czyzu Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Witam mam zamiar zakupic echo jak w temacie ,prosilbym o opinie urzytkownikow tych lup lepszych modeli z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 brał bym garmina jest mozliwość załatwienia w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Brałbym Garmina, bo ? Jakś opinia za takim wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 1 . cena2 . boczny sonar i jego mozliwości za ta kasę nie ma konkurencji3 . łatwość obsługi 4. bardzo dobra interpretacja zapisów nie przekłamuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Rozumiem, że miałeś obie echosondy ?Bo moje doświadczenia są zupełnie odmienne. Kiedy na łodzi w Norwegii posługiwałem się echem Garmina to była porażka, zero ryb na echu. Po zainstalowaniu Humminbirda 998 sytuacja się diametralnie zmieniła. Inny świat. Pierwsze o czym pomyślałem ludzie rozregulowali Garmina. Poświęciłem póltorej godziny aby ją ustawić. Dupa. Kolejny rok w Norwegii inny Garmin, dotykowy ekran, nówka sztuka. Na Humminbirdzie ryby widać na Garminie jest dobrze widoczne dno.Łatwość obsługi Humminbirda banalnie nieskomplikowana Garmina już nie.Jedyny plus Garmina to cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 to powiem ci tak kolego nie porównuj technologi garmina na rok 2013 do 2015 to inna bajka i półka teraz mają już inna elektronikę ze konkurencja musi do nich nadrabiać nie wiem na czym ty pływałeś pod szyldem garmina ale chyba nie na wyżej wymienionych echosondach hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 i jeszcze jedno trochę wytestowałem echosond w życiu i to co napisałeś to jest po prostu dla mnie nie zrozumiałe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 A có ztakiego ma Garmin czego np. Humminbird nie miałby od lat ? Bo technologia Side Imaging i Down Imaging była wprowadzana przez Humminbirda z pięć lat temu a teraz to samo w Garminie to jakiś straszny postęp technologiczny Garminy na łodziach u Norków nie miały wprawwdzie skanowania bocznego a tylko Down View i pewnie jakość ich Side View jest podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 A có ztakiego ma Garmin czego np. Humminbird nie miałby od lat ? Bo technologia Side Imaging i Down Imaging była wprowadzana przez Humminbirda z pięć lat temu a teraz to samo w Garminie to jakiś straszny postęp technologiczny Garminy na łodziach u Norków nie miały wprawwdzie skanowania bocznego a tylko Down View i pewnie jakość ich Side View jest podobna.Pewnie jakość Side view ahahaha pewnie ????? to czyli nawet nie pływałeś na wyżej wymienionym urządzeniu i dyskutujesz ??????? No sorry gościu ale chyba cię poniosło w tym momęcie ..... Kupi Garmina będzie miał tanio i dobrze kupi hamminbirda bedzie miał drożej i dobrze tyle w temacie... i powiem ci tak jak chcesz cokolwiek wiedzieć na temat co garmin pokazuję a co nie napisz wiadomość do Czarka Karpinskiego on był orendownikiem Lowranca i humminbirda zapytaj co sądzi o nowych wynalazkach Garmina pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Akurat Czarka Karpińskiego znam od paru lat i pewnie wiesz, że już nie jest dystrybutorem Lowrance na Polskę (Thing Big ) a nim był przez kupę lat. W takiej sytuacji opinię można zmienić. Porozmawiaj z nim prywatnie. Ja mam wyrobione własne zdanie, niezbyt pochlebne o echosondach Garmina i bardzo dobre o nawigacjach , ręcznych GPSach. I jak kiedyś trafię na ich dobrą echosondę to je też zmieinię.A taniość nie bierze się z nikąd. