Skocz do zawartości

Abu Ambassadeur Morrum ZX 1601 IV CB - kilka info na temat młynka

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

nie sprawdzalem - ale jak tylko kupilem swojego ZXa to badalem temat i jedyne co mi się udało uzyskać to to, że jest jakaś róznica w ośce szpuli wiec bez przeróbek nie bedzie gralo... ale szpulki do SX to nie problem...

http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/1080

posadam SX 1601 i zastanawiam sie czy jest dostepny awail do niego, czy szpula bedzie taka sama jak w ZX ?

Był kiedyś, nawet Japantackle w zeszłym roku wyprzedawało szpulki do SX i MAG za $50  B) . Na stronie availa są, na japantackle już nie ma. Co do kompatybiności to jej nie ma, SX, MAG, Ultra MAG, SX IV CB każdy miał inną. 

To przykład godny naśladowania. Tak powszechna w innych multikach nisko umieszczona okrągła przelotka wodzika daje duże opory dla linki już na wyjściu ze szpuli, załamując ją pod dużo większym kątem niż nawet najmniejsza i najniższa przelotka wejściowa na blanku.

To, że wodzik jest wysoko jest w tym przypadku bez znaczenia, ponieważ światło wodzika jest podłużne. Linka nigdy nie opiera się o górę albo dół. Liczy się tylko to jak wysoko siedzi sama szpula. 

to fakt, masz rację, ale w porównaniu z Ryogą, to siedzi dość wysoko, ale właśnie to miałem na myśli : wysoko względem stopki/blanku

Edytowane przez bazyloss

Dzisiaj Maniek 1972 widział mój zestaw :) Podpięty pod 5S70MF paproch na 5g lata zajebiś...cie naprawdę dalego.Główka 14g niesamowicie dalego.Jak bym go podpiął pod kijek Mańka który dzisiaj miał to mogę iść na zawody rzutowe ;) Byłem pod wrażeniem T3 Ballistic ale Morrum bije go na łeb :)

Tomek, jaki kij podpinasz do Morumka??

ps.gratki multika, jest pikny :wub:

Edytowane przez rothen
  • Like 1

• 2 tygodnie później...