Skocz do zawartości

Klimkówka czy Rożnów?

mdziam_78

Rekomendowane odpowiedzi

Rafał byłem pozno wieczorem wiec nie chciałem dzwonić, co do łódki to 20 zł za godz normalna cena ale dogadałem sie i dostałem taniej, pozatym chciałem zobaczyć od strony jeziora wode by na przyszłość byc moze przyjechać z swoją łódką, ceny za łódke z silnikiem elektrycznym sa z recepcji hotelu Lemon.pzdr

Rafał byłem pozno wieczorem wiec nie chciałem dzwonić, co do łódki to 20 zł za godz normalna cena ale dogadałem sie i dostałem taniej, pozatym chciałem zobaczyć od strony jeziora wode by na przyszłość byc moze przyjechać z swoją łódką, ceny za łódke z silnikiem elektrycznym sa z recepcji hotelu Lemon.pzdr

Ja Ci mogę udzielić kilku wskazówek więc jak chcesz to dzwoń jutro lub pisz do Janusza pewnie nie odmówi porady a być może razem połowicie?a chyba lepszego przewodnika tam nie znajdziesz!

Foty zrobione od strony więzienia. Faktycznie pogoda nie rozpieszcza co do łowienia ryb.Okoń żeruje rano nawet bardzo widowiskowo przy powierzchni. wieczorem przy tych temperaturach jest zdecydowanie gorzej. Szczupaki stoją przy samym brzegu w rośliności wodnej. Co do łowienia okoni wszystko imitujące okonia teraz to podstawowy pokarm większych osobników (sugerowalbym japońskie wynalazki są bezkonkurencyjne), a jak to wszystko uwiąże się na cienkim nanofilu to juz wogóle morderstwo :D Można też łowić klenie wygrzewające się w słońcu są fajne, jednak najlepiej jak lekko powieje i woda się przymarszczy. Szczupaki najbardziej lubię obserwować jek stoją w zielsku i wachlują płetewkami, jak się takiego wypatrzy to nie lada frajda :rolleyes:

Ps.: Też znam paru dobrych przewodników takich jak Janusz

Nie łowię Piotrek na japońskie wynalazki :) "Zawodnicza piąteczka" wystarcza za wszystko.Wczoraj trzy szczupaczki 65-73 cm. ładny klenior i kilka okonków około 30 cm. Wszystko w godzinach popołudniowych do zachodu słońca.Jak na wakacyjne łowienie w klapkach to rewelacja :D

• Like 3

No to prawda klapki, krótkie spodenki, kto by mi teraz kazal łódeczkę wodować okonie faktycznie fajne ostatni największy miał 36cm takich koło 30cm całkiem sporo ogólnie za ranek można złowić mnustwo fajnych rybek, nie nastawiałem się na szczupaka ale faktycznie kilka fajnych ostatnio widziałem zato fajne klenie zdarzają się dośc często można taż połowić wzdręgi tak dla urozmaicenia. Ale delikatne łowienie okoni też dostarcza fajnych emocji....szczegulnie jak większy osobnik zaparkuje w wodorostach. :P

• Like 1

Ja łowię na żyłeczkę 0,20 mm.i wolfram.Okonki wyrywam z trawy ale z 70 -ami  szczupakami czasami się to nie udaje .Dobrze że woda ciepła i można delikwenta wbitego w trawska wyjąć ręką :) Dzisiaj rano kolega na "Zawodniczą piąteczkę" wytargał sandacza 89 cm  z traw metr od brzegu :)

są momenty że woda zaczyna mocno żyć jednak trudno o regularność współpracy, jakiś czas temu trafiłem moment po burzy gdy bił jeden na drugim, obserwowałem też ostatnio ładne ryby z zapory jednak w większości bijących ryb to drobiazg takie koło 40 cm, rada jest taka trzeba być regularnie żeby trafić ten moment ...

Ps. są i takie które mają grubo pona osiem :D  dych

• 2 tygodnie później...

Odgrzebie troszkę temat

sobota ranna zmiana na Klimkówce od 4.30 na wodzie szału żadnego woda 3m w pionie niżej od czerwca 3 sandaczyki jeden można by było mierzyć i zastanawiać czy może nie jest miarowy i dwa króciaki do tego ładny klenik i potem...dużo wiatru i szybko do slipu troche brań na lekko ale przy mocnym wietrze trudne do zacięcia. Temp. wody 21C rano 5C i mgła. wnioski. Jak się woda schłodzi to może coś z tego będzie.

kolejno Rożnów rano podobnie może troszkę cieplej na początku za sandaczykiem klasycznie ale niestety bez brania później fajne okoniowanie koło 11-tej wyciszyło się ale ryby ładne do 30cm

• 1 miesiąc temu...

Koledzy co na Klimkówce, coś się dzieje ?Jutro zaczynam tygodniowy urlop ,sandały zagryzają czy kiszka .Jeśli ktoś coś wie prosze o odpowiec

O ile jesteś zainteresowany łowieniem sandałków czy jak to jeszcze bardziej można zdrobniale ująć to - nie ma co w sumie polecać - jak chodzi o Klimkówkę. Urlop spełznie Ci co najwyżej na niewymiarkach bo nawet o ledwo wymiarowe ciężko! Daj spokój, na czorsztynie przynajmniej wymiarowe pasiaki czasem dopisują  ;) Sandacze na Klimkówce sa niczym pstragi na ponizszej Ropie - przeszłością  :unsure:

Edytowane przez Winko

Pewnie jeszcze coś tam zostało ale faktycznie ostatnia moja wizyta tam nie była jakoś mega rybna zato ilość gruntówek z żywcem na lewym brzegu nie do przeliczenia. I w rozliczeniu łowienie przy tym brzegu prawie nie możliwe. Ale jest dalej ładnie tak jak było i dalej twierdzę że z okonia to tam można spokojnie zrobić życiówkę :D

• Like 1

Dzięki za info. potwierdzacie moje obserwacje z 2 ostatnich lat.Zastanawia mnie jedno dlaczego straż nic nie robi z miasteczkiem przyczep kłusoli, nawet dwoma miasteczkami na cofce i przewężeniu ale to kolesie, byli policjanci. Bardzo szkoda tego pięknego zalewu.    

• Like 1