Olczykim Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) Witam Poszukuje dwóch kijków : 1. Głównie pod Jerk do 10 cm czyli c.w 15-50 g max i zwykły kołowrotek. Cena kija w widełkach 100 - 200 zł. Zastanawiałem się nad Cormoranem K-Don Jerk Spin 1,95 20-60 i tutaj cena jest w miarę ok, może polecicie coś innego aby nie wyrzucić kasy w błoto .2. Lekki spin pod okonia, wzdręgę, jazia itp. c.w 0-10 g. Przynęty gumy, małe woblery itp. Tutaj również upatrzyłem kijek z serii K-Don T&P 2,05 2-15 Proszę o poradę, może coś innego polecicie. Łowię z pontonu i nie chcę targać x wędek. Lekki spin pod w/w ryby, przynęty: woblery i gumy, czasami malutka blaszka. Drugi jak wspomniałem już typowo pod jerka i ewentualnie gumy. Inne kije:Mikado Sakana HantaNihonto Flash Spin PerchDragon Millenium HD Fatso Jerk Edytowane 30 Lipca 2015 przez Olczykim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) Nie znam konkretnie tych wędek, ale z serii k-don kijek jerk cast był chwalony przez 'starych łebskich wyjadaczy' tu na forum, więc myślę że dużo nie ryzykujesz z tym do jerkowania.choć jerkowanie i samo rzucanie takimi cegiełkami spinningiem i stałoszpulowcem ..... no ja się nie odwazyłem Ten lajcik ani słowa nie powiem. EDITFatso jerk mam w wersji cast - jeden wypad póki co z tym kijem - pomimo 1,8m ładnie latają przynęty, dość sztywny przy cw 20-60, ale szczupaczka ok 40cm nie zgubił Można wyhaczyć używkę za dobre pieniądze. Za 80zł chyba ostatnio na forum stał. Edytowane 30 Lipca 2015 przez Drac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Poszukaj Okuma Black Rock 2,18m 14-42g. Mam, polecam. Kupiłem na forum jako zapas (mam chyba z 4 zapasy w tym przedziale rzutowym, haha) za 180zł z wysyłką krajową w cenie. Znajomy targa na niego metrówki jak się patrzy. Jak trzeba to i machniesz nim przynętą 80-100g bez problemu. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Maciej a jaki jest realny dół tej okumy ? 20g. wyrzuci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Mam tą Okumę 14-42 i rzucam nią obrotówki 3 i gumki 2 cale z 7 gramową główką. Mnie zaskoczyła przez elastyczność gramatury. Kupiłem jako cięższy kijek na Szwecję a podstawowy miał być Fenwick HMG 7-21g . Okazało się, że ciężary wyrzutu wagowo się dublują plus te 42 g w górę Okumy. Odległości rzutów nawet przynętami do 10 g są większe przy użyciu Okumy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi