Skocz do zawartości
  • 0

Z wizytą u Tomasza Sieńko - nowy artykuł na jerkbait.pl

admin

Pytanie

Cześć,

Pamiętacie okładkę naszego pierwszego numeru? Tę piękną klasyczną muchę Full Dress? Zapewne wielu z Was zastanawiało się, kto jest jej autorem? Pragniemy przybliżyć Wam sylwetkę jednego z najlepszych flytierów w naszym kraju, specjalisty od much Full Dress – Tomasza Sieńko. Zapraszamy do lektury wywiadu.

Zapraszam do lektury artykułu, wywiadu z Tomaszem Sieńko i jego muchami, które nie mam wątpiwości można nazwać dziełem sztuki. Zapraszam

Pozdrawiam

Remek

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Aż mi się morda ucieszyła :D gdy zobaczyłem ten artykuł. Artykuł fajny a muszki pokazane powalają :huh: Flytierów zajmujących się tak skomplikowanymi i czasochłonnymi muchami podziwiam i chylę czoła. Przy moim obecnym stopniu zaawansowania w kręceniu to jeszcze jakieś lata świetlne gdy dojdę do takiej wprawy :lol:

Kuba więcej takich muchowych artykułów proszę :unsure:

• 0

Wielu much w swoim życiu nie widziałem więc bazy do oceny nie mam jednak to co widzę?na zdjęciach jest czymś niesamowitym!!! Jestem pod wrażeniem kreatywności i pomysłowości a estetyka wykonania powala. Nawet szpilki w tej skrzneczce są w takim samym kierunku i pod tym samym kontem.

Chętnie dowiedziałbym się jakie materiały wykorzystane zostały do budowy takiej muchy - chodzi o liczbę i ich rodzaj co urealniłoby pracochłonność.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Standerus dokładnie chodziło mi o liczbę warstw :D To dla mnie implikuje złożoność muchy a tym samym późniejszą wartość. Jestem też ciekawy, czy istnieje na świecie coś takiego jak lista największych kolekcji muchowych.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Co do pierwszego - samo zbudowanie odpowiedniego profilu tułowia takiej muchy zajmuje chyba tyle co ukręcenie 2 paczek normalnych much. Dodatkowo układanie i wyczesywanie skrzydeł - jak dla mnie nieosiągalny kunszt...

Tak samo jak odpowiednia kompozycja muchy i dobranie proporcji, dla mnie to kosmos.

Co do drugiego to nie wiem.