Skocz do zawartości

Jakie polecacie smukłe pływające woblery do trolla schodzące na 12-15 metrów ?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

CDMAG18 na 12 metrów? Mi na 7-8 o ile dobrze pamiętam. CDMAG26 na 8-9, a najgłębiej CDMAG22 - na 9-10. Kojarzę, że Sebile 160 i 190 schodzą na zawrotne głębokości, tak samo, jak dociążony Hydro Magnum. Dla mnie penetracja 12-15 metrów niedociążonym woblerem, to abstrakcja. No chyba, że mówimy o sytuacji, w której ryba przebywa na głębokości 12-15 metrów. BTW - z obławianiem głębokości 10-12m gumą nie mam problemów. Kwestia doboru główki i prędkości.

Edytowane przez krzysiek
  • Like 4

CDMAG to tonacy wobler przy odpowiednim wypuscie mysle ze moze osiagnac te 12m. Sebile Koolie Minnow LLFW 16cm 28-50ft i b. smukly Acast Minnow165ft do ok.13m

Z tym tonięciem to różnie bywa. Potrafią kuprem do góry pływać .

Poszukam tych Sebilek. Do gumy bardzo dużo praktyki i czasu potrzeba aby na właściwej głębokości poprowadzić przynętę.

• 4 tygodnie później...

CDMAG18 na 12 metrów? Mi na 7-8 o ile dobrze pamiętam. CDMAG26 na 8-9, a najgłębiej CDMAG22 - na 9-10. Kojarzę, że Sebile 160 i 190 schodzą na zawrotne głębokości, tak samo, jak dociążony Hydro Magnum. Dla mnie penetracja 12-15 metrów niedociążonym woblerem, to abstrakcja. No chyba, że mówimy o sytuacji, w której ryba przebywa na głębokości 12-15 metrów. BTW - z obławianiem głębokości 10-12m gumą nie mam problemów. Kwestia doboru główki i prędkości.

Smukle plywajace CD magnum na 12 metrach.

Gdybym nie widzial godziny założenia tego watku zaczalbym sie martwić o ciebie Godski ;)

Faktycznie przesadziłem. Na 9 metrów zszedł ostatnio. I przyhaczył.