patronservice Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 WitamZastanawiam się nad zakupem kołowrotka jak w temacie, z przeznaczeniem na SUMA proszę o opinie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Tez dolacze sie do pytania jak sprawuja sie kolowrotki FIN NOR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Tak znana firma a tu nic w temacie .Czyżby nikt nie posiadał tych kołowrotków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszxt Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Mialem fin nor lethal 40. Niestety był za mały i miał za slaby hamulec na duże ryby. Sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Zależy na jakie sumy...Konstrukcyjnie kołowrotki bardzo mocne, przy 40stce hamulec 10kg, a więc 60% więcej, niż Slammer 460tka, aczkolwiek 460tka, to gabarytowo raczej bliżej Lethala 60, który z kolei ma już drag 13,6kg. Wg mnie moce hamulców w zupełności wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszxt Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 10 kg powiadasz,papier wszystko przyjmie. Chciał bym widzieć minę tego co napisał tą magiczną liczbę pod 10 kilogramowym obciąznikiem zawieszonym nad jego głowa. Po moich testach hamulec to na szczupaki sie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Producenci lubią bajki i wszelkie akcje science fiction - dla przykładu Daiwa Regal LT 2500 też chwali się 10 kg mocą w hamulcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszxt Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia A wedkarze jak te dzieci ślepo wierzą w to co napisane. Robie testy hamulców w swoich i kolegów kolowrotkach i często jest tak ze wlasciwa moc hamulca to połowa a nawet i mniej tego co tak piękne piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Mam Fin Nora i mam Slamera, moim zdaniem ten pierwszy idealny do trolingu sumowego jak i łowienia z łapy, hamulca mu nie zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Producenci lubią bajki i wszelkie akcje science fiction - dla przykładu Daiwa Regal LT 2500 też chwali się 10 kg mocą w hamulcu Spoko ale to dotyczy w takim razie wszystkich młynków, a przykładem tego jest, że piszesz o Daiwa. Nie zmienia to jednak faktu, że wg mnie LT40 będzie dobrym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kristo Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia Używam Lethala 40 chyba od jakiś 8-10 lat - miał zastąpić utraconą Salinę 40. Wybrałem go z wielu, jakie oferował w tamtej chwili salon wędkarski. Wyglądał najsolidniej i najlepiej kręcił. Przez ten czas służył jako kołowrotek do wszystkiego: dorsze z kutra, trocie w Drwęcy, wyjazd do Norwegii, trolling z ręki i feeder z koszykami 100g+. Daje radę, nie jęczy, nie słyszę stukania czy innych dolegliwości. Serwisuję, póki co, tylko rolkę kabłąka. A, i dokupiłem zapasową szpulę, gdzieś w sklepie dla sumiarzy, więc chyba przypadkiem w tej kategorii się nie znalazł. Ja polecam, jestem zadowolony. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Ostatnie chwile bo kasę na leki wydam .Nada się ten Lethala 40 na małego sumka .Czy szukać dalej i zbierać kasę ? Gwiazdka blisko może zaproponują wnuczki coś konkretnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi