Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Tańsze są w USA Kołowrotek nie jest potrzebny w jakimś wypasie, spokojnie na początek okuma za 100pln wystarczy.Linki bralbym lepszej firmy, ja do cortlanda mam jakiś uraz i mi wyjatkowo nie podeszły obie linki które miałem, plus jedna po pół roku rozpadła sie... Czegoś takiego nei miałem nigdy wcześniej ani później.Na allegro niedawno były rio gold za stówaka - dobry deal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 A może?:http://jerkbait.pl/topic/20501-sprzedam-avida-muchówkę-i-kołowrotek-muchowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Wędka super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 OK. dzieki za podpowiedzi. Fatso,Ciekwe te wedki. Szczegolni ten Avid. Piekny. Zastanowie sie.Jakbym bral to pewnie i kolowrotek tez. Jak rozumiem, obydwie wedki to 5', dlugosc olo 2.7m i sa 4 czesciowe ? Czym sie rozni ten Avid od kija na balnku CT?Chodzi mi o akcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Z pewną nieśmiałością podałem link, bo to w końcu jakby przedterminowa aktualizacja oferty. Muchowy jest TYLKO CD IST i kołowrotek. Avid, to spinning Mam jeszcze jednego CD muchowego na zbyciu, ale XLS i do tego #4, więc to taki "lekki uniwersał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Czy czasem Avid to nie spinning? Bo ja mam wrażenie, że muchówka jest jedna: 2) Kij muchowy, zbrojony przez Pietrzaka na blanku Composite Developments ICT 9' 5wt. Kupiłem bardzo mało używany i ani razu nim nie łowiłem. Bez sensu!Cena: 520 zł + pp PS. Fatso mnie uprzedził Edytowane 30 Stycznia 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) ok. nie popatrzylem uwaznie. W watku, ktory podales znalazlem zdjecia i krotka specyfikacje: zbrojony przez Pietrzaka na blanku Composite Developments ICT 9' 5wt Czy moglbys napisac o tym kiju cos wiecej. Waga, akcja, cos wiecej o samym blanku itp?Poszukalem w internecie. CD ICT maja bardzo dobra renome. dzieki Edytowane 30 Stycznia 2013 przez karolmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Co do zakupów w usa: http://www.echoflyfishing.com/html/rod_category_details.php?category_id=29&page_id=61&product_type=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 kolejna opcja juz sprawdzilem , kje sa chwalone (przynajmniej na forach) dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Niewiele o tym kiju. Waga 95 g, akcja mod-fast, ale jest szybki, tzn. szybko gasi drgania. Kupiłem go do łowienia na mokrą (i do tego jest ekstra). Trochę kojarzy mi się z Fibatube 5/6 tzn. równie wszechstronny. I na suchą, i na mokrą, i na streamera (kilkanaście metrów linki #6 unosi spokojnie. W komplecie z kołowrotkiem linki WF5F i WF5I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 ok, wszytko co chcialem wiedziec Nie bede Kolegi zwodzic. Musze sobie dac czas do namyslu. W razie czego bede sie kontaktowac bezposrednio na watku z aukcji. Jeszcze raz dziekuje.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ku chwale muchy! ... choć ja częściej na spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 No ja tez juz kilka ladnych lat spiningiem lowie, od dwoch lat jerki ale chce sie pobawic jeszcze w cos inego Jakby nie bylo, czesto po powierzchni wody smuzy masa owadow, ktore ryby zgarniaja jak "wsciekle" i zawsze chcialem sie do tych ryb dobrac Poza tym, ciezko wyobrazic sobie wieksza frajde niz brodzenie (niewazne spin czy mucha). De facto, jak wszytko pojdze po mojej mysli to zostana mi max 2 spininingi, 1 jerkowka + muchowka, oczywiscie pod warunkiem, ze muchowka okaze sie tak uniersalna jak sie tego spodziewam. Powiem szczerze, stalem ja kiedys nad rzeka i widzialem zeruajce okonie. Doslownie widzialem jak im grzbiety wystaja. Sandacze zachowuwalo sie tak samo.Probowalem gum, obrotowek i cudow niewidow i... nic. Na samym koncu sprobowalem wlasnorecznie skreconego mini-kogutka, taki ala jig i zlowilem 5 duzych okoni w 10 minut. Tak wiec tak sobie mysle, ze takim uniwersalemna wszytsko co mniejsze i czego jest duzo (okon, ploc, leszcz, klen) moze byc wlasnie muchowka. A poza tym, co za przyjemnosc... pozdrawiam Kolege i zycze przywiazania do spina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 moje przywiązanie do spina przejawia się m.in. tygodniowym pobytem (jesienią zeszłego roku) nad Sanem, zdecydowanie z mucha (w zeszłym roku dłużej, niż tydzień ze spinem nie byłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) witam ponownie, Potrzebowalbym porady kogos bardziej doswiadczonego.Postanowilem lowic jedna plywajaca linka z dolaczonymi roznymi koncami (tip). Chodzi o wygode jak i wzgledy ekonomiczne. Czytam, czytam i mam coraz wiecej watpliwosc czy dobrze "ogarniam". Tematyka dosyc skomplikowana, prosiblym wiec o precyzyjne ustosunkowanie sie do pytan. Co byloby lepsze (tansze i wygodniejsze): 1) kupic sznur z roznymi koncowkami (versatip lines) czy tez 2) oddzielnie tonacy leader + oddzielnie tippet 3) czy tez tonacy leader z dolaczonym tippetem. Tu zaznaczne, ze w sklepach widzialem tylko opcje 1 i 2. Jak rozumiem "system" "versatip" tworza: leader (I,S) + tippet? Czyli to leader okresla czy mamy "tip" tonacy, Itermedi. itd... Zalozmy, ze zuzyje cala "koncowke (tip)". Czy bede mogl sobie dokupic taka koncowke? Czy tez bede musial kupywac oddzielnie leader i oddzielnie tippet. W sklepach nie wdzie gotowych "tipow". Sa tylko oddzielnie sprzedawane leadery i tippety. Sorry jezeli cos pomylilem ale wiekoszosc stron, ktore przeczytalem traktuje leader jako "leader, ktorego naturalnym przedluzeniem i zakonczeniem jest tippet", a niektorzy wiaza oddzielnie, to znaczy, najpierw leader, a dopiero pozniej dolaczaja oddzialnie tippet.Jak rozumiem oba rozwiazania sa OK i zalezy to tylko od preferencji wedkarza? dzieki Edytowane 5 Lutego 2013 przez karolmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi