Skocz do zawartości
  • 0

SIMRAD EVO2 CZY LOWRANCE hds GEN3

nurek28

Pytanie

Co wybrać ?

Obecnie mam hds 2 gen z lss1 i mam okazje zakupić obie wyżej wymienione w dobrej cenie i mam dylemat.

Jakie są plusy i minusy wyżej wymienionych.

Co do firmy Lowrance to mam mieszane uczucia stara czarnobiała chodzi do dziś u człowieka, hds był w naprawie dwa razy całe szczęścieże na gwarancji . O Simradzie nic nie wiem. 

Co wybrać ?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie słyszałem aby jakikolwiek producent udostępniał dane dotyczące procesora.

Trzeba by było rozkrecic urządzenie. Procesor procesorem, ale dwa urządzenia z takim samym procesorem mogą zgola inaczej pracować. Kwestia tego jak został napisany program. To tak jak na jednym komputerze uruchomić Windows XP i Viste

• 0

Trzeba by było rozkrecic urządzenie. Procesor procesorem, ale dwa urządzenia z takim samym procesorem mogą zgola inaczej pracować. Kwestia tego jak został napisany program. To tak jak na jednym komputerze uruchomić Windows XP i Viste

@esoxlucius1 ;  Cytujesz moją wypowiedz i teraz nie wiem czy to do  mnie informacja czy @nurka 28 ? 

• 0

Interesuje mnie reakcja urządzenia np. na dotyk czy sonda nadanża za rychami palca czy jest jakaś zwłoka(wczoraj bawiłem się lowrancem 9 touch i denerowowaa mnie ta min. Zwłoka.). Jak wygląda odświeżanie gps w wyżej wymienionych urządzeniach bo w mojej 5 jak się zatrzymam i skręce to strzałka nie kręci się płynnie.

• 0

Interesuje mnie reakcja urządzenia np. na dotyk czy sonda nadanża za rychami palca czy jest jakaś zwłoka(wczoraj bawiłem się lowrancem 9 touch i denerowowaa mnie ta min. Zwłoka.). Jak wygląda odświeżanie gps w wyżej wymienionych urządzeniach bo w mojej 5 jak się zatrzymam i skręce to strzałka nie kręci się płynnie.

@nurek28

mam HDS9 gen3 i moja  " sonda nadanża za rychami palca"  żadnej zwłoki nie zauważam. Pewnie przydałoby sie zrobić kalibrację ekranu.

To ze strzałeczka symbolizująca naszą jednostkę nie "kręci się płynnie" to nie jest kwestia odświeżania tylko posiadania kompasu. Jak podłączysz np. Point 1 z wbudowanym kompasem elektronicznym i dokonasz kalibracji kompasu na wodzie to będzie Ci się płynnie obracało.