krzychun Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Co - poza łożyskiem - może szumieć z zespołu rolki. Łożysko podmieniałem z innego emblema i to samo. Szumieć zaczęło po przesmarowaniu rolki. Wszystko jest złożone ok. Jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Lepiej szumi jak wogle nie kręci...jaz tym mam najwieszy problem ??/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 W emblemie? Ktorym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Krzysiu, moje doświadczenia są takie. Łowienie rozmaitymi daiwami od td przez turki po ceraty w brudnej wodzie - Warta, cerata HC 3000 po 3 użyciach z plecionką w Odrze to samo. Staranne czyszczenie rolki i co 2 h w wodzie i szumi. Turki i ceraty używane w czystej wodzie - Parsęta, Słupia, Łupawa i inne nic. Nie szumią. Morethanem 3000 łowiłem w tym roku przez tydzień w czystej wodzie w niemal stale padającym deszczu i co cisza. Rolki w daiwach chyba zbierają nadto brudu. Może ci się coś go zostało w szczelinach... nie wiem. Taki mój pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) poza łożyskiem to tylko łożysko.rolka ma chodzić leciutko bez żadnego obcierania.może nasmarowałeś jakąś rzadką oliwką,łożyska stalowe nawet nowe po pozbawieniu mazidła hałasują.nie kombinuj z podmiankami tylko kup dobre nowe łożysko[najlepiej obustronnie kryte] i będzie ok. Edytowane 28 Lipca 2015 przez busz231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Krzysiu, moje doświadczenia są takie. Łowienie rozmaitymi daiwami od td przez turki po ceraty w brudnej wodzie - Warta, cerata HC 3000 po 3 użyciach z plecionką w Odrze to samo. Staranne czyszczenie rolki i co 2 h w wodzie i szumi. Turki i ceraty używane w czystej wodzie - Parsęta, Słupia, Łupawa i inne nic. Nie szumią. Morethanem 3000 łowiłem w tym roku przez tydzień w czystej wodzie w niemal stale padającym deszczu i co cisza. Rolki w daiwach chyba zbierają nadto brudu. Może ci się coś go zostało w szczelinach... nie wiem. Taki mój pomysł. Ja też kręcę emblemowatymi któryś już sezon (ostatnie 2 wyłącznie nowymi) i nie miałem nigdy takiego problemu. Ten też powstał z mojej winy, bo po przesmarowaniu rolki. poza łożyskiem to tylko łożysko.rolka ma chodzić leciutko bez żadnego obcierania.może nasmarowałeś jakąś rzadką oliwką,łożyska stalowe nawet nowe po pozbawieniu mazidła hałasują.nie kombinuj z podmiankami tylko kup dobre nowe łożysko[najlepiej obustronnie kryte] i będzie ok.Rzeczony zespół rolki smarowałem już wszystkim co mam i nic Do sprawdzenia mogę podmienić wyłącznie łożysko, bo rzeczony to wersja C, a ona ma inną budowę roki niż iA, a te mam pozostałem.Z podmienionym łożyskiem też szumi, więc to nie ono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 to ja bym te daiwy na siemano powymieniał i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi