Skocz do zawartości

SUMY 2010

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Kuba, nie bądź taki Palikot :lol: A tek serio to jak się ryby nie przydusi to odzyska energię z tego co zjadała lub z zapasów tłuszczu. Po za tym przez te ponad 4 godziny ryba nie szalała non stop. Wlazła w kilka niegroźnych zaczepów gdzie odpoczywała a sporą cześć holu się opieprzała owijając się linką co dawała pata. Stąd te 2 km. Wierzę, że żyje i jest na dużo bardziej bezpiecznym odcinku niż tam gdzie stała.

Dziś maiłem kolejnego sumiora na kiju. Niestety z brzegu. To było straszne. Sponiewierał mnie okropnie i poszedł z prawie całą linką. Widział to jeden młody kolega z forum i powiedział , że wczoraj w tym miejscu goście mieli suma na gruntówkę i nawet żyłka jak palce nie pomogła. Chyba pływa tam jakiś cwaniak :wacko:

Dziś maiłem kolejnego sumiora na kiju. Niestety z brzegu. To było straszne. Sponiewierał mnie okropnie i poszedł z prawie całą linką. Widział to jeden młody kolega z forum i powiedział , że wczoraj w tym miejscu goście mieli suma na gruntówkę i nawet żyłka jak palce nie pomogła. Chyba pływa tam jakiś cwaniak :wacko:

Z czerwoną gwiazdą na grzbiecie :mellow:

Wiem z doświadczenia, że taki sum z ukleją w pysku bierze bardzo delikatnie. Łatwiej będzie zaczepić linkę z którą pływa niż go sprowokować do solidnego brania. Chyba, że się szybko pozbędzie przynęty, co raczej mało prawdopodobne w krótkim czasie. Poszukać go trzeba bo szkoda tyle mięsa :lol:

Ogólnie to raczej nam ryb naniosło w tym bolki i sumy. Niestety ja nie potrafię złowić rapy jak woda ma przejrzystość poniżej 20 cm. Tak od Sandomierza w dół można łowić w kawie ale tu zawsze było bardzo trudno. Nie wykluczone, że te ryby mam w prezencie od Ginela bo na jego odcinku zrobiła się grobowa cisza. Pojechałem tam w niedziel rowerem zobaczyć i widok był przerażający. W tym samym czasie podobno u nas bolki szalały równo.