Skocz do zawartości
  • 0

Ktoś łowi na woblery imitacja kaczki?

spy

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mnie ostatnio przez dobre 20 min atakował zdziczały gołąb, który stacjonował na jednej z kładek :angry: . Nie wiem o co mu chodziło ale dosłownie co chwilę kołował nad moją głową i przelatywał lotem nurkującym tuż nad nią :blink: . Musiałem odpłynąć z tej miejscówki bo ptaszysko nie dawało za wygraną, bić się z ptasim móżdżkiem przecież nie będę :) .

zapewne siedziałeś w pobliżu jego gniazda :)  - być może też byłeś jego poligonem ćwiczebnym "Sraj na wszystko" :D hahah

• 0

Fajne i tak dalej......Rynek zdaje się nie mieć końca. Szkoda że polskie wodne ekosystemy są na wykończeniu. Nie leję żółcią. W Skandynawii jest wiele łowisk gdzie można pojechać z dronem i kręcić filmy promujące przynęty. Powtarzam: nie narzekam, wiem że chodzi o zabawę, sam uwielbiam "topłotering", jest klient, kupuje to jest firma która zarabia, tak powinno być. Popper, turbodżak, duża guma lekko obciążona. Ale muszą być ryby. Dużo ryb i konkurencja pokarmowa. I to jest źródło sukcesu, a nie magiczna kaczka.

Edytowane przez bassy
  • Like 4

• 0

Widzę, że temat zaiste rozwojowy więc dorzucę i ja trzy grosze.

Rzecz się działa u naszych wschodnich sąsiadów pewnego pięknego popołudnia kiedy to typowy Wasia przejeżdżał końmi nieopodal jeziorka na, którym grasował straszny sum zjadający okoliczne domowe ptactwo oraz podobno inne zwierzęta przychodzące pod brzegi. Ów Wasia sposobem wcześniej zarzucił na suma zestaw z dratwy i słusznego haka, na którego końcu zawisł opalony nad ogniskiem dorodny kogut. Ileż zdziwienia zarysowało się na jego twarzy, kiedy to okazało się, że na zestawie przywiązanym do drzewa coś siedzi. Próżne próby były, aby wyciągnąć zwierzę z wody więc przywiązał zestaw do powozu. Konie stawały dęba jednak z trudem wyjęły bestie. Dalej za pomocą koni wciągnął zdobycz na wóz i zawiózł do wioski, aby podzielić się z pobratyńcami.

Jaki z tej historii morał? Wcale nie ten, że jeśli łowisz na koguta to musisz przyjechać wozem ze sporą ilością koni, ale raczej aby nie ograniczać się do kaczek i szczurów polując na rodzime drapieżniki wszakże kto nie kombinuje ten nie upoluje ????

• Like 1

• 0

Słuchajcie, taki Savage Gear Suicide Duck naprawdę nieźle się sprzedaje. Szczerze powiedziawszy, podchodziłem sceptycznie do tych przynęt, ale klienci zaczęli po to wracać. Zobaczyłem fotki z rybami pochodzącymi z naszych wód, nie z Danii, Norwegii czy Szwecji i spróbowałem. Kupiłem ten mniejszy wariant, pod klasyczny zestaw ze stałoszpulowcem. Miałem dwa ataki szczupaków, ale chyba za wcześnie zacinałem bo nie udało się nic wyjąć.

Oprócz kaczek SG są dostępne także kaczki Westina :) skoro łowimy na imitacje żab to czemu nie kaczek? Chrzanić politykę :D

• Like 1

• 0

A może imitacja topielca na wegorza? Rozwija się nasz rynek wędkarski ale mam coraz większe wątpliwości czy w dobrą stronę.

Zasada jest taka, że to co nie jest zabronione, to jest dozwolone.

Jeżeli ktoś uzna, że na daną przynęte uda się złowić rybe i bedzie na to popyt, to z pewnością bedą powstawały różnego rodzaju dziwadła.

No, może ludzki topielec to przesada i raczej nieralna opcja, ale jeszcze pewnie kiedyś ujrzymy pare ciekawych pomysłów.