makarony7 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Cześć. Proszę o poradę, zastanawiam się nad tym wedziskiem, ale nie wiem który model wybrać: 2-15g 2.13m, 3-18g 2.13m oraz 3-18g 2.35m.Chcę, żeby kij fajnie mi obsłużył przynęty od 2gram w górę. Kijem chcę łowić i z brzegu i z łódki. Kij powinien mi fajnie trzymać pstrągi oraz jak mnie najdzie ochota, to chcę także nim łowić z opadu.Najczęściej będę łowił woblerami oraz obrotówkami. Rzadko gumami. Doradźcie mi proszę. Biorę pod uwagę tylko ten kij. Osobiście posiadam i chwalę sobie ten kij, w wersji 8-35g 2.60m. Teoretycznie przemawia do mnie wersja 3-18g 2.35m, ale często też łowię w Bieszczadzkich siurkach, a tam często biorą pstrągi +-20cm, Nie chcę, żeby kij był sztywny, tylko chcę, aby nawet takie małe ryby amortyzowane.Dla porównania obecnie do powyższego opisu stosuję wędkę Crazy Fish Perfect Jig 2-10g 2.60m i fajnie mi się sprawdza ten kijek, ale czasem brakuje mi, żeby rzucić gumą na 10gramach. Proszę o pomoc w doradzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Kolego po tym opisie który zamieściłeś zdecydowanie odradzam kij do 18 gram 2.35.mialem to wedzisko i zdecydowanie to nie jest kij do twoich potrzeb. Wedzisko ładuje się od 5 gram w górę, jest to raczej kij do łowienia gumami, raczej mocniejszy, o akcji szczytowej szybkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi