explorator73 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Czy ktoś posiada w/w kijek? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi nt tej wędki (nie mylić z marką), szczególnie te praktyczne.Zastanawiam się nad 2,6 m 10-42g, ale jak macie w innych długościach i ciężarach to również proszę o Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Modelem 2,13 m i 4-21 g łowię sandacze i jestem mega zadowolony z kijaszka....;-) Jedyne czego bym się doczepił to trochę małe przelotki, pozatym wszystko na plus....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Czy te małe przelotki mają negatywny wpływ na długość rzutu? Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Przy gumach na główkach i kogutach nie mają wpływu, gorzej było z woblerami na plecionce, na szczęście rzadko na nie łowię....Ogólnie kij leciutki, starannie wykonany, szybki, ale bez przesady. Ryby dobrze się trzymają.....dobra amortyzacja....pozostaje tylko machać, machać, machać....;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Mam kijek 8:35 gr. długość 2,60 m. Bardzo szybki, czuły, bardzo lekki, progresywne ugięcie pod obciążeniem, trochę leci na pysk być może to wina zbyt lekkiego kołowrotka/ 260 gr./Jednym słowem doskonały do gum jak i woblerów czy też wahadłówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 A czy kupując wersję 8-35 miałeś w ręku 10-42? Jak się mają do siebie te 2 wędki? Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Akurat innych wersji nie mieli, może dlatego iż mój był zamówiony podczas prezentacji w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Modelem 2,13 m i 4-21 g łowię sandacze i jestem mega zadowolony z kijaszka....;-) Jedyne czego bym się doczepił to trochę małe przelotki, pozatym wszystko na plus....PozdrawiamWitaj.Jaki cw realnie? Jakich główek używasz i gum? Chodzi mi o wagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Realnie najlepiej kijek sprawuje się pod obciążeniem min. 5 gr + guma do max.15 gr + guma....Najczęściej macham kogutami 10-20 gram i pod wszystkimi kijaszek wymiata....Kij dość szybki, doskonale amortyzuje, przyjemny hol, ryby nie spadają.....POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Kumpel ma z tej serji ale okoniowy 213cm podajże 3-15g czy coś podobnego i też mi przypadł do gustu,przelotki małe takie jak lubie,bardzo dobrze rozprowadzone Edytowane 6 Października 2016 przez VOJT@S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Witam,Posiadam Spinn 28 2.13 7-28 X-Fast, używam do na łódce. Pomimo, że najbardziej lubię kije o akcji moderate, ten leży mi ręce. Używam go do poszukiwania zanderów i naprawdę mi się sprawdza. Szybki, czuły i lekki.Pozdrawiam J.B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Modelem 2,13 m i 4-21 g łowię sandacze i jestem mega zadowolony z kijaszka....;-) Jedyne czego bym się doczepił to trochę małe przelotki, pozatym wszystko na plus....PozdrawiamDrabek w systemie KR jest celowe zastosowanie małych przelotek. Trzy pierwsze trzy gaszą stożek a przez resztę linka przechodzi dokładnie prosto. Te małe przelotki fajnie odciążają szczyt kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Realnie najlepiej kijek sprawuje się pod obciążeniem min. 5 gr + guma do max.15 gr + guma....Najczęściej macham kogutami 10-20 gram i pod wszystkimi kijaszek wymiata....Kij dość szybki, doskonale amortyzuje, przyjemny hol, ryby nie spadają.....POLECAMDzięki. Jak patrzę na te kije to kojarzą mi się z Okuma BR. Szukam czegoś odrobinę lżejszego i o mniejszym cw niż Okuma BlackRock 2,45 5-25g. Zastanawiam się czy do gum 4-5" (10-15g) z główkami przeważnie 5g lepszy będzie kij o cw 4-21g czy 3-18g z serii NanoForce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 do takich gum to szukaj kija sztywniejszego bo nawet na lekkiej głowce musisz mieć czym poderwać gume z dna która stawia duży opór w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 To są sztywne kije, szczególnie krótsze wersje. 2,13 do 21 gr jest opisany jeżeli dobrze pamiętam jako 12 lb i spokojnie podbije 4-5 cali na główce 5-7 gram. Pytanie tylko czy to ma być mniej więcej Twój maksymalny zakres, ale jeśli tak to imho ten kij spokojnie to ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Tak, to jest maksymalny zakres. Łowię z brzegu na kanale o głębokości do 4m. Na jezioro i łódkę biorę Okumę BR, która ogarnia przynęty do 30g. Ciężej nie łowię. Wcześniej na kanale używałęm Nihonto TT Zander do 22g i był OK, ale połamałem szczytówkę i po serwisie sprzedałem. Mam nadzieję, że ten Nano Force będzie tak trwały jak Okuma BR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Jeśli z brzegu to zobacz jeszcze wersję 2,35 do 21 gram. 2,60 do 21 gram będzie już imho zbyt spolegliwa na agresywne jigowanie 5-7 gr + 4-5 cali, ale 2,35 powinna być idealna, a zawsze trochę dalej rzucisz niż króciakiem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Wszystkie moje kije mieszczą się w przedziale 2,30 - 2,45 . Oczywiście w przypadku Nano Force 4-21g tylko 2,35m wchodzi tylko w grę. Dzięki. Edytowane 11 Października 2016 przez e-kamien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 WitamWłaśnie nabyłem ten kijek 2,35, 3-18g ,na sucho wydaje mi się bardzo sztywny.Mam jeszcze Vipera HD x-fast 2,70 -6-21g który jest bardziej elastyczny.Nano Force kupiłem z zamiarem takiego kija uniwersalnego kleń,okoń, szczupak.Przeglądałem kilka artykułów,testy i niby tak,ale........................?Proszę o wypowiedzi o 3-18g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Podpowie ktoś czy kijek 2.35/4-21 nada się pod bolka? Przynęty to wobki 10-15 gram, rzeka podlaski Bug. Szukam jakiegoś ciekawszego kija pod bolka i ten wygląda całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam.Zakupiłem też tego kija(post wyżej)Proszę spojrzeć - 4-21g tylko 2,6m http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/114212-spinning-dragon-nano-force-spinn-21-test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Przełowiłem cały sezon wersją 260cm 21g. Jak dla mnie w tej cenie to prawdziwy TOP. Bardzo czuły, szybki blank. Fajne zbrojenie w Fuji. Sprawdza się przy opadzie na główkach 5-20g + kopyto 3'. Bolenie też nim łowiłem, ale tu nie ma szału jeśli chodzi o długość rzutu. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Witam.Kijek 2,35 3 - 18g kupiłem w promocji za 250 zeta w grudniu.Porównując inny sprzęt uważam że super.Chciałbym dowiedzieć się czy kijek może być uniwersalny głównie szczupak okoń,kleń.Czy gramatura c.w jest odczuwalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Pod klenie ten kij raczej się nie będzie nadawał. Raz, że kosa i płytkie ugięcie, dwa że rzuty bliskie bo nie ładuje się środkiem. Także woblerkami sobie nie porzucasz. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 WitamA szkoda bo liczyłem na taki trochę uniwersalny,a czy faktycznie pracuje od 3g,czy odczuwa się pracę przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi