Skocz do zawartości
  • 0

Ktoś łowi na woblery imitacja kaczki?

spy

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kaczucha jak na razie zagnieździła się w moim pudełku więc nie ma potrzeby strugać kolejnych ;) 

Zresztą niedługo będę musiał sobie zmienić tytuł wątku autorskiego z "Twory Prida" na "Historia Tworów Prida"  :ph34r: 

Wątpię żeby udało się wystrugać coś w najbliższej przyszłości, zmieniłem miejsce zamieszkania i już nie mam dostępu do swojego warsztatu  :unsure:

Mimo to i tak postaram się wykonać kilka dziwnych przynęt :D

• Like 3

• 0

The Fruck... aż ciśnie się na język "What the f*ck?". Mam coraz silniejsze wrażenie, że SG nie traktuje nas poważnie. Kaczka, żabkaczka, szczur, nietoperz... czekam na imitację zaskrońca, jaszczurki albo gawrona :)

Trochę trwało ale się doczekałeś.SG  czuwa i jerka czyta :D :PPo tym to już pozostaje tylko bobra wdrożyć.

Edytowane przez drag
  • Like 1

• 0

Kaczka, zaskroniec, nietoperz.... marketing dla idiotów.

Wszystko co pływa po powierzchni i mieści się w szczupaczym pysku jest przez zębate atakowane. Wszak to najłatwiejszy do upolowania pokarm. A jak przynętę nazwie producent i jaką do niej dorobi ideologię to już drugorzędna sprawa....

Edytowane przez Sayonara
  • Like 7

• 0

Kaczka, zaskroniec, nietoperz.... marketing dla idiotów.

Wszystko co pływa po powierzchni i mieści się w szczupaczym pysku jest przez zębate atakowane. Wszak to najłatwiejszy do upolowania pokarm. A jak przynętę nazwie producent i jaką do niej dorobi ideologię to już drugorzędna sprawa....

Ja mam inne doświadczenia.

Szczupak woli to co pływa tuż pod powierzchnią, bo to nie bass i rzadko atakuje to co na powierzchni wody. 5,10 czy 20 cm pod powierzchnią jest lepsze niż na powierzchni. Aczkolwiek kilka ryb na żaby i na poppery mam w tym 90+.

Duża kaczuszka w dobrej cenie:

https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/jaxon-atract-happy-duck/s/18985

• 0

Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Nigdy nie przepadałem za łowieniem szczupaków. Póki nie zacząłem łowić ich z POWIERZCHNI WODY. Wtedy dopiero pokochałem zębate. Śmiem twierdzić że ma każdej wodzie do 3-4 metrów głębokości metody powierzchniowe biją na głowę wszelkie inne sposoby łowienia szczupaków. Dziś łowię na modyfikowane żaby - bo są wygodne w użyciu, ale przez cały jeden sezon moją najlepszą przynętą szczupakową był kawałek gąbki z Biedronki z gamakiem 2/0. Działa zajebiście. Byle dobrze chlapał po powierzchni.

Za najfajniejsze w wędkarstwie spinningowym uważam to, że ilu dobrych spinningistów tyle skutecznych metod. Tak że bez obrazy ????????????

• Like 1

• 0

Dostałam od pewnego wędkarza taka o to kaczuszkę,nic na nią niestety nie złowiłam bo rzadko była używana.

Wydaję mi się żeby szczupak się na nią połakomił musi być spełnione kilka warunków.

Wczesne lato,okres kiedy kaczki wyprowadzają na wodę młode.Niezbyt głębokie łowisko gdzie szczupaki żerują przy powierzchni.

Mała ilość białorybu i wiadomo gdzie nie ma rybek tam kaczką szczupak nie pogardzi.

DjVu0Dt.jpg

• Like 1