Skocz do zawartości
  • 0

majóweczka

pike87

Pytanie

Choc do 1 jeszcze troszke(wlasciwie juz niewiele), powiedzcie jakie macie plany(jeziorko , rzeczka; spinindżek czy też żywczyk)????Wyjaździki wypadowe a moze dłuższy pobyt????

ps.wszystkie zdrobnienia nie swiadcza o orientacji , ale o tesknocie i uczuciu do szczupaczka :mellow: :mellow:

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Marcinesz, kiedys byłem w tych okolicach i na kanale Elbląskim masz szanse złowić szczupaka i okonia. Nie licz jednak na jakies sukcesy. Łowiłem w Miłomłynie i nic niestety nie miałem. Łowiłem też na Drwęcy(chyba) koło Ostródy i z marszu wyjąłem szczupłego z 65cm. Łowiłem też na Nogacie i wyjąłem sandacza z 65cm i miałem chyba szczupłego bardzo dużego, ale wlazł w zaczepy i tyle go widziałem. O jeziorach które wymieniłeś nic nie wiem. Największa szansa na złowienie ładnej ryby w tej okolicy wydaje mi się ze jest własnie na Nogacie.

Wujek

• 0

@Wujek,

Dzięki za info.

Wezmę w takim razie (poza bacikiem i DS-em na rekreacyjną zasiadkę) kijek 10-35g i średnie wobki / gumki na ten kanał lub jezioro.

Jerki i uczenie się posługiwania zestawem castingowym sobie chyba odpuszczę - do tego potrzebuję spokoju i czasu - a tu raczej kroją się ranne 2-3-godzinne wypady...

• 0

może ja ???

moze wiecej danych?? dlugośc, masa, praca, cena????

Zajrzyj do Dziwnówka.Połowimy,porozmawiamy <_< Blaszki są różnej gramatury.Widoczne na fotce sa około 14 gr i będę łowił na nie w rz.Dziwna na zlocie.Ale mam równiez i takie 22 gr :mellow: Dzisiaj kolega nimi rzucał na próbę i mówi że lecą około 100 m. :lol: pozdrawiam zamker.

post-227-1348913212,8974_thumb.jpg

• 0

zmaker przyznam sie szczerze, ż eplanowałem wypad do Dziwnowa na zlocik, ale niestety skonczylo się na tym, że przez najbliższe 5 dni wedki w dloni mial nie bede. chyba ze we Wrocku z decathlonie albo od jakiegos goscia nad Odra w mieście <_< :unsure:

• 0

zmaker przyznam sie szczerze, ż eplanowałem wypad do Dziwnowa na zlocik, ale niestety skonczylo się na tym, że przez najbliższe 5 dni wedki w dloni mial nie bede. chyba ze we Wrocku z decathlonie albo od jakiegos goscia nad Odra w mieście <_< :unsure:

Szkoda ale jeszcze się okazja do spotkania zdaży.Po zlocie napiszę coś więcej o tej blaszce.Zabieram do testowanie kilka różnych gramatur a i inne wzory też mam.Więc troszkę cierpliwości po zlocie napiszę coś więcej i dam więcej fotek .Udanego weekendu życzę wszystkim i pozdrawiam zamker. :mellow: