Skocz do zawartości
  • 0

majóweczka

pike87

Pytanie

Choc do 1 jeszcze troszke(wlasciwie juz niewiele), powiedzcie jakie macie plany(jeziorko , rzeczka; spinindżek czy też żywczyk)????Wyjaździki wypadowe a moze dłuższy pobyt????

ps.wszystkie zdrobnienia nie swiadcza o orientacji , ale o tesknocie i uczuciu do szczupaczka :mellow: :mellow:

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

czekam na utęskniony 1 maja (a w tym roku wyjątkowo 30 kwietnia, bo można juz ganiać za szczupłymi)

dla mnie to będzie jezioro, prawdopodobnie małe jeziorko, powinno już się dobrze nagrać, i drapieżnik powinien współpracować

jedyny mankament, czy zdąży dojśc do mnie mój multiplikator, bo zakup dokonałem, trochę późno

Pozadrawiam

• 0

Witam

Wybieram się na jez. Dzierżno Małe nad którym od kilku dni ku mojej uciesze widzę rajdy Bolków, o których miejscowi się wyrażają niecezuralnie :D Jest to jedna z niewielu ryb, która w tym zbiorniku jest ignorowana przez praktycznie wszystkich mięsiarzy. Wczoraj i dzisiaj byłem nad wodą z lornetką i moje przypuszczenia co do miejsca stałego baraszkowania potwierdziły się. Jez. Dzierżno Małe jest jeziorem przepływowym więc rapy lekko mówiąc ostatnio szaleją :D

Zaobserwowane rapy miały spore rozmiary <_<

pozdrawiam Maciek

• 0

Witam,

W majowy weekend wybieram się na szczupaki. Nie będzie to wyprawa nastawiona na wielkie ilości tej ryby a raczej na rozruszanie sprzętu przed wyprawą do Szwecji. Muszę zrobić przegląd kilku nowych przynęt, możliwości nowego sprzętu (głównie kołowrotków) itd. Tak więc będą to ostatnie przygotowania do wyjazdu.

Na bolenie ... wyskoczę prawdopodobnie w tydzień po długim weekendzie. Jakoś nie wierzę (po ostatnich urlopowych podróżach - Warta, Odra, Wisła), że będą warunki na połów tej ryby. No może się mylę ... kto wie :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Majoweczka to pstragi i szczupaki w jednej wodzie.

Rzeka Radew - tu mozna naprawde milo sie zaskoczyc.

Szczegolnie na trudno dostepnych bagnach. :mellow:

A i przy okazji male 20 hektarowe jeziorko morenowe.

A na blatch piekne szczupce i okonie pod kilo. :mellow:

Oj, bedzie sie dzialo. :mellow:

Jestem ciekaw kto zostanie na forum :unsure:

Ale za to pozniej juz widze zapchane fotkami posty :mellow: :lol:

Oczywiscie wszystkim zycze udanego dlugiego weekendu :mellow: :lol:

BARDZO UDANEGO :lol: :lol: :lol:

Rafal B)

• 0

Ja napewno majówkę spędzę uganiając się za zębatymi na jakimś jeziorze (jeszcze nie jestem pewien gdzie dokładnie :wacko: ). Podstawowy cel to 'trening' przed wyjazdem do szwecji i ostateczne sprawdzenie sprzętu w warunkach bojowych. A dla moich towarzyszy będzie to jedyny czas żeby nauczyć się rzucać z multi przed rzeczonym wyjazdem na północ. Zarazki z rodzajów castingus i jerkingus rozprzestrzeniły się dość znacznie w moim otoczeniu :lol: :lol: :lol:

• 0

Ja również mam zamiar wypróbowac nowy sprzęt do jerkowania(chodź zostalem zarazony zarazką jerka to ominęla mnie zarazka castingu).Wyszedłem z zalożenia ze w dwa wyjazdy na ryby nie naucze sie rzucac multikiem(pozniej jade do szwecji i nie chcialbym sie ta męczyc i urywac przynęt, albo rzucac na 5 metrow)-ale podsumowujac ta ta strona jest epicentrum zarazem i to wszystko przez nia ze jestem teraz chory na jerking :( :(

PS.zarazka castingu cały czas jest jednak we mnie i tylko kiedy zauwazy ona dogodna sytuacje ujawni sie i zaatakuje :unsure:

• 0

To nie zniechecenie ale pragmatyczny stosunek do sprawy.Przed wyjazdem docelowym bede moze z dwa razy na rybach i mysle zeby osiagnąc przynajmniej podstawowy stopien wtajemniczenia potrzeba troche wiecej.

ps.nie zamierzam rezygnowac z castingu, ten sezon bedzie jerking na zwykłej wedce nastepny juz na castingowej :angry:

• 0

Dziwnów zlot PW Beloniada. Będziemy polowali na belony z brzegu a licze też na przyłów w postaci sreberka które kręci sie blisko brzegu o tej porze roku :mellow: Obok płynie rzeka Dziwna w której pływają podobno sporych rozmiarów bolki :mellow: i do tego ciut dalej jest zalew w którym stacjonuja zębale <_< Czyli jak na 4 dni zlotu atrakcji sporo <_< pozdrawiam zamker.