Skocz do zawartości

Zbiornik Domaniów

brati

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre posuniecie powiadasz - a ktoś zwróci ludzikom kasę za niewykorzystaną możliwość łowienia na dodatkowo płatnej wodzie ? 

Od razu mówię - nie płaciłem nigdy, nie zapłacę - ale ciekawi mnie, jak się twór do tego odniesie, skoro na Domaniów płaci się z góry :) 

Moim zdaniem to posunięcie nie jest dobre tylko dziwne ponieważ kilka razy na Domaniowie tą pora bywało ze stan wody był dużo niższy a zakuzu łowienia nie było dlatego zastanawiam sie czemu przy tym poziomie wody cos takiego wprowadzono...Plus jest taki, że chociaż te male sandacze maja teraz większe szanse na dotrwanie do kolejnej jesieni a minus taki, ze teraz przy najlepszych braniach my wędkarze nie możemy tam wędkować. Tym, ze robię doplate to sie nie przejmuje bo nie są to duże koszty ale na pewno znajdzie sie grono ludzi którzy będą tym faktem nieco oburzeni.

..no tak 5 dych musi się przecież zwrócić.

...ech szkoda gadać,lepiej spuscić zasłonę milczenia na takie teksty.

Bednar sam sobie odpowiedziałeś sandaczyki będą miały szansę na przetrwanie.

Edytowane przez marcin186

..no tak 5 dych musi się przecież zwrócić.

...ech szkoda gadać,lepiej spuscić zasłonę milczenia na takie teksty.

Bednar sam sobie odpowiedziałeś sandaczyki będą miały szansę na przetrwanie.

Marcinie, ale co ma wspólnego ponoszenie opłaty za wędkowanie, skoro ona nie jest współmierna z zarybianymi rybami ? 

To nie sklep, że płacisz za ryby, a za samą możliwość łowienia. 

To tak, jakby zapłacić za bilet lotniczy, ale z przyczyn nikomu nie znanych nie odlatujesz, kasa nie jest zwrócona a ktoś z boku mówi - nie łam się, nie musiałeś tam lecieć. 

• Like 1

Posunięcie bardzo dobre ale to tylko na okres remontu tamy, ale niestety są minusy bo wędkarze też wody pilnują i siate postawić nie jest prosto a tu hulaj dusza. Oczywiście nie pisze tego bez podstawnie bo na zadane pytanie Panu x z zarządu - czy woda będzie w tym okresie pilnowana odpowiedz brzmiała NIE bo kasy nie ma, na pytanie dlaczego nie ma kasy a kupili druga połowę domu wędkarza w którym i tak są zatrudnione tylko 4 osoby nastało MILCZENIE... Koledzy wędkarze 4 grudnia walne ruszmy ten BETON, wystarczy nie zagłosować na nich a na nowych delegatów takich którzy nie oddadzą miejsca betonon i cały zarząd leci. Chcecie zmian - zróbmy je zaczynając na walnym zmianę zebrania od wolnej dyskusji czyli zadawanie pytań a potem głosowanie a nie jak do tej pory...

Edytowane przez womaly23

Panowie trzeba powiedzieć jasno ,czy jest zakaz połowu ryb ,czy np jest dozwolone używanie środków pływających .Piotrze ja w ramach docierania silnika mogę zrobić kilka patroli i sprawdzić czy stoją ''wędki wielo-spławikowe ''.

• Like 1

He mnie to już dobija to wszystko, czas na zmiany. Sobie dają odznaczenia itd biorą za 4 godz diety po 300 zL a na SSR nie ma grosza, trzeba było swój sprzęt lachac więc ludzie odeszli bo w imię czego, patrzeć nie mogę na slip za blisko 100 tys zł przy rybaczowce z ktorego nie da się korzystać, teraz kupili sobie dom - po co nie wiem. Ten zarząd to jedno wielkie dno, jeden wielki beton tragedia!!!

• Like 3

No to 4 grudnia trzeba zebrać siły i próbować coś zmienić. Zakaz ma swoje plusy i minusy. Zrobili go niech tak będzie trudno. Jednak zamiast niego więcej kontroli. Szczególnie wiosna bo podczas wiosny tam jest rzeź. Nikt inny tylko my musimy ratować ten zbiornik

• Like 2

Panowie trzeba powiedzieć jasno ,czy jest zakaz połowu ryb ,czy np jest dozwolone używanie środków pływających .Piotrze ja w ramach docierania silnika mogę zrobić kilka patroli i sprawdzić czy stoją ''wędki wielo-spławikowe ''.

Dzisiaj znajomy był zrobić rekonesans to na wodę wróciła policja a na brzegach patrole także ,,narazie" pilnują żeby nikt nie łowił. 

• Like 1

Tylko dzisiaj taka akcje zrobili, ale ponoć jest plan jeszcze na parę dni i gdyby tak było to kłaniam się :)

Szkoda tylko ze nie poszli wyżej na wpływ - ze 10 siedziało :/

Na zameczku też dzisiaj byłem biora sandacze 30 cm pięknie się prezentują w wiaderkach miejscowych :/

Edytowane przez womaly23
  • Like 1

W ostatnią sobotę byłem na Jagodnie i właśnie podjechał biały dostawczak coś w stylu Forda transita. Stanęli na przeciwległym brzegu,postali kilka minut nie wysiadając z auta,stwierdzili,że nie są sami (było nas trzech spiningistów) i odjechali.Tak mi się od razu skojarzyło,że może to być ekipa siatkarzy.

Oby info o złapaniu tej ekipy się potwierdziło.

Edytowane przez marcin186
  • Like 1