Skocz do zawartości
  • 0

Opinie na temet hummibird 899 Si a garmina 71/74 Sv

czyzu

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Koledzy jeden woli blondynki drugi brunetki jeden handluje hu drugi ga i stad różne pyskówki . A prawda leży jak zwykle po środku i to i to jest moim zdaniem sprzęt pierwsza klasa, a że na Garminie dystrybutor mniej zarabia to chwała mu za to. Podejrzewam że obie sa tyle samo warte a różnica cen wynika z marży dystrybutora.

Jedno jest pewne Demensig...jesteś analfabetą. Jeżeli tak samo używasz polskiego języka jak znasz się na echosondach to zdecydowanie wolę mojego Humminbirda. Wolę również mieć jeden przetwornik obsługujący SI, DI i tradycyjny sonar.

Pytoon czy pento jak ci tam na imię przecież garmin ma też wszystko w jednym przetworniku hehehe za 4000 w modelu 71 sv ..... po prostu cenowo najlepsza oferta i tyle a czy to garmin czy hummbird to jeden pryszcz .... po co płacić 100 % wiecej za to samo ?????? bo nie kumam za niby hd ????????

I jedno nie handluje sondami to po pierwsze , a po drugie to nie będę się spuszczał nad interpunkcją jak piszę z telefonu nara panowie dla mnie to se kupujcie co se chcecie tylko po kiego wała ktoś piszę ,że nic nie widać na echu garmina to woła o pomstę

do nieba 

• 0

Posiadam Garniaka 70dv od początku tego sezonu po przesiadce z Elit 5

Jesli ktoś nie widzi ryb na Garminie to albo jest intelektualnym...... nie będe pisał kim ..... albo ma zerowe pojęcie o echosondach !!!!

Na plus Garmina przemawia duży czytelny ekran, intuicyjne menu , szybkość działania elektroniki , bardzo dobry mega szybki GPS.

Działanie przetwornika 73/200 kHz i 455kHz na podobnym poziomie jak u Lowrance.

Łatwość operowania ''menu'' jest o niebo lepsza niż ''guzikologia'' u Lowrance.

• 0

@karol Krause, oczywiście sprawdziłeś to w słonej wodzie ? Bo o takich warunkach pisałem. A co intelektualnych możliwości to nie żałuj sobie i ulżyj. Przecież to takie proste na forum. Łatwiejsze napewno od poszukania przyczyn dla których taka sytuacja miała miejsce.

• 0

Posiadam Garniaka 70dv od początku tego sezonu po przesiadce z Elit 5

Jesli ktoś nie widzi ryb na Garminie to albo jest intelektualnym...... nie będe pisał kim ..... albo ma zerowe pojęcie o echosondach !!!!

Na plus Garmina przemawia duży czytelny ekran, intuicyjne menu , szybkość działania elektroniki , bardzo dobry mega szybki GPS.

Działanie przetwornika 73/200 kHz i 455kHz na podobnym poziomie jak u Lowrance.

Łatwość operowania ''menu'' jest o niebo lepsza niż ''guzikologia'' u Lowrance.

dokładnie Karol i powiem ci ,że pływałem na takiej 7412 xsv bo znajomy ma zamontowaną na łodzi morskiej zabrał mnie na dorsze i słona woda była uwierzysz  :D  i dorsze można było liczyć ale paprykarz zaraz mnie zlinczuje ,że to moja wyobraźnia  ;) ... A tak btw co to za chłopak w tej koszuli Garmina ? fajna bluza tak ogółem

• 0

Co by nie zaśmiecać to mam kilka pytań do posiadaczy G ( sam używam H, ale może warto się przesiąść ):

1. do jakich prędkości przetwornik rejestruje głębokość?

2. Jakimi programami można sobie stworzyć własne mapy?

3. Czy występuje coś takiego jak 360 Imaging oczywiście w innym wydaniu?

4. Czy można rozbudować go o stację pogodową?

5. Czy z jednego przetwornika można korzystać na dwóch odbiornikach?

6. Czy jest możliwość sterowania silnikiem elektrycznym na zasadzie iPilota?
Trochę poszperałem po necie, ale nie znalazłem odpowiedzi na te pytania :(.

• 0

Co by nie zaśmiecać to mam kilka pytań do posiadaczy G ( sam używam H, ale może warto się przesiąść ):

1. do jakich prędkości przetwornik rejestruje głębokość?

2. Jakimi programami można sobie stworzyć własne mapy?

3. Czy występuje coś takiego jak 360 Imaging oczywiście w innym wydaniu?

4. Czy można rozbudować go o stację pogodową?

5. Czy z jednego przetwornika można korzystać na dwóch odbiornikach?

6. Czy jest możliwość sterowania silnikiem elektrycznym na zasadzie iPilota?

Trochę poszperałem po necie, ale nie znalazłem odpowiedzi na te pytania :(.

1. Przy 60 na godzinę u mnie pokazuje głębokość ale obraz gubi sie przy 45 km/h . Jak przejdę na tryb down Vu widać dno nawet przy 60  :D szybszy i mocniejszy (częstotliwość) przetwornik no i ogromnie ważne jest dobre zamocowanie czujnika na pawęzy metoda prób i błędów .

2. Jest ale nie pamietam nazwy ..

3. nie 

4 . tak

5 . nie wiem 

6. tak z minn kota i motor guide śmiga 

• 0

1. Przy 60 na godzinę u mnie pokazuje głębokość ale obraz gubi sie przy 45 km/h . Jak przejdę na tryb down Vu widać dno nawet przy 60  :D szybszy i mocniejszy (częstotliwość) przetwornik no i ogromnie ważne jest dobre zamocowanie czujnika na pawęzy metoda prób i błędów .

2. Jest ale nie pamietam nazwy ..

3. nie 

4 . tak

5 . nie wiem 

6. tak z minn kota i motor guide śmiga 

No to wynika, że doszedł 3 gracz :). Im większa konkurencja to tylko dla klienta dobrze, jest w czym wybierać a i ceny może staną się przyjemniejsze.

Choć jak widać to na tą chwilę G wygrywa w tym kontekście.

Edytowane przez wilk325

• 0

No to wynika, że doszedł 3 gracz :). Im większa konkurencja to tylko dla klienta dobrze, jest w czym wybierać a i ceny może staną się przyjemniejsze.

Choć jak widać to na tą chwilę G wygrywa w tym kontekście.

Wilku i jest jeszcze jedna ważna kwestia, dla mnie chyba najważniejsza . Gdy towar jest na gwarancji i coś ci padnie nie ma napraw po prostu dostajesz nowe urządzenie ... Kupiłem kamerkę virbe elite i na wyjeździe w górach bam nie działa coś piszczy ,łzy w oczach i pędem oddać na gwarancji byłem w szoku na drugi dzień zadzwonili i powiedzieli bym odebrał drugą nową kamerę,działa już rok ... a w tamtej padło oprogramowanie ale jak powiedział sprzedawca nie ma czasu na duperele i naprawy dostaje pan nową  :D .... 

Edytowane przez Demensiq

• 0

Witam chcialbym jeszcze sie dowiedzieć czy w G Si chodzi na 455Hz i jest mozliwosc dokupienia przetwornika na 800hz. W H w standardzie na Si jest 455 Hz z mozliwoscia dokupienia prztwornika na 800 hz w tym momencie za 180-190$. I jescze jedno czy w G jak w tytule jest mozliwosc ustawiania nasycenia barw i kontrastu?

Z góry dziekuje za zainteresowanie i prosze o opinie.

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

• 0

Możesz dokupić Humminbird xhs hdsi 180 T transom mount transducer lub jego "trollingową" wersję. tyle, że nie zawsze będziesz widział więcej na echu. Wersja 800 KHZ ma gorszą separację celu, ale daje lepsze widoki SI zwłaszcza w post edycji, znaczy oglądane na kompie i przerabiane np. w mapy.

• 0

sorki wszystko zostalo juz napisane, lebek nie funkcjonuje jak trzeba (goraczka) udarek od slonca.

Ostatnio kilka osób z forum zakupilo G moze panowie sie wypowiedza napewno to nie pierwsze echo jakie posiadaja!

Ja się przesiadłem z Elite 5 na G 71 SV i nie chciałbym się wypowiadać i porównywać, bo jednak zmieniłem model niższy na wyższy.

Jestem bardzo zadowolony, widzę znacznie więcej i lepiej. Jak rozkminię wszystkie ustawienia, to pewnie będzie jeszcze lepiej.

Bardzo dobry wyświetlacz, bez względu na warunki pogodowe. Uważam, że pomimo że większy, to jednak nawet w największym słońcu widzę i tak więcej w Garminie.

Duży przetwornik jest może i wadą, ale nie jakąś uciążliwą nadmiernie.

SV zrobiło na mnie duże wrażenie i na Dadaju udało mi się odnaleźć zatopioną łódź wędkarską - to jak odwzorowało obraz, było zaskakujące.

No ale cały czas pamiętajmy, że ja się przesiadłem z półki niższej i mniej wyposażonej, a żeby porównywać to trzeba by podobne modele.

Uważam, że za te pieniądze poczyniłem świetny zakup i cieszę się jako użytkownik, czego życzę każdemu korzystającemu ze swojego urządzenia, nieważne czy G czy H czy też L  :)

Edytowane przez Dano-G