Skocz do zawartości
  • 0

GPS co zrobić z tą mapą

HUNTER

Pytanie

Szanowni Koledzy stałem się posiadaczem GPSa GO LOWRANCE i mam pytanie czy można do niego wgrać szczegółową mapę Polski czy lepiej zamienić na GO2 (może on ją w sobie już opsiada), kupiłem go w BASSIE liczę że w razie czego mi go wymienią ale może lepiej wgrać inne oprogramowanie. Kto to jest w stanie zrobić czy macie jakieś kontakty czy możecie mi podpowiedzieć jak to zrobić? Sczerze mówiąc sprzedawca sam nie wiedział zbyt dobrze co mi sprzedaje :lol: :lol: :lol: :lol:

i jakie są możliwości tego urządzenia

chciałbym mieć szczegółową mapę Polski

piszcie do mnie na

esox33@o2.pl

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Hunter,

z mapą Polski do gps'ów będziesz miał ogromny problem. Nie wiem czy w ogóle coś takiego istnieje.

Jedyne mapy Polski jakie znam to Auto Mapa Polski. Jest to bardzo dobry produkt i bardzo, bardzo dokładny. Z zamkniętymi oczami trafisz w każdy punkt i adres w Polsce.

Jedyny minus jest taki, że Auto Mapy nie da się zainstalować w żadnym z gps'ów. Instaluje się ją w Palmtopach lub wszelkiego rodzaju urządzeniach mobilnych, które pracują pod systemem Windows Mobile. Do tego dokupuje się sam odbiornik gps i wszystko działa rewelacyjnie.

Polecam!

• 0

No wlasnie, dlatego ja nie mialem do czynienia na powaznie z tymi mapami.

To zenada, zeby sprzedawac cos o czym sie nie ma pojecia.

Na Twoim m-cu bym to oddal i poszedl tam, gdzie cos Ci poradza, czyli do Garmina.

Mozna kupic egzemplarz z od razu wklepana mapa polski.

Garmin ma stronke i w Polsce..moze zadziala

Gumo

• 0

wiecie oni po prostu mają w sprzedaży tylko kilka egz rocznie a to ponoć nowy model dlatego nie oceniam zbyt surowo sprzedawców z BASSa, bardzo lubię ten sklep ma naprawdę fajny personel ale nikt nie jest omnibusem....

myślę o zamianie na bogatszy model lub ew zwrocie a z tym nie było nigdy u nich problemu...

moje pytanie dotyczy bardziej tego kto gdzie i za ile może mi wgrać taką mapę i czy to w ogóle możliwe jeśli nie lub kosztuje jakieś chore pieniądze rozważę możliwość zwrotu GPSa :wacko: :wacko: :wacko:

• 0

Witaj.

Jeśli możesz, to oddaj ten sprzęt i kup sobie coś z produktów f-my GARMIN. Z tego co wiem, to do Lowrance'ów w Polsce praktycznie nie ma nic. Do Garmin'ów za to jest np. GPS Nawigator, pozwalający m. in. wgrywać bardzo szczegółowe mapy Polski.

Pozdrawiam,

Adze205.

• 0

Witaj.

Jeśli możesz, to oddaj ten sprzęt i kup sobie coś z produktów f-my GARMIN. Z tego co wiem, to do Lowrance'ów w Polsce praktycznie nie ma nic. Do Garmin'ów za to jest np. GPS Nawigator, pozwalający m. in. wgrywać bardzo szczegółowe mapy Polski.

Pozdrawiam,

Adze205.

I jest BlueChart Atlantic :lol:

• 0

Witam.

Witaj.

Pozdrawiam,

Adze205.

I jest BlueChart Atlantic :lol:

@witek - a w BlueChart Atlantic jest szczegółowa mapa Polski, którą chce mieć @HUNTER??? :huh: :huh: :huh:

Pozdrawiam,

Azde205.

• 0

Hunter, ja w zeszłym roku szukałem takiego rozwiązania. Osobiście wybrałem sobie PDA + Auto mapę bo głównie potrzebowałem do nawigacji w podróży. Jeśli jednak chcesz korzystać z tego zarówno na wodzie (Polska, Szwecja) oraz w drodze to proponuję Garmina GPSmap 60csx. Jego lepsza wersja to 76Csx - większy wyświetlacz oraz cecha ważna dla wodniaków - teg GPS pływa. Do tego należy dokupić dwie mapy BlueChart Atlantic oraz GPMapę 4.0. Rozwiązanie jednak jest drogie - koszt około 3000PLN. Ponadto kupuj tylko GPS'y z kartą (literka X w nazwie GPS'a).

Pozdrawiam

Remek