Skocz do zawartości

Kij szczupakowy

Patryk0112

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów.

Mam zamiar kupic kijek szczupakowy do połowu z łodzi. Nie chcę zamawiać w pracowni, ponieważ rzadko łowię takowo. mam trzy do wyboru: Robinson Diaflex classic 245, Equs maxim 10-28 i Dragon guide select Monster . Prosiłbym o opinie na temat tych kijaszków. Zgóry dzięki i pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...

I wkońcu zadecydowałem w przyszłym tygodniu zamawiam więc za ok. dwa tygodnie wypr�łbuje http://allegro.pl/wedka-konger-paladin-cx-full-contact-2-55- m-7-28g-i2259989188.html to na brzeg a na ł�łdke coś cie�źszego z czasem dokupie.

Radek napisz proszę jak się ten kijaszek spisuje?

Edytowane przez zibbi

• 4 miesiące temu...

Nie kupujcie Paladinów. Są bardzo kruche moja wędka wytrzymała pół sezonu . Złamała się szczytówka przy wyrzucie gumą na główce 10gr. a kij był do 28gr. W serwisie Pan Bogdan Gosztyła wydał opinie: cytuje" Na podstawie oględzin wędki Paladin Steel Arm 274, przekazanej przez Państwa do naszego serwisu możemy stwierdzić, iż uszkodzenie nie powstało w wyniku wadliwego wykonania ani błędów konstrukcyjnych powstałych z winy producenta. Uszkodzenie zaistniało w wyniku błędóweksploatacji i zostało spowodowane przez urzytkownika, w wyniku czego koszty naprawy zostają przeniesione na właściciela powyższego przedmoiotu." Firma Konger tanie wędki to jeszcze uwględnie reklamacje , ale te droższe to zawsze jest wina użytkownika. Znam jeszcze dwa przypadki gdzie serwis nie uznal reklamacji wędek Paladin. Jakoś inne firmy nie traktują tak klientów.

• 2 lata później...

Witam. Nie chcę zakładać kolejnego bezsensownego tematu dlatego zapytam tutaj :] Szukam spiningu głównie na rzekę i tamtejsze szczupaki waham się pomiędzy używanym Diaflexem Classic 2,85  cw. 10-40 a Okuma Black Rock 2,75 cw 10-35. Różnica w cenie to 100 zł. Liczę na konstruktywne opinie xDD

Witam. Nie chcę zakładać kolejnego bezsensownego tematu dlatego zapytam tutaj :] Szukam spiningu głównie na rzekę i tamtejsze szczupaki waham się pomiędzy używanym Diaflexem Classic 2,85 cw. 10-40 a Okuma Black Rock 2,75 cw 10-35. Różnica w cenie to 100 zł. Liczę na konstruktywne opinie xDD

Mialem okume, dla mnie fajny kijek pod wieloma względami :-) takze moge polecić

• 2 tygodnie później...

Szukam wędki na szczupaka z brzegu, będę łowił na żwirowni około 8ha, potrzebne będą dalekie rzuty, gumy, wahadłówki, jakieś woblery, myślę że nie cięższe niż 25 max 30gr ale przeważnie do 15g, myślę że długość najlepiej około 3m, cena do 350zł. 

Szukam wędki na szczupaka z brzegu, będę łowił na żwirowni około 8ha, potrzebne będą dalekie rzuty, gumy, wahadłówki, jakieś woblery, myślę że nie cięższe niż 25 max 30gr ale przeważnie do 15g, myślę że długość najlepiej około 3m, cena do 350zł. 

Szukaj. We właściwym miejscu http://jerkbait.pl/forum/25-kupi%C4%99zamieni%C4%99oddam/