marcin186 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Sens jest... popływać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Sens jest... popływać ;-)OOOOOOO właśnie o to mi chodziło!-gdzie idziesz?na ryby?nie porzucać! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Witam wszystkich miłośników wędkowania z łódki. Chciałbym podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z wędkowaniem na zbiorniku Domaniów.Łowie już tam parę lat i z moich obserwacji wynika ,że nie ma już tam drapieżnika .Zostalo jeszcze parę boleni ,a ze szczupakiem i sandaczem jest masakra .Byłem już w tym roku kilka razy i doszedłem do wniosku ,że jest tam takie bezrybie (szkoda czasu, przynęt ,paliwa) prędzej bym coś w przydrożnej kałuży zlowił,niż tam .Odradzam każdemu wędkarzowi łowienie na tej bezrybnej wodzie za którą PZW życzy sobie płacić 50zł,żenada.Nawet kontroli w ostatnich latach nie stwierdziłem poza patrolami Policji , ale załapałem później ,że po co kontrola jak nie ma co kontrolować .Szkoda że takie niegdyś łowne wody zostaly bez ryb i bez prawidłowej gospodarki .Pozdrawiam Michał. Edytowane 28 Lipca 2015 przez michal7709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Michał Ameryki nie odkryłeś! już o tym pisałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Przez kogo jest to w głównej mierze spowodowane ? Czy jest tam odłów gospodarczy prowadzony czy to raczej kwestia wędkarzy i kłusoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 No niestety Panowie ryby to nie grzyby...przez noc nie urosną... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Kolego, popraw tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Na tym zbiorniku wędkarz=kłusownik!!!!!!!!!!!!!!! wiem!widziałem na własne oczy!opisywać mi się kolejny raz tego nie chce!jest inny wątek o tym zbiorniku i tam napisałem.Tam się ryby nie wypuszcza! a limity mają w dupie!!!!!!!!!!!!! przestałem tam jeździć choć mam niecałe 40km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Tam się ryby nie wypuszcza! a limity mają w dupie!!!!!!!!!!!!! To że się nie wypuszcza to nie powinno Cię oburzać ale już to z limitami jak najbardziej. A miało być takie eldorado zorganizowane przez ZO Radom i chyba przez jakiś czas było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XYT Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 To że się nie wypuszcza to nie powinno Cię oburzać ale już to z limitami jak najbardziej. A miało być takie eldorado zorganizowane przez ZO Radom i chyba przez jakiś czas było. Było, było ... ale kiedy to było Dzięki takim zbiornikom turystyka wędkarska kwitnie. Ile człowiek może pozwiedzać!A jeśli chodzi o wyniki sportowe:Mistrzostwa okręgu (zawody dwudniowe): szczupak, boleń, jaź i kilka okonków - czyli jak słusznie zauważyli lokalni włodarze RYBA JEST! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Potwierdzam, że z roku na rok jest tam coraz większa masakra W tym roku byłem 7 raz na łódce a wyniki to jedynie dwa sandacze pod wymiar i jakieś obcięte ogonki przy gumach, słabizna straszna. Coś tam zarybili na wiosnę wymiarowym drapieżnikiem ale na tak duży i przełówiony akwen to malutko... Jedyne na co warto tam się jeszcze nastawiać to sumy i karpie, są również i inne duże ryby ale ich jest o wiele mniej niż kilka lat temu. Kłusownictwo zrobiło swoje i nadal robi Cóż, jeśli władze nie wezmą się konkretnie za ten zbiornik to sytuacja szybko się nie zmieni. Nad ten akwen mam 20km, z roku na rok jestem tam coraż rzadziej bo widzę co się dzieje z tą rybą, jest jej po prostu coraz mniej ale jak wiadomo wszystkiego nigdy nie wyłapią także ja zawsze będę miał sentyment do tego zbiornika który obdarzył mnie kilkoma ładnymi rybkami (miło powspominać heh) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Było, było ... ale kiedy to było Dzięki takim zbiornikom turystyka wędkarska kwitnie. Ile człowiek może pozwiedzać!A jeśli chodzi o wyniki sportowe:Mistrzostwa okręgu (zawody dwudniowe): szczupak, boleń, jaź i kilka okonków - czyli jak słusznie zauważyli lokalni włodarze RYBA JEST! też byłem na tych zawodach dwie tury na zero parę krótkich szczupaczków dwa bolki nie zacięte na wodzie 40cm na 4 obrotówkę ale woda ma potencjał czyli Ryba Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Domaniów to była świetna i rybna woda przez około 10 lat od powstania, czyli standard na świeżym zbiorniku:dużo ładnego okonia, masa szczupaka, następnie zaczęły się sandacze,sumy i bolenie po zarybieniach oraz obfitość wszelkiego białorybu (płocie, grube leszcze,liny,karasie).Jednym zdaniem był potencjał na dobre łowisko,ale zostało ono "zjedzone" jak większość w Polsce .Mimo,że mam tam jedynie 20km to wolę jeździć na inne łowiska. W tej chwili łowienie na tym zbiorniku można porównać do moczenia kija w wannie, tyle że z lepszym widokiem. Zbiornik można polecić głównie motoro -wodniakom bo przy obecnym stanie umysłu gawiedzi i nie działaniach związkowych to jest to duża kałuża i nic więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Jedyny plus jak kolega marcin186 pisze to że można na spalinie popływać!I kolejna plaga!na tym akwenie-WYWÓZKI!!!!zestawów(ponoć nie wolno!) Edytowane 28 Lipca 2015 przez Raffaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Tak trochę żartem,jak nie wolno wywozić to wywożą szybko, często gęsto niemalże na środek zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 O wywózkach nie wspominałem w temacie ,ale jest to kolejny problem nie egzekwowany przez odpowiednie służby .Szkoda gadać, jak świeżo po zarybieniu szczupakiem była rzeźnia to kolega Rafaello moze wam opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=929364177162320&id=679004292198311 realia domaniowskie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 To już druga siatka zgłoszona w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zarząd mówi, że jest ok także nie mamy się co przejmowac:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Jeszcze a propo Domaniowa, to właśnie tak kończyły się nasze kontrole na tym zbiorniku jak jeszcze jeździliśmy i chcielismi dobrze. Na wpływie w zakamarkach i zakrętach gdzie ryba się tarła co roku zdejmowalismy tam kilka siatek. Nasze kontrole to 3-5 chadzacych brzegiem i 2 na łódce, pływanie nocą i kotwica po dnie i efekty były... Wtedy też Zarząd mówił że jest ok...Na Jagodnie też jest ok:)Dużym OK jest też zrobiony przez Zarząd slip przy rybaczówce, z którego nikt się nie woduje bo jest jednym wielkim nieporozumieniem. Za tyle lat płacenia składek dodatkowych domaniów + środki pływające postanowili zrobić slip przy dworku ten jest ok.Zarządzenie tym zbiornikiem to największy Ok ze wszystkich OKÓW Nie może być dobrze jak na Domaniowie odbywają się zawody na żywej rybie w których brałem udział a pan leśny DZIAD wysoko z Zarządu podpływa zmierzyć rybę i strzał w łepetyne i do bakisty... Nie wspomnę o wykorzystywaniu silnika z łódki okręgowej do celów prywatnych na zbiorniku Wióry - to też niezły OK Edytowane 8 Czerwca 2016 przez womaly23 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Womaly23, zapomniałeś dodać, że do szukania siat i kontroli używana była prywatna łódka i silnik, a po nocy ile razy był "dzwon" w płyciznę...... A w tym i poprzednim roku siatki stawiane były na Dymaniowie cały marzec, kwiecień i maj przez ekipę z dwoma busami, podobnie na Jagodnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Ot taka krajowa rzeczywistość,dlatego już jakiś czas nie robie dopłaty na domaniów i tam nie jeżdżę, żeby się nie wkoorwiać. Co do jagodna to komentarze po zawodach otwierających ten zbiornik mówią same za siebie. Dno i wodorosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Womaly23, zapomniałeś dodać, że do szukania siat i kontroli używana była prywatna łódka i silnik, a po nocy ile razy był "dzwon" w płyciznę...... A w tym i poprzednim roku siatki stawiane były na Dymaniowie cały marzec, kwiecień i maj przez ekipę z dwoma busami, podobnie na Jagodnie.... S. O. D dopisz coś od siebie na temat zarządzania i tym co się dzieje u nas.!Panowie tu nie ma co dawać "lubię to" tu trzeba usiąść i płakać albo się nie bać i robić zmiany... Edytowane 9 Czerwca 2016 przez womaly23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Nie prowokuj ................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Ty mięczaku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi