gaweł Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Śliczna Mama!A ten kijek w tle to Big Jig? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 tak, to big jigpozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Bardzo lubie ten watek Niezawodnie czekaja piekne ryby i super zdjecia! Gratulacje dla Lowcow z Zielonej Wyspy (i okolic ) Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Tym razem się powiodło 5 brań, 4 w łodzi. W tym mój pb szacowany na 130 lb i jeszcze jeden w okolicach 100lb – gruby jak świnia. Pomiędzy nimi jeszcze dwa mniejsze rekiny. Zaineresowanych szczegułami jak zwykle zapraszam na http://wedkarskieprzygody.blogspot.com/2010/08/sai-blue-shar k-meet-2010.html . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Jak zwykle Tomaszek posprzątał wątek wagowo Mnie dziś udało się złowić coś wprawdzie znacznie mniejszego, ale za to o niebo smaczniejszego. Od razu się przyznam, że go nie release... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Gratulacje Tomaszek! Piekne blekitne ryby oceaniczne Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 @Tomaszek szacun za piękne ryby....130lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 1 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 piekne ryby @tomaszek gratulujetomek, bardzo smaczny przylow.jak trafi ci sie tuzin ostryg daj znac Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 piekne ryby @tomaszek gratulujetomek, bardzo smaczny przylow.jak trafi ci sie tuzin ostryg daj znac PozdrowkaI butelka szampana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Tomaszek! Gratuluję życiówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Bassik z poniedziałku. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 tpe więcej foto więcej foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 tpe więcej foto więcej foto To może filmik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Miodzio fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Byłem wczoraj z Arturem na Corrib. Pogoda była wybitnie turystyczna -dużo więc zwiedzaliśmy, mało łowiliśmy. Ot, pływałem tam i siam szukając nowych miejscówek. Ogólnie bardzo niewiele się działo w wodzie. Dopiero pod wieczór rybki się ożywiły. Zrobiło się ciekawie, ale bez rewelacji (okonie, kilka średniaczków). Dzień uratował Atur. Trzeci z trzech-rzutów-i-koniec przyniósł mu życiówkę. Hol był że hej! Kilka razy myślałem, że kij pójdzie w drzazgi (ryba przyginała wędkę do burty). Wreszcie szczupak wlazł w zielsko tuż pod łodzią (łowiliśmy na zarośniętej płyciźnie). Artur wyciągnął go brutalnie do powierzchni, a ja zakończyłem sprawę podbierakiem. A oto ryba i szczęśliwy łowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Fajnie Rochu sobie tak pływacie z młodym. Pogoda wczoraj istnie sielankowa. Na morzu też bardzo powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Ładnie, ładnie! Wątek miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 ARTUR Gratki piekna rybka cierpliwosc daje rezultaty jeszcze raz gratulacje i Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Dzięki od Młodego za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Melduję, że ciągle żyję, na wypadek gdyby ktoś się martwił - choć nie sądzęNie publikowaliśmy nic przez długi czas, ponieważ...Nie publikowaliśmy:)Ale teraz zaczniemy...:)Jeśli oczywiście będzie czas na ryby - bo ostatnio nie mam go żeby się wyspać... Kilka nie publikowanych zdjęć się uzbierało, z momentów gdy człowiek zerwał się z łańcucha i wypłynął pomęczyć zwierzaki... Na początek film zmajstrowany przez Macieja. http://www.youtube.com/watch?v=VA3GqjU9FNs Endżoj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 W moim pokręconym życiu jest tak, że czasem Palec Boży stuka mnie w głowę i mówi- Bigos idź na ryby! Wtedy zakładam gumiaki i...Idę na ryby Rzekę mam pod drzwiami, wiec się zwykle nie nachodzę... Tego dnia jednak gumiaków nie założyłem, bo sądziłem , że Palec Boży ewidentnie bekę ze mnie kręci...Warunki jakie były nad wodą dawały 1 procent szansy na złowienie łososia...Ale nic, wyprostuję sznur i przewietrzę dendryty- pomyślałem.Jak pomyślał, tak zrobił...Woda niska w estuarium, tragicznie niska, na odpływie .Do tego pływy niskie od kilku dni, ciepło- z 20 stopni pod wodą...Hmm...Rozum mi mówi, że łowienie jest bez sensu, a Palec Boży stuka w głowę i szepcze - Bigos,a pamiętasz ile razy było bez sensu a złowiłeś?? Wygrzebałem z pudełka najmniejszego szrimpka jakiego miałem.Mały jak paznokieć, ale ,,zadziorny'' skurczybyk w wyglądzie...Jeśli kto tu dziś coś zdziała, to tylko ON!Wrzuta przy głazie, poprawka na sznurze i jedziemy.Pstryk , pstryk , pstryk -szrimpek pulsuje w dryfie.Dwie poprawki i ...Stop!Jaja sobie ktoś ze mnie robi ?- pomyślałem. Targnęło kijem...No to oddałem!Ci którzy twierdzą, że łososi się nie zacina, powinni zacząć brać pigułki- nie wiem na co ,nie jestem specjalistą Ryba zabrała sznur w pierwszym zjeździe.Jest dobra - myślę sobie.I ten szrimpek na 14 treblu zaraz przed oczami...Wszędzie pełno wodorostów, pływ niski.Zaraz będzie game over...Będzie albo i nie będzie :)Przestałem go ciągnąć- zgłupiał i stanął... Ryba to nic nie kuma, mózg jak zapałka, łatwo zmanipulować.A ten jeszcze trafił na ichtiologa Naraz słyszę za plecami tekst: Ty, zobacz,ciągnie rybę!Hmm...Ciągnie rybę? Plec Boży- przeginasz! Polacy na środku mojego pustkowia ???Odwracam się i widzę dwóch cyklistów na moście, którzy celują we mnie aparatem. No to atak paszczą z mojej strony : Chłopaki , zejdźcie na dól i zróbcie parę fotek! Zamurowało ich...Ale zeszli!Guzdrałem się z ta ryba dobre 20 minut, jak nie więcej- ale nie dało się szybciej wyjąć, bo malutki haczyk łatwo wyrwać z pyska.A rybie po jakimś czasie pływanie się znudziło... Kamieniami w nią rzucałem,ale nic nie dało.Stanęła w nurcie i jak głaz...Podnosiłem wędkę , robił się pałąk, a ryba ani drgnie...Jak nie pływa, to się nie męczy i można tak stać nad nią i czekać... aż zdechnie ze starości...Wlazłem wiec do wody jak stałem i zacząłem ja noga odpędzać Poganiałem tak rybkę jeszcze z 5 minut i zrozumiała, że trafiła na krejzi koleszkę i dalsza walka o życie nie ma sensu- podniosła płetwy do góry...Złapałem salmona pod pokrywę, unosłem wzrok, a na moście mój lekarz klaszcze i krzyczy: Dobra robota!! Wędkarz oczywiście...Hmm...Palec Boży zrobił niezły show... Fotki Tomka poniżej-dziękuję!A ryba miała 90 cm, co na muchę obciachem już nie jest:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi