gooral Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 poszukajcie "much" hairy killer produkcji abu garcia. tubowki z 1 kotwica cena okolo 20pln/5euro niestety z dostepnoscia problem.jedna z najlepszych przynet na szczupaki na plytkiej wodzie. wystarczy siersc z krolika i tuba by ja zrobic (ja wlasnie kupilem dlugie zonkery i tuby bede probowal pierwszy raz zrobic tubowki). mokre waza 21g. robie tez takie wynalazki z syntetykow: wiazane na duzym haku powiedzmy 7/0 + stinger na stalce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Kilka postów wyżej pisaliśmy o Hairy Killer. Z dostępnością w PL nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 mea culpa czytalem na szybkiego a nazwa nie padla (nie zagladalem w kazdy link). od siebie proponuje bialo czerwony. PS ja juz ich zuzylem kilkanascie na pewno czasami sa widowiskowe brania z powierzchni jak krolik nie namoknie i plywa, ale jeszcze nigdy rzadnego nei zacialem... ps kotwiczki sa takie srednio (znaczy kumplowi 103 czy 106 zapieta za jeden grot przygiela drugi az do trzonka a 3 na plasko z pierwszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja dopiero kupiłem. Dzięki za info o kotwiczkach. Trza wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 no na wyjazdy zagraniczne raczej bym polecal mi sie nie zdazylo jeszcze zalatwic, ale mi najwieksze ryby jak do tej pory biora najczesciej na 5cm ripperki najwiekszy moj na ta przynete to pewnie kolo 70-80cm i takiego 70 to na winde pewnie na niej sie da wyjac. Ps sa 2 wersje tych przynet nowsze (chyba-widzialem je pozniej) maja smigielko z przodu. za to trafia sie masa niedorobek typu krotsza nozka, kiepsko poszyta nozka etc...Producent sugeruje sciaganie z przerwami ja czesto raczej "jerkuje" (agresywnie w lecie i spokojniutko w zimie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Pięknie się temat rozwinął, dzięki koledzy za pomoc. A te Abu już zamawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Tak jak Ci napisał pitt koło 30g, generalnie zonkerami Szwedzi już dawni łowią jakimiś niezbyt mocarnymi kijami, więc nie ma się co spodziewać 100gramowej bomby. Przy okazji, zonker/tubowa mucha potrafią naprawdę ożywić pozornie martwą wodę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Emms, wlasnie na to ozywienie licze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Poza zonkerami warto czasem też machnąć tubówą z jakimiś błyszczącymi frędzlami, jak te używane przez N. Bauera, to taka tajna broń zaraz po zonkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Szukam kogoś kto zrobi dla mnie kilka much spiningowych takich jak w tym temacie: http://jerkbait.pl/topic/45377-mucha-spiningowa-spintube/?hl=%2Bmucha+%2Bspiningowa Miałem je już zamówione u jednego z kolegów w zeszłym roku ale niestety sprawy rodzinne mu przeszkodziły.Można na priv oczywiscie. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 podjedz do Kuby pracuje w sklepie na wybrzeżu . Na pewno ogarnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Przyłączę się, też kilka kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 O kurcze ładne cudaki..... Jak by się dało trochę mniejsze to chętnie bym też na próbę takiego zakupił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ale oczywiście zdajecie sobie sprawę z kosztów takiej zabawki ?? jesli uzyć jak w filmie lisa polarnego to koszt może sięgnąć 40pln za sztukę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Oczywiście. Zdaje sobie sprawę że idzie dużo drogich materiałów. I to nie tania zabawka. Dużo roboty z tym nie ma. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) podjedz do Kuby pracuje w sklepie na wybrzeżu . Na pewno ogarnie .Mam kilka wyrobów jednego z kolegów ze sklepu na wybrzeżu. Średnie. Poza tym jeden z moich kolegów przysłuchał się przypadkowo rozmowie na mój temat w tym sklepie . Jak to gość się nie zna i ochłapy łyknął. Faktycznie, nie znam się, ale to nie powód aby sie resztek pozbywać.Zaznaczam, że to raczej nie Kuba. Ale oczywiście zdajecie sobie sprawę z kosztów takiej zabawki ?? jesli uzyć jak w filmie lisa polarnego to koszt może sięgnąć 40pln za sztukę...Jak będzie porządna 3-4 dychy to nie problem. Bez kotwic. Duże i puchate. 25-30 cm. Może być dużo taniego materiału z choinek. Aby były dobrze sklejone i trzymały sie kupy. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Z tego, co się orientuję, to pokazane na filmiku stworki, będą dostępne u nas w sklepach. http://www.mikado.pl/mikado-eumer/ Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Robiłem seikenowi takie na szwecję, na Jigowych hakach #chyba 2.0 z trokiem do dozbrojenia kotwicą.Główka 10g ale z powodzeniem można użyć lżejszej, da się wolniej poprowadzić i zawiesić w toni.Materiał królik, długość około 20cm chyba Chyba nic na to nie złowił ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 hairykillery sa wpozo , idzie na nie prawie paczka materiału wiec cieny musza miec odpowiednie, ale w niektórych warunkach otwieraja wode . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romaro_rr Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zajżyjcie na strone Muchoświrów i może Kuba Chruszczewski albo Marcin Gregorek coś dla was wykonają ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Robiłem seikenowi takie na szwecję, na Jigowych hakach #chyba 2.0 z trokiem do dozbrojenia kotwicą.Główka 10g ale z powodzeniem można użyć lżejszej, da się wolniej poprowadzić i zawiesić w toni.Materiał królik, długość około 20cm chyba WP_20140401_18_53_27_Pro.jpg WP_20140401_12_31_39_Pro.jpg Chyba nic na to nie złowił ;-)Tego typu mam. Tylko gorzej wykonane. Zasada budowy jest słuszna. Ale obciążenie trzeba przesunąć. Lepiej sie wtedy prezentują w wodzie. Potrzebuję coś na pływającym sbirulino oparte. Zasięg nie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Z tego, co się orientuję, to pokazane na filmiku stworki, będą dostępne u nas w sklepach. http://www.mikado.pl/mikado-eumer/A to dobrze wiedzieć. Dzięki. Ciekawe jak ceny. 5 dyszek bankowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 ta, chyba za sam środek.Te muchy zawsze były i będą w cenie.http://www.ebay.pl/itm/EUMER-Spintube-Pike-Streamer-25-cm-55-g-Fast-sinking-Farbauswahl-Hecht-/171569893818?pt=LH_DefaultDomain_77&var=&hash=item27f25cd1ba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja myślę, że ogarnięty muchotwórca za 5 dych spokojnie by to ogarnął. Przy zamówieniu 10-20 sztuk. Ceny robocizny i materiałów w Skandynawii dużo większe.Czekamy na chętnych . Ja 5 sztuk zabieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 ta, chyba za sam środek.Te muchy zawsze były i będą w cenie.http://www.ebay.pl/itm/EUMER-Spintube-Pike-Streamer-25-cm-55-g-Fast-sinking-Farbauswahl-Hecht-/171569893818?pt=LH_DefaultDomain_77&var=&hash=item27f25cd1baTak jak mówiłem. 5 dyszek. Kilka już u mnie... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi