chub norris Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ten avid z allegro to jest najlepsza opcja jaka tylko mo?źe być. Miałem/mam tylko Avidy z IPC, ale ze słyszenia wiem, ?źe we wcześniejszej edycji bywały one cieplejsze, bardziej spolegliwe. Staruszek z Allegro, szczeg?łlnie w tym mocno oldskulowym uzbrojeniu, mo?źe się okazać właśnie kijem raczej pstrągowym, ni?ź sandaczowo-szczupakowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ja nie chcę nikogo ani ładować w maliny ani nikomu ułatwiać sprzeda?źy kija. Miałem takiego avida i biorąc pod uwagę cenę 400pln to opiszę go jednym zdaniem szał pały. Naturalnie nie znam ani sprzedawcy ani stanu wędziska ale jeśli wszystko zgodne jest z opisem to będzie uciecha. Gdybym potrzebował coś na psiaki to ju?ź by u mnie stał w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ja nie chcę nikogo ani ładować w maliny ani nikomu ułatwiać sprzeda?źy kija. O nic takiego Cię nie podejrzewałem.Wyobraziłem sobie - niesłusznie - ?źe wyciągasz wnioski tylko na podstawie miłych doświadczeń z Avidem nowej edycji.Ale skoro miałeś takiego, jak ten z aukcji, i szał pały - to nie mam pytań.Aczkolwiek na z brzegu chwytanie to kr?łtkawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 jednak sobie go odpuszcze dla mnie zakrotki i cw mogło by być choćt roszkę wy?źsze , a z drugiej strony troszkę zabardzo przechodzony i nie wiadomo co się z nim do tej pory działo. Jednak głęboko zastanowie się nad robinsonem diaflexem wiem ze to nie st. ale jak się nie ma to się lubi to co się ma ,a jeśli chodzi o długość to jak mam wybierać pomiedzy 2m a 2.7 to wolę zdecydowanie ten drugi ( hol ryby przy 2m hmmm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Radek . Taki Taki MajorCraft wpadł mi w oko. Wisi na Forsie ju?ź trzy tygodnie . Mo?źe jest jeszcze do wzięcia. http://www.fors.com.pl/16-sprzedam/86909-daiwa-powermesh-i-m ajor-craft-oraz-zestaw-morski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ten MC coś często się pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tez na to zwr?łciłem uwagę ale jeśli rozchodzi się o kij u?źywany to wysyłka odpada bo mo?źna się rozczarować. A co myslicie o czymś takim http://allegro.pl/cormoran-powergrip-idealny-i2276975215.htm l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Chciałbym coś zdementować. Je?źeli chodzi o tego Diafilexa do 32g i dł. na 2,45m to ?źadna ryba mi z niego nie spadła. Łowiłem nim przede wszystkim szczupaki z ł?łdki i pstrągi tęczowe na Piasecznie. Być mo?źe jest to kwestia przyzwyczajenia, ale przywykłem do wolniejszych kij?łw i jak się przesiadłem na super szybkie fenixy to dopiero zrozumiałem o czym ludzie piszą, kiedy im ryba spada. Sądzę, ?źe to kwestia techniki i pewnie się jeszcze nauczę.Wa?źne;Na diaflexa sandaczy nie złowiłem. Nie potrafię powiedzieć, czy będzie się on do takiego łowienia nadawał - mam na myśli jakieś ostre skoki gumą - pod warunkiem, ?źe sandacze akurat w Twoim łowisku tak lubią?Taki Diaflex to zgniły kompromis i stanowi dość uniwersalne wędzisko, przynajmniej w moim mniemaniu. Mocno się zastanawiałem czy swojego nie sprzedać i nie zrobić czegoś w pracowni... jednak stwierdziłem, ?źe zostanie u mnie właśnie do łowienia z ł?łdki szczupaczk?łw na gumeczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 No coraz bardziej mnie przekonujesz tylko jaki model dla mnie byś polecił ? Jeśli bym miał więcej do wydania wybrał bym st.croixa ale niestety chyba ze uda się u?źywkę dorwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tez na to zwr?łciłem uwagę ale jeśli rozchodzi się o kij u?źywany to wysyłka odpada bo mo?źna się rozczarować. A co myslicie o czymś takim http://allegro.pl/cormoran-powergrip-idealny-i2276975215.htm l No to jest ju?ź biały kruk tak zwana wisienka, Powergrip Power-X Carbon, mam takiego 2,70 2-15g. Kij nie do zajechania, w tej gramaturze jak w ogłoszeniu to będzie mo?źna podbijać koguty na 30g gł?łwkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tez na to zwr?łciłem uwagę ale jeśli rozchodzi się o kij u?źywany to wysyłka odpada bo mo?źna się rozczarować. A co myslicie o czymś takim http://allegro.pl/cormoran-powergrip-idealny-i2276975215.htm l No to jest ju?ź biały kruk tak zwana wisienka, Powergrip Power-X Carbon, mam takiego 2,70 2-15g. Kij nie do zajechania, w tej gramaturze jak w ogłoszeniu to będzie mo?źna podbijać koguty na 30g gł?łwkach. a jak się zachowa na lekkich przynętach i co sądzisz o tych przer?łbkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tez na to zwr?łciłem uwagę ale jeśli rozchodzi się o kij u?źywany to wysyłka odpada bo mo?źna się rozczarować. A co myslicie o czymś takim http://allegro.pl/cormoran-powergrip-idealny-i2276975215.htm l No to jest ju?ź biały kruk tak zwana wisienka, Powergrip Power-X Carbon, mam takiego 2,70 2-15g. Kij nie do zajechania, w tej gramaturze jak w ogłoszeniu to będzie mo?źna podbijać koguty na 30g gł?łwkach. a jak się zachowa na lekkich przynętach i co sądzisz o tych przer?łbkach ? Pytanie, co znaczy na lekkich przynętach, jaka gramatura. Te kije mają to do siebie, ?źe ładują się trochę ni?źej ni?ź wynikałoby to z opisu, jednak w tym konkretnym przypadku nie spodziewałbym się rewelacji poni?źej wspomnianych 10g, da się rzucać l?źejszymi wabikami ale to ju?ź nie będzie to. Natomiast ka?źdy Powergrip ma zapas mocy od g?łry ja swoimi (mam dwa) 2-15g spokojnie śmigam przynętami 30g i jednocześnie łowię pstrągi na lekkie przynęty. Co do przer?łbek, jeśli konstrukcja blanku jest nienaruszona to bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 rozchodzi mi się o obrot?łwki nr 3 wzwyz i wahadłowki np 6gr da rade twoim zdaniem moze ktos inny ma taki kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 rozchodzi mi się o obrot?łwki nr 3 wzwyz i wahadłowki np 6gr da rade twoim zdaniem moze ktos inny ma taki kij? Jeśli chodzi o takie przynęty jak wspomniałeś, to spokojne da radę. Longi 3 czy to meppsa czy inne wa?źą ju?ź ok. 10g, nie rozumiem pytania o wahadł?łwki 6g w kontekście tytułu wątku. Ja na 6g wahadełka łowię pstrągi odpowiednim do tego kijem. Czegoś tu nie kumam, co (jakie ryby) chcesz łowić na 6g wahadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Panie Januszu ja to ju?ź się w tym wątku pogubiłem dawno Nie rozumiem tego bicia piany...Ja 6 gram wahadełko zakładam na pstrąga lub okonia a na szczupaki to alga, gnom nr3 minimum - ale co tam Panie ja tam leszcz w tych sprawach jestem i z chęcią jeszcze posłucham i poczytam! P.SDzięki za wahadł?łwki - prima sort - na jesień będą zab?łjcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tak macie racje oczywiście jednak ja się nie stosuje do zasady duza przynęta du?źa ryba mam jeziorko na kt?łre przeznaczam wahadełko 6g i szczupłe biją o dziw tyle ze jest z cienkiej blaszki jak zało?źe coś wiekszego to juz wyniki inne ale to juz jest kazdego własna opinia .Czyli wędka jest ok rozumię a jak myslisz co do długości nie za krotka jak na brzeg? Apropo u mnie pstrąg?łw niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Radek jak tak będziesz przebierał,wybierał to prędzej sezon się skończy ni?ź Ty badyla kupisz,nie ma co się zastanawiać,a sezon szczupakowy na zakręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Narazie mam stary kij i obedzie się w najbli?źszym czasie jak by się nie trafiło nic z uzywki na miejscu to nowy diaflex i tyle grunt się nie napalać a sezon napewno nie minie u mnie jak zadecyduje to jest szybka piłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 W dziale sprzedam zobacz diaflexa,mo?źe Ci podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 W dziale sprzedam zobacz diaflexa,mo?źe Ci podejdzie. Właśnie o tym myślałem, co by nie szukać, proszę; http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=29395&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Panie Januszu ja to ju?ź się w tym wątku pogubiłem dawno Nie rozumiem tego bicia piany...Ja 6 gram wahadełko zakładam na pstrąga lub okonia a na szczupaki to alga, gnom nr3 minimum - ale co tam Panie ja tam leszcz w tych sprawach jestem i z chęcią jeszcze posłucham i poczytam! P.SDzięki za wahadł?łwki - prima sort - na jesień będą zab?łjcze! Te?ź ju?ź zgłupiałem. Co do wahadeł polecam się na przyszłość.POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 to w koncu cormoran jak wyzej czy diaflex i koniec watku juz wystarczy ? te diaflexy akurat ten model http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=9351 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 To jeszcze ja zamieszam. Jeśli znajdziesz starego Diaflasha Shimano, mo?źe być 2,4 albo 2,7 m i w gramaturze do 28, to spełni wszystkie Twoje zało?źenia. Przy okazji, nie obra?źaj się, troszkę więcej szacunku dla języka polskiego. Miałem problem, ?źeby zrozumieć Tw?łj pierwszy wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 odpisałem na priv, wrzuc mi tam sw?łj nr tel stacjonarnego, wieczorem jestem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 I wkońcu zadecydowałem w przyszłym tygodniu zamawiam więc za ok. dwa tygodnie wypr?łbuje http://allegro.pl/wedka-konger-paladin-cx-full-contact-2-55- m-7-28g-i2259989188.html to na brzeg a na ł?łdke coś cie?źszego z czasem dokupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi