Skocz do zawartości
  • 0

Najszybszy 12 voltowy silnik elektryczny

Sylwek1981

Pytanie

Witam!

Szukam możliwie najszybszego 12 voltowego  silnika. Trochę poczytałem na forum i specjalnie nie rozjaśniło mi to sytuacji. Generalnie brałem pod uwagę Motor Guide, Haswing Osapian i Yomoto (cena). Nie planowałem kupować silnika z maximizerem ze względu na dużą różnicę w cenie, ale po lekturze forum trochę się waham. Najkorzystniejszy cenowo byłby silnik Yomoto i jego wziąłbym z maximizerem, ale gdyby mocno odstawał od konkurencji, to jestem w stanie trochę dołożyć, bo to ma być sprzęt na lata.

Czy śruba 3-łopatowa ma dużą przewagę nad 2-łopatową? Pytam, bo zastanawiam się czy jest sens wymieniać śrubę ryzykując grzanie się silnika? Czy może po prostu od razu odrzucić silniki z 2-łopatową śrubą i kupić fabryczny z 3-łopatową, gdzie mam nadzieję taki problem nie występuje?

Jestem zielony w tym temacie więc proszę o wyrozumiałość, jeśli zadaję jakieś oczywiste dla starych wyjadaczy pytania ;)

Edytowane przez Sylwek1981

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

szukalem specifikacji tego silnik , jaki to ma apetyty na prad . Jednak nie znalazlem. gdzies tam tylko wyczytalem ze ich dedykowane aku maja 25,9V . pewnie na 2x12v tez pojdzie , no chyba ze sie tak wycwanili ze elektronika nie pozwoli

Przeczytaj instrukcję i nie siej zamętu.

• 0

A nie wiedziałem że jesteś lekarzem i diagnozy stawiasz...

Popraw swój post, aby inni wiedzieli o czym piszesz.

Z takim wykształceniem nie powinieneś popełniać takich błędów, lub celowo wprowadzać pacjentów w błąd.

A tak na marginesie, to temat nie o Torqeedo a o silnikach 12V.

EOT

• Like 1

• 0

Temat nie jest ani o torqeedo ani o karwin tu masz rację. Jednak temat zszedł z pierwotnego założenia autora . Dalej widzę ze Cię nosi . Także kończmy te wywody bo niczemu nie służą. Melaske profilaktycznie polecam. Nie zaszkodzi a uspokaja emocje.

Pozdrawiam Cię. Serdecznie i spokoju ducha życzę

• 0

Jak ktoś lubi szukać na dnie "skarbów" to wiem gdzie "odpłynął" z łodzi wraz z akumulatorem jeden "niemiec" (Torqeedo). Dokąd dopłynął nie mam pojęcia ale jak na razie nikt go nie znalazł. :D

Tak to jest jak sie pływa po pijaku, z niezabezpieczonym rantem pawęży i chce skręcić silnik z dużą mocą na pełnym skręcie i gazie. :(