MRTNZ Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Koledzy, Próbowaliście kiedyś łowić na przerośniętego tonącego streamera w kształcie/kolorze szczura tudzież myszy? Niedociążonego, tylko wykonanego z materiału, który nasączony wodą otrzymuje odpowiednią wagę - czyli koło uncji, umożliwiającą zarzucenie ustrojstwa. Łowienie ze sbirulino, bombardą jest kiepskie (przynajmniej mi nie odpowiada użytkowo), natomiast skrawki informacji, które do mnie docierają mówią o przynętach lekkich na sucho, ciężkich na mokro - w wodzie zaś zachowujących się neutralnie, które można zawiesić i w toni prowadzić lekkimi szarpnięciami. Nie jestem muszkarzem, więc nie wyznaję się na materiałach. Jeżeli cokolwiek takiego gdzieś spotkaliście, macie, wiecie jak zrobić? Poproszę info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 duzy bunny zonker z lebkiem z tungstenu (jezeli chcesz jigowac) i bez obciazenia (jezeli nie chcesz jigowac) ... zbudowac mozna samemu lub kupic gotowca https://angel-technik.de/index.php?mp=main&file=shop&cPath=147&http://www.baitcasterproshop.de/Spintubes-Spin-Tubes-Eumer-Tubenfliegen-Hechtstreamer ps. czy to jest aby temat stricte baitcastingowy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 może mały offtop, sorry:-) Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Fajnie. Tylko te ceny. 25,00 EUR za przynętę . Może ktoś w PL robi ciut taniej te zonkery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 http://www.hilevel.se/en/eumer-spintube/spintube-pike.html tutaj taniej, ale mimo wszystko i tak spory wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Piętnastogramówki tańsze o prawie połowę. http://www.hilevel.se/en/eumer-spintube/spintube-jump.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Zaczekajmy, moze ktoś z lurebuilderów zaproponuje ciekawą propozycję.Ta waga 15 gram to w stanie suchym, czy mokrym? Edytowane 14 Lutego 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Pewnie suchym, nie piszą...Temat trzeba przenieść do innego działu, Godski ma rację. Trzeba pytać u źródła:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 nikt sie o cene nie pytal, tylko o produkt poza tym mozna sobie zbudowac samemu i bedzie taniej ...waga oczywiscie w stanie suchym mozna tez ukrecic tzw. huchen zonker z sierci krolika, mozecie mi uwierzyc, ze mokre sa bardzo ciezkie, zwlaszcza zaopatrzone w glowke z np. tungstenu lub kiedy hak zostanie owiniety drutem olowianym, w takim wydaniu wabiki powinny byc ciut tansze, poniewaz odpada uzycie sbirulino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Pitt, to ile średnio może ważyć taka 15 i 25 gram z oferty powyżej nasiąknięta wodą? 30 i 50 gram czy też może sporo więcej lub mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 @andrzejmowic szczerze nie wiem, bo nigdy nie uzywalem gotowcow, moge tylko oszacowac na 20 i 30 gram, caly czas mowie o gotowcach z linkow powyzej ... natomiast krecone z zonkera, na hakach dociazanych olowiem lub z glowkami z elastycznego tungstenu, beda jeszcze ciezsze, poniewaz futro i skora krolika pija wode jak sikorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 A może takiego Westina?Ostatnio łyknąłem właśnie.http://lurevideos.com/westin-monsterfly/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 26 cm. Trochę duży. Gdzie nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) W NL i Skandynawia. http://jerkbait.pl/topic/10756-dziwne-konstrukcje-przyn%C4%99t/page-31?hl=westin#entry1325649 Edytowane 14 Lutego 2014 przez makamba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77robson Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Zachęcam do przeczytania artykułu Wędkarski Świat 08/2013 Spinningowa mucha.Sporo ciekawych informacji związanych z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Mam ten numer w PDF-ie. Już się biorę za lekturę. Przeczytałem. Jedna strona tylko. Nie polecam. Same ogólniki. Edytowane 14 Lutego 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ceny światowe ;-)Na szczęście przynęty z pasków sierści wiąże się łatwo i szybko i przyjemnie. I każdy może spróbować swoich sił. Sierść (zonker strips) jest niedroga i wielu fajnych kolorach. Można wiązać na hakach lub zastosować druciany stelaż i użyć kotwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Panowie już dawno lowie na te myszy tylko trochę mniejsze wiaze je na patyczku po CiupaCiups tlow wywarzan tasma do nimf a odwłok wiarze z pianki z kotwic ownera, tlow wywarzam jak woblerka tonącego a potem skora z krolika na nasze wody stosuje szaraki jebo-oczow nie lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Powiedzcie mi Panowie, ile waży taki zonker na haku 5/0 w stanie suchym i zmoczony? Orientacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Kupiłem to cudo ...http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-hairy-killer-g17-a215-p2137-k13509.html Edytowane 18 Lutego 2014 przez aigle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ja już je mam. Potestujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 no i ile waza na sucho i mokro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ten filmik co wstawiłeś pitt jest fajny i widać z niego ze można zaadoptować do tego korpus ze spirulino a to już daje duże możliwości bo zazwyczaj są one w wersjach pływających, intermedium i tonących. Umiejętności krętackich to także nie wymaga wielkich a materiały użyte do wykonania są raczej tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 no i ile waza na sucho i mokro?Na sucho 5 gramów. Na mokro nie ważyłem. Podobno 21. Ten filmik co wstawiłeś pitt jest fajny i widać z niego ze można zaadoptować do tego korpus ze spirulino a to już daje duże możliwości bo zazwyczaj są one w wersjach pływających, intermedium i tonących. Umiejętności krętackich to także nie wymaga wielkich a materiały użyte do wykonania są raczej tanie...Dobry trop . Już zamówiłem 13 sztuk u znanego twórcy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Wersja pływająca na ryby łososiowate. Czasami efekt zadziwia mnie samego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi