Skocz do zawartości

Dragon Nano Force

explorator73

Rekomendowane odpowiedzi

Przy gumach na główkach i kogutach nie mają wpływu, gorzej było z woblerami na plecionce, na szczęście rzadko na nie łowię....Ogólnie kij leciutki, starannie wykonany, szybki, ale bez przesady. Ryby dobrze się trzymają.....dobra amortyzacja....pozostaje tylko machać, machać, machać....;-)

Mam kijek 8:35 gr. długość 2,60 m. Bardzo szybki, czuły, bardzo lekki, progresywne ugięcie pod obciążeniem, trochę leci na pysk być może to wina zbyt lekkiego kołowrotka/ 260 gr./

Jednym słowem doskonały do gum jak i woblerów czy też wahadłówek.

• 1 rok później...

Realnie najlepiej kijek sprawuje się pod obciążeniem min. 5 gr + guma do max.15 gr + guma....Najczęściej macham kogutami 10-20 gram i pod wszystkimi kijaszek wymiata....Kij dość szybki, doskonale amortyzuje, przyjemny hol, ryby nie spadają.....POLECAM

Witam,

Posiadam Spinn 28  2.13  7-28  X-Fast, używam do na łódce. Pomimo, że najbardziej lubię kije o akcji moderate, ten leży mi ręce. Używam go do poszukiwania zanderów i naprawdę mi się sprawdza. Szybki, czuły i lekki.

Pozdrawiam J.B.

Modelem 2,13 m i 4-21 g łowię sandacze i jestem mega zadowolony z kijaszka....;-) Jedyne czego bym się doczepił to trochę małe przelotki, pozatym wszystko na plus....Pozdrawiam

Drabek w systemie KR jest celowe zastosowanie małych przelotek. Trzy pierwsze trzy gaszą stożek a przez resztę linka przechodzi dokładnie prosto. Te małe przelotki fajnie odciążają szczyt kija

Realnie najlepiej kijek sprawuje się pod obciążeniem min. 5 gr + guma do max.15 gr + guma....Najczęściej macham kogutami 10-20 gram i pod wszystkimi kijaszek wymiata....Kij dość szybki, doskonale amortyzuje, przyjemny hol, ryby nie spadają.....POLECAM

Dzięki. Jak patrzę na te kije to kojarzą mi się z Okuma BR. Szukam czegoś odrobinę lżejszego i o mniejszym cw niż Okuma BlackRock 2,45 5-25g. Zastanawiam się czy do gum 4-5" (10-15g) z główkami przeważnie 5g lepszy będzie kij o cw 4-21g czy 3-18g z serii NanoForce.

To są sztywne kije, szczególnie krótsze wersje. 2,13 do 21 gr jest opisany jeżeli dobrze pamiętam jako 12 lb i spokojnie podbije 4-5 cali na główce 5-7 gram. Pytanie tylko czy to ma być mniej więcej Twój maksymalny zakres, ale jeśli tak to imho ten kij spokojnie to ogarnie.

Tak, to jest maksymalny zakres. Łowię z brzegu na kanale o głębokości do 4m. Na jezioro i łódkę biorę Okumę BR, która ogarnia przynęty do 30g. Ciężej nie łowię. Wcześniej na kanale używałęm Nihonto TT Zander do 22g i był OK, ale połamałem szczytówkę i po serwisie sprzedałem. Mam nadzieję, że ten Nano Force będzie tak trwały jak Okuma BR.

• 3 miesiące temu...

Witam

Właśnie nabyłem ten kijek 2,35, 3-18g  ,na sucho wydaje mi się bardzo sztywny.

Mam jeszcze Vipera  HD x-fast 2,70 -6-21g który jest bardziej elastyczny.

Nano Force kupiłem  z zamiarem takiego kija uniwersalnego kleń,okoń, szczupak.

Przeglądałem kilka artykułów,testy i niby tak,ale........................?

Proszę o wypowiedzi o 3-18g 

Gość Kontemplator

Przełowiłem cały sezon wersją 260cm 21g. Jak dla mnie w tej cenie to prawdziwy TOP. Bardzo czuły, szybki blank. Fajne zbrojenie w Fuji. Sprawdza się przy opadzie na główkach 5-20g + kopyto 3'.

Bolenie też nim łowiłem, ale tu nie ma szału jeśli chodzi o długość rzutu.

8eedb0e17b7b2a05601ad8b17c3ab85f.jpg

1dc89c839599d8b774fd19e08ba300e0.jpg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Gość Kontemplator

Pod klenie ten kij raczej się nie będzie nadawał. Raz, że kosa i płytkie ugięcie, dwa że rzuty bliskie bo nie ładuje się środkiem. Także woblerkami sobie nie porzucasz.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka