BKUZanderFun Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Pytanie za sto punktow : Jaki wg Was jest wystarczajacy aku do silnika Minn kota 30.Bede plywal od czasu do czasu po niewielkich jeziorach wiec nie wiem czy zel to mus czy dobry kwas tez bedzie OK ? Jakie sa Wasze doswiadczenia ? Dzieki Wszystkim z gory za odpowiedz ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Do 30ki kup kwasa marine 100Ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiek184 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Ja do Minn Koty 36 lb używam żelowego 40Ah i w zupełności wystarcza na kilka godzin wędkowania na małych jeziorkach do 100 ha. Oczywiście nie pływam cały czas na 5 biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Kwas = tani i lekkiZel = drogi i ciezki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BKUZanderFun Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Do 30ki kup kwasa marine 100Ah.Ale ZAP Marine ? Bo kurde tych firm jest kilka ... Edytowane 28 Lipca 2015 przez BKZanderFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) . Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) . Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirekoko Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Nie napisałeś czym chcesz pływać. Jeżeli jest to ponton, to moim zdaniem tylko żel (załatwiłem sobie airmatę niby szczelnym aku kwas marine), jeżeli łódka ekonomiczniejszy jest kwasiak (tańszy i lżejszy). Pojemność im większa tym lepiej, tyle że ciężej -( ale poniżej 60 Ah, to tylko aku zapasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Jak będziesz czasami pływał od rana do wieczora to min. 80-100 Ah. I też jestem za kwasem. Edytowane 28 Lipca 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BKUZanderFun Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Ok, plywam pontonem z drewniana podloga 320. Czas plywania to max 4-5h oczywiscie nie troll [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Skoro zamierzasz pływać 5h to ustal ile prądu zżera silnik (Amper) pomnoż przez 5 i masz minimalną potrzebną pojemność dla parametru C5. Ostatnio do 40lbs ale z maksimizerem kupilem kwasiaka 60Ah C5 (75Ah C20). od żelowego odstraszała mnie cena (wraz ładowarką specjalną) i waga. Bo trzeba czasem nosić aku od samochodu do łodzi. Jeśli pieniądze nie są tu ważne, kręgosłup zdrowy to weź żelowy (GEL nie AGM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 To ją jestem za takim trwały,lekki i drogi http://www.bto.pl/B2CProdukt.aspx?id_artykulu=42196Zew przyszłości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomrusz Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Po paru letnich doświadczeniach polecam żel najlepiej 100 Ah, cały dzień pływania i piaty bieg też załączam, kwasowy po jakimś czasie uzywania może zawieść tak podczas burzy ze 2 km od brzegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
BKUZanderFun
Pytanie za sto punktow :
Jaki wg Was jest wystarczajacy aku do silnika Minn kota 30.
Bede plywal od czasu do czasu po niewielkich jeziorach wiec nie wiem czy zel to mus czy dobry kwas tez bedzie OK ?
Jakie sa Wasze doswiadczenia ?
Dzieki Wszystkim z gory za odpowiedz !
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi