Skocz do zawartości

Klimkówka czy Rożnów?

mdziam_78

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat dostałem od Żony dyspensę na jednodniowe wędkowanie podczas urlopu w Krynicy Zdrój.

Chciałbym podpytać, który zbiornik z wymienionych jest bardziej przyjazny pod względem możliwości wędkowania. Czyli jakaś baza sprzętu pływającego do wypożyczenia, przy jej braku lepszy dostęp z brzegu. Możliwość wykupienia zezwolenia. Itp.

Dzięki. Z góry za rady.

Czorsztyn daleko . Na klimkowke masz dwadziescia pare kilometrów . woda Piekna . Szczupaki sandacze i okonie . Z wypozyczalnia sprzentu wodnego kiepsko . ale jeden brzeg jest calkiem dostepny . Woda naprawde ładna i rybna aczkolwiek bardzo kapryśna . Ja wybrał bym klime :)

• Like 1

Witaj co do zezwolen wiem ze mozna wykupic w sklepie wedkarskim na ul. Lwowskiej, w Nowym Saczu ,w Krynicy nie ma mozliwosci wykupienia, mozna wykupic przez internet musisz wejsc na strone Z. O. Nowy Sacz, Co do Roznowa to slabiutkie lowisko ,ostatni zabieg wlodarzy zarybienie karpiem bo kola okolo Sadeckie zaliczaly dolki finansowe,drapierznika brak pomijajac 30 cm sumiki , Klimkowka bardzo kaprysna woda ,typowo sandaczowa, niestety po ostatnich kilkuletnich najazdach hord miesiarzy ,woda taka sobie bardziej mierna,troche krotkich psiakow plywa, choc widoki przepiekne polecam warto dla nich tam pojechac.

Edytowane przez marius13

Podepnę sie pod temat interesuje mnie jeż.Rożnowskie będę tam przebywał od 09.08-11.08.2015 i chętnie poznał bym kogoś z portalowych kolegów oraz popływał i pospiningował, pokryje koszty pływania -)

Ewentualnie gdzie moge wypożyczyć łódkę.

Za wszelkie info będę wdzieczny.

Łódkę możesz wypożyczyć u Piotrka ,,Ośrodek Barbara,, a licencje wykupić naprzeciwko na bazarku jest stoisko z warzywami i tam.

Pół jeziora to strefa ciszy więc na spalinie nie popływasz ale jak wypożyczysz lodź od Piotrka to daleko pływać nie będziesz musiał.

Jak coś to podaj nr tel na priv to pogadamy.

• Like 1

Ja w tym roku mam zgoła odmienne odczucia Rożnów (około 30 wizyt) w tym roku jest świetnym lowiskiem okonia zdarza się szczupak z sandaczem słabo, Klimkówka (około 10 razy)piękne jezioro ryby sporo sandacza pod miarę , piękne okonie - tylko jak biorą, szczupak też się zdarza, z wypożyczalniemi sprzętu słabo sam nie znam żadnej na tym jeziorze, Czorsztyn (około 10 razy)zdecydowanie odstaje od dwóch pozostałych wyniki słabe, jednak zdarzają się dni że można pięknie połowic. W tym roku Rożnów i Klimkówka fajnie CZorsztyn jak na razie rzadko pokazuje swój potencjał

• Like 1

Byłem na Klimce w zeszłym roku. Potwierdzam,dużo sandacza, szczupaka i okonia. Zezwolenie kupiłem w Uściu Gorlickim. Sprzęt wodny...only rower :ph34r:  W przypadku gdy ma się więcej niż jeden dzień na wędkowanie to rower okazuje się całkiem fajnym pływadłem :D Z brzegu polecam zatokę w północno-zachodniej części zbiornika włącznie z kamienną opaską w stronę zapory.

Byłem na Klimce w zeszłym roku. Potwierdzam,dużo sandacza, szczupaka i okonia. Zezwolenie kupiłem w Uściu Gorlickim. Sprzęt wodny...only rower :ph34r:  W przypadku gdy ma się więcej niż jeden dzień na wędkowanie to rower okazuje się całkiem fajnym pływadłem :D Z brzegu polecam zatokę w północno-zachodniej części zbiornika włącznie z kamienną opaską w stronę zapory.

Jeszcze nigdy nie widziałem zarejestrowanego ,,rowera,, wodnego żeby z niego móc wędkować :D

Ponawiam apel !

Jesli ktoś z was mieszka w pobliżu jez.Rożnowskiego i byłby w stanie umówić sie na poplywanie i wędkowanie w terminie od 09.08-11.08 to chętnie sie umówię, zwracam 100 % poniesiony kosztów dojazdu i pływania dajcie znać na prv.

ps. Chodzi mi o jeden ranek lub popołudnie w tym terminie

Edytowane przez PiernikTorunski
  • Like 2

Jestem nad Rożnowem,duże z kamieniami ale dość mętna woda, to dla tego pewnie ze dużo mułu jest, okonie gonia drobnicę, niestety nic większego nie dostałem oprócz paru okoni w rozmiarze bojowym, woda potencjał pewnie ma ale nie w taka duchotę, byłem od 5:30-9:00 na wodzie.
Wypożyczenie Lodki wędkarskiej wiosłowej bez problemu na plaży głównej cena 20zl za godzine, obok w hotelu Lemon mozna wypożyczyć lodke z silnikiem elektrycznym (sob-nied 90zl godz / pon-piat 70zl ) lub nawet katamaran solarny.

Regulamin publikacji zdjęć na JB.PL obowiązuje także w takich  wątkach (dla okonia to 30cm)

post-56252-0-93403700-1439198824_thumb.jpg

post-56252-0-01644400-1439198844_thumb.jpg

Edytowane przez mario

Skąd wziołeś takie ceny :D Za 5-6 godzi wypożyczenia łódki u Piotrka w Gródku -"Barbara" zapłacisz 30 zł. -35 zł. Inna sprawa po co teraz na ryby brać łódkę :D Ryba stoi w trawach pod brzegiem .Właśnie wróciłem z rodzinką  z j. Rożnowskiego.W klapkach z brzegu szczupaczek 72 cm.i kilka okoni 27-33 cm. Wszystko na woblerka -"Zawodnicza piąteczka" :) Na gómki biorą teraz  same rybie dzieci :)

• Like 2

Na Czorsztynie byłem w połowie lipca , bardzo niski stan wody i cały czas spuszczają na zaporze ( są dwie wersje - że zejdą do zera żeby czyścić zbiornik albo że umowa z flisakami ich zobowiązuje do utrzymania spławności Dunajca).

Wyniki słabe, i pogoda i towarzystwo nie sprzyjały solidnemu połowieniu. Jak nie znasz jeziora polecam trola za sandaczem, woblerki 6-10cm. Przyłowem bywa ładny okoń. Gumy mało skuteczne, wobki zdecydowanie rządziły i w trolu i z ręki.

Warto też przejść się na Dunajec pod most w Kurowie. Tylko raczej nie z lekkim sprzętem. Nie bedzie łatwo coś złowić ale zapewniam że warto spróbować. O ile jeszcze bardziej nie opadł stan wody.

Na Klimkówce nie byłem nigdy, na Rożnowie 18 lat temu wiec tu się nie wypowiem.

Fotka raczej od woprówki ale to tylko 300m. od Piotrka. :) Byłem nad Rożnowem  trzy godziny pokąpać się z dziećmi z tego może udało mi się dopchać do kija na  pół godzinki a i tak fajnie połowiłem .Córcia przerzuciła kilka okonków ponad 30 cm .i tak jej się to spodobało że nie  chciała oddać wędki :(

• Like 1