Skocz do zawartości

Zbiornik Domaniów

brati

Rekomendowane odpowiedzi

• 9 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...

Domaniów na dzień dzisiejszy. Woda upuszczona ok 0.6m. Dla tych co nie znają zbiornika. Proszę nie pływać w ślizgu na granicy miejscowości Kaleń/Brudnów. Pomiędzy tymi miejscowościami jest droga betonowa zatopiona w wodzie. Bezpieczne pływanie w ślizu polecam do 1/4 zapory Bródnów licząc od głównej tamy. Czyli za las ten po prawej stronie, płynąc w stronę miejscowości Kaleń/Brudnów jakieś 100-150m będzie bezpiecznie.

Wczoraj wpakowała się kolejna ekipa w te betony. Uszkodzili silnik (byłem naocznym świadkiem po 1.5 godziny odholowali ich). Pewnie było już zestrojone na początek sezonu.  

Edytowane przez CreativCounter

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Informacyjnie:

Od dnia 23 września 2019 r. obowiązuje całkowity zakaz połowu ryb na zbiorniku Domaniów z brzegu i środków pływających. Zakaz wprowadzono na podstawie uchwały Zarządu Okręgu PZW w Radomiu nr 23/2019 z dnia 20.09.2019 r.

Wprowadzenie zakazu motywuje się bardzo dużym ubytkiem wody i koncentracją ryb w najgłębszych miejscach zbiornika

Edytowane przez ja_krzysiek

Tylko dlaczego nie wyjasnili w rzgw-wody polskie tego dużego spadku wody na zbiorniku.Na Przełomie czerwca lipca w ciągu dwóch tygodni ubyło 1/3 lustra wody. O tym już cisza w temacie, okręg w doopie ma nas wędkarzy.Najprościej zamknąć zbiornik,biorąc dopłatę za wędkowanie na tym jakże "rybnym" bajorze. Hooy strzela w biały dzień.

• Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam opadło ok 50cm,byłem kilka razy ostatnio,dziś cały dzień na zero,parę lat temu można było coś złowić,obecnie ryby jest bardzo mało po prostu została zjedzona już dawno,osobiście zmieniam łowisko na inne,dosyć mam łowienia na tak zwanym Domaniowskim Morzem

Edytowane przez rafcool

• 1 miesiąc temu...