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 super ja też mam wyrobione swoje zdanie przez wiele lat kolego i urzytkowania przeróżnego sprzętu i powiem ci tak przestań kurde bredzić bo w pewnym sensie nie miałes tak naprawde stycznosci z sondami Garmin prócz starego dezela gdzieś tam w norwegi ..... przetestuj i się wypowiedz bo jak nie miałes stycznosci z konkretnym modelem to sie nie wypowiadaj ..... czy widzisz bym krytykował Humminbirda ????? chyba nie .... krótko i na temat za te pieniądze nikt nie wyprodukował sondy oferujacej tak wiele jak garmin koniec tematu pozdrawiam . I nie siej fermentu bo to ludzie czytaj w szczególnosci młodzi którym potrzebne jest obiektywne spojrzenie na całość a nie bo tobie coś tam w norwegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 1 . cena2 . boczny sonar i jego mozliwości za ta kasę nie ma konkurencji3 . łatwość obsługi 4. bardzo dobra interpretacja zapisów nie przekłamujęZarówno Lowrance jak i Humminbird dają możliwość tworzenia map. Zdajesz sobie sprawę, że do garmina nie ma dedykowanego softu do robienia batymerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 No w końcu doszliśmy do porozumienia, że dotykowy echoMap 70 DV to dezel (twoje słowa) a właśnie z takimi miałem doczynienia. Nawet nei był bardzo stary bo kupiony i zainstalowany przez włściciela bazy w kwietniu 2015. Faktycznie bardzo stary. Doło mi to pogląd na jakość ich produktów. Oczywiście zniechęciło skutecznie do posiadania czegoś takiego. Jak coś jest dobre to tak piszę. Wyarźnie napisałem że są produkty Garmina warte zainteresowania ale nie są to echosondy. Oczywiście ktoś kto miał tylko Garmina nie powie o nic nic złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 i ty na ehco map 70 dv nie widziałeś nic haaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahah to jest jedna z najlepiej sprzedających się modeli echosond w tym przedziale cenowym boże czy ty w googlach to szukasz ? bo piszemy już w sumie bardzo długo a dopiero przypomniałeś se o modelu ..... powiem ci tak urzytkowałem 70 dv przez okrągły rok kolego i ci powiem ,że nic dodac nic ująć w zime mormyszki wielkości łebka od szpilki pisało ,że się wszyscy zlatywali i oglądali także posiadacze humminbirda ..... i ci powiem kolego jeszcze jedno w norwegi jest słona woda i pewnie czujnik był na słodką dlatego gucio widziałeś.... na sródlądziu nie miałem z nią problemu a wręcz byłem bardzo zadowolony i uwierz mi ,że testowałem lowranca i humminbirda i garmina i każda ma swoje wady i zalety ..ale nie pisz takich bzdur ze ta echosonda nie pokazuję ryb bo to jest smieszne i nie profesjonalne.... i proszę cie nie pisz o czymś co urzytkowałeś przez pare dni gdzieś tam bez bocznego skana itp .... akurat 70 dv jest lepsza od 71 sv tylko do dv by miec boczny skan trzeba dokupić black boxa (moduł) który jest cholernie drogi i lepiej kupić echo garmin 7407 xsv w tej chwili mój debeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Ja piszę tylko o tym to co widziałem i sam doświadczyłem. A że sytuacja była taka sama w dwóch różnych stanicach gdzie na łodziach było to echo to tylko wyciągam wnioski. Nie powiedziałbym złego słowa ale miałem ze sobą Humminbirda 998 i to już była inna bajka. Jaki był przetwornik, tego nie wiem bo nie było możliwości demotażu a podejrzewam, że wlaściel łodzi wiedział co kupuje i montuje. Być może na słodkiej wodzie jest tak jak pisze ale nie mam powodu w to wierzyć bo widziałem te echo w działaniu.I mam taką małą prośbę o umiarkowanie w używaniu zbędnych epitetów i