Skocz do zawartości

Szczupakowe muchy - połączone tematy

Rekomendowane odpowiedzi

poszukajcie "much" hairy killer produkcji abu garcia. tubowki z 1 kotwica cena okolo 20pln/5euro niestety z dostepnoscia problem.

jedna z najlepszych przynet na szczupaki na plytkiej wodzie. wystarczy siersc z krolika i tuba by ja zrobic (ja wlasnie kupilem dlugie zonkery i tuby bede probowal pierwszy raz zrobic tubowki). mokre waza 21g.

4608-16808-thickbox.jpg

robie tez takie wynalazki z syntetykow: wiazane na duzym haku powiedzmy 7/0 + stinger na stalce.

Photo0183.jpg

mea culpa czytalem na szybkiego a nazwa nie padla (nie zagladalem w kazdy link). od siebie proponuje bialo czerwony. PS ja juz ich zuzylem kilkanascie na pewno czasami sa widowiskowe brania z powierzchni jak krolik nie namoknie i plywa, ale jeszcze nigdy rzadnego nei zacialem... ps kotwiczki sa takie srednio (znaczy kumplowi 103 czy 106 zapieta za jeden grot przygiela drugi az do trzonka a 3 na plasko z pierwszym.

no na wyjazdy zagraniczne raczej bym polecal mi sie nie zdazylo jeszcze zalatwic, ale mi najwieksze ryby jak do tej pory biora najczesciej na 5cm ripperki ;) najwiekszy moj na ta przynete to pewnie kolo 70-80cm i takiego 70 to na winde pewnie na niej sie da wyjac. Ps sa 2 wersje tych przynet nowsze (chyba-widzialem je pozniej) maja smigielko z przodu. za to trafia sie masa niedorobek typu krotsza nozka, kiepsko poszyta nozka etc...

Producent sugeruje sciaganie z przerwami ja czesto raczej "jerkuje" (agresywnie w lecie i spokojniutko w zimie).

• 10 miesięcy temu...

Szukam kogoś kto zrobi dla mnie kilka much spiningowych takich jak w tym temacie:

http://jerkbait.pl/topic/45377-mucha-spiningowa-spintube/?hl=%2Bmucha+%2Bspiningowa

Miałem je już zamówione u jednego z kolegów w zeszłym roku ale niestety sprawy rodzinne mu przeszkodziły.

Można na priv oczywiscie.

Edytowane przez godski

podjedz do Kuby pracuje w sklepie na wybrzeżu . Na pewno ogarnie .

Mam kilka wyrobów jednego z kolegów ze sklepu na wybrzeżu. Średnie. Poza tym jeden z moich kolegów przysłuchał się przypadkowo rozmowie na mój temat w tym sklepie . Jak to gość się nie zna i ochłapy łyknął. Faktycznie, nie znam się, ale to nie powód aby sie resztek pozbywać.

Zaznaczam, że to raczej nie Kuba.

Ale oczywiście zdajecie sobie sprawę z kosztów takiej zabawki ?? jesli uzyć jak w filmie lisa polarnego to koszt może sięgnąć 40pln za sztukę...

Jak będzie porządna 3-4 dychy to nie problem. Bez kotwic. Duże i puchate. 25-30 cm. Może być dużo taniego materiału z choinek. Aby były dobrze sklejone i trzymały sie kupy.

Edytowane przez godski

Robiłem seikenowi takie na szwecję, na Jigowych hakach #chyba 2.0 z trokiem do dozbrojenia kotwicą.

Główka 10g ale z powodzeniem można użyć lżejszej, da się wolniej poprowadzić i zawiesić w toni.

Materiał królik, długość około 20cm chyba

post-57197-0-21548600-1421271183_thumb.jpg

post-57197-0-63151700-1421271207_thumb.jpg

Chyba nic na to nie złowił ;-)

Robiłem seikenowi takie na szwecję, na Jigowych hakach #chyba 2.0 z trokiem do dozbrojenia kotwicą.

Główka 10g ale z powodzeniem można użyć lżejszej, da się wolniej poprowadzić i zawiesić w toni.

Materiał królik, długość około 20cm chyba

attachicon.gifWP_20140401_18_53_27_Pro.jpg

attachicon.gifWP_20140401_12_31_39_Pro.jpg

Chyba nic na to nie złowił ;-)

Tego typu mam. Tylko gorzej wykonane. Zasada budowy jest słuszna. Ale obciążenie trzeba przesunąć. Lepiej sie wtedy prezentują w wodzie.  

Potrzebuję coś na pływającym sbirulino oparte. Zasięg nie ten.

• 1 miesiąc temu...