

Doszły słuchy w zachodniopomorskie ze na wiśle złapano na spining suma ponad 270cm. Może ma ktoś fotkę tego sumka??

Dla ostudzenia emocji dodam ,że ważył 18kg...łeb.

Dla ostudzenia emocji dodam ,że ważył 18kg...łeb.

:(