agresji. Staram się prowadzić spokojną dyskusję a nie odpierać dzikie ataki. Mam nadzieję że to się da pogodzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Nie wierze w to co czytam co ty handlujesz tym humminbirdem czy jak przeczytaj swój pierwszy wpis ,że nawet nie wiedziałeś na jakim garminie pływasz ,że raz na jednym modelu raz na drugim a teraz piszesz ,że w obu przypadkach był to model 70 dv ... pisz co chcesz ja to użytkowałem rok i powiem ci ,że chyba coś próbujesz faworyzować hehehe pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marxxl5 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Demensiq, strasznie nachalny i agresywny marketing uprawiasz. Nie tędy droga. Ustawiałem ostatnio znajomemu na wodzie Garmina z bocznymi sonarami i doopy nie urywa. Robi co ma robić i tyle. Humminbird ma u mnie wyższe notowania. Podsumowując, zapożyczę od SOB'a: młode, modne koty zażerają się whiskasem, stare wolą mięso . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Na a ja mam wrażenie, że strasznie dużo Garminów zostało na składziku u kolegi. Co nie idą ? Nawet widzę posty, że sprzedam w dobrej cenie...A owszem wiedziałem, co tam norek zainstalował na łodzi - na jakimś badziewnym Garminie i tak napisałem. A ,że podejrzewałem, że niektórych może zainteresować jaki to był model to go podałem. Humminbirda po prostu mam od 20 lat, coraz to innego ale zawsze Humminbirda. I jak zmienię to zapewne znowu na Humminbirda. Pewnie ONIX to będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 HEHEHEH u mnie na składziku o boże chłopie mam dojscie do wszystkich marek i tego twojego wspaniałego hummmbirda i lowranca ale człowiek sie pytał o konkretne dwa modele ..... powiedz mi po co wydawać dużo kasy na humm jak to samo a nawet więcej bo boczny skan ma garmin o co biega hehehe kup sobie nawet 10 hummbirdów nikt ci nie broni tylko nie faworyzuj czegoś kosztem drugiego którego jak myślę chyba nie potrafiłeś ustawić bo jak ci ta sonda nie pokazywała ryb to ja jestem z kosmosu hehehe dobranoc i zakonczmy ten temat bo widzę że ciśnienia nie trzymasz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez Demensiq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Kurcze, pływam yeraz z 551dv i jakoś nie ma problemu z pokazywaniem ryb. Pokazuje i to ładnie. Nie wiem dlaczego 70dv ci nie pokazywało, ale może w Nor woda za zimna . Echo banalne w obsłufze i niedrogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Jeżeli mogę kilka słów do tematu. Użytkowałem H 798 si , a obecnie od kilku tygodni G 71sv więc Panowie moim skromnym zdaniem ( nie biorąc pod uwagę różnicy wielkości ekranu ) . Jedno jak i drugie spełnia wszystkie zadania, i w G i H prosta obsługa , si również bez zarzutów w obu , co do ekranu + dla G , jedyny minus w Gjeżeli może być to minus to duży przetwornik.Co do ceny ogromny + dla G za 4000 zł echo 7" z si. (polska dystrybucja )Tworzenie map G - program w trakcie tworzenia ( ma być dostępny pod koniec roku ).Jednym zdaniem oba echa z tej samej półki , polecam obie marki gdyż większej widocznej różnicy nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 HEHEHEH u mnie na składziku o boże chłopie mam dojscie do wszystkich marek i tego twojego wspaniałego hummmbirda i lowranca ale człowiek sie pytał o konkretne dwa modele ..... powiedz mi po co wydawać dużo kasy na humm jak to samo a nawet więcej bo boczny skan ma garmin o co biega hehehe kup sobie nawet 10 hummbirdów nikt ci nie broni tylko nie faworyzuj czegoś kosztem drugiego którego jak myślę chyba nie potrafiłeś ustawić bo jak ci ta sonda nie pokazywała ryb to ja jestem z kosmosu hehehe dobranoc i zakonczmy ten temat bo widzę że ciśnienia nie trzymasz ;-)Tak myślę, że nie dałem rady ustawić. To muisała być zasadnicza przyczyna. A taka zupełnie nieistotna, to różnica w mocy przetworników. Garmin 70DV ma jakby o polowę mniejszą moc przetwornika niż 998. Ale to pewnie wiesz ? Ciśnienie ok, szczelność zachowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Demensiq Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Tak myślę, że nie dałem rady ustawić. To muisała być zasadnicza przyczyna. A taka zupełnie nieistotna, to różnica w mocy przetworników. Garmin 70DV ma jakby o polowę mniejszą moc przetwornika niż 998. Ale to pewnie wiesz ? Ciśnienie ok, szczelność zachowana. Wiem kolego i powiem ci jeszcze jedno do 70 dv jest kilka przetworników .... i nie ciagnijmy tego dalej bo zabrał bym cie jak mojego kolegę na łódkę który uzytkował model huminnbirda z bocznym skanem i zobaczył moją 8 kę Garmina 7408 xsv i szybciutko ja zamówił przypadek ????????????? wzioł pewnie dlatego ,że nic nie widać p tak se wydał 12000 na komplet z przetwornikiem tylko po to by mieć gorszą niż ma hehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Wiem kolego i powiem ci jeszcze jedno do 70 dv jest kilka przetworników .... i nie ciagnijmy tego dalej bo zabrał bym cie jak mojego kolegę na łódkę który uzytkował model huminnbirda z bocznym skanem i zobaczył moją 8 kę Garmina 7408 xsv i szybciutko ja zamówił przypadek ????????????? wzioł pewnie dlatego ,że nic nie widać p tak se wydał 12000 na komplet z przetwornikiem tylko po to by mieć gorszą niż ma heheheheheJedno jest pewne Demensig...jesteś analfabetą. Jeżeli tak samo używasz polskiego języka jak znasz się na echosondach to zdecydowanie wolę mojego Humminbirda. Wolę również mieć jeden przetwornik obsługujący SI, DI i tradycyjny sonar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Koledzy jeden woli blondynki drugi brunetki jeden handluje hu drugi ga i stad różne pyskówki . A prawda leży jak zwykle po środku i to i to jest moim zdaniem sprzęt pierwsza klasa, a że na Garminie dystrybutor mniej zarabia to chwała mu za to. Podejrzewam że obie sa tyle samo warte a różnica cen wynika z marży dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
czyzu
Witam mam zamiar zakupic echo jak w temacie ,prosilbym o opinie urzytkownikow tych lup lepszych modeli z góry dziekuje.
Top użytkownicy dla tego pytania
18
11
3
3
Popularne dni
6 Sie
19
8 Sie
14
7 Sie
11
9 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
Demensiq 18 odpowiedzi
Paprykarz 11 odpowiedzi
czyzu 3 odpowiedzi
wilk325 3 odpowiedzi
Popularne dni
6 Sie 2015
19 odpowiedzi
8 Sie 2015
14 odpowiedzi
7 Sie 2015
11 odpowiedzi
9 Sie 2015
7 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Akurat Czarka Karpińskiego znam od paru lat i pewnie wiesz, że już nie jest dystrybutorem Lowrance na Polskę (Thing Big ) a nim był przez kupę lat. W takiej sytuacji opinię można zmienić. Porozmawiaj
Paprykarz
Ja piszę tylko o tym to co widziałem i sam doświadczyłem. A że sytuacja była taka sama w dwóch różnych stanicach gdzie na łodziach było to echo to tylko wyciągam wnioski. Nie powiedziałbym złego słow
marxxl5
Demensiq, strasznie nachalny i agresywny marketing uprawiasz. Nie tędy droga. Ustawiałem ostatnio znajomemu na wodzie Garmina z bocznymi sonarami i doopy nie urywa. Robi co ma robić i tyle. Humminbird
57 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi