Skocz do zawartości

IRLANDIA 2010

peresada

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 260
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Super przygoda i takiż opis. Podobnie złowiłem swojego największego bolenia (na niżówce, w środku lata, łuskając w basenie między główkami szczupaki na obrotówkę nr 2...). Wyszedł na wodę i pojechał z nurtem. Myślałem, że na lekkim sprzęcie w okolicy zaczepów nie mam szans, a jednak się udało :D

Tomek, może i był, nie pamiętam. Nie jestem w stanie wszystkich ryb spamiętać, co gdzie i kiedy. Zwariowałbym. Jak Ty mi mówisz ,że wyjąłeś 156 basa w sezonie, to ja sobie myślę - Ale koleś ma łeb i pamieć!! :D Ja to raczej jestem z tych co wyjmują z wody, odczepiają z haczyka i za burtę...A następnego dnia jak mnie ktoś pyta co złowiłem, to się muszę 5 sekund zastanowić :D To jest chyba skrzywienie zawodowe - gdzie się nie odwrócę jakieś ryby, albo woda...Teraz ze względu na nowy biznes będę musiał zacząć ,,księgowość połowu''- ale nie kreatywną :):)Ja jestem Zoltar (jak mówi Peresada) ale z realnego świata :D

Ten był ładny ,ale tego dnia chyba tylko jeden się trafił forfiter :D

http://img268.imageshack.us/img268/8784/p1000681r.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Szpiegu ,ja myślę , że do masakry mamy jeszcze daleko. Na razie puszczamy delikatny sygnał w świat o tym, co pływa w irlandzkich wodach... :D

To jest ładna fotka Macieja.,,Se'' złapał pstrążka :D To co mu wisi z pyska to jest Executor - ale ten największy 12 cm :D

http://img190.imageshack.us/img190/6441/20100802p1010426.jpg

Tomek, może i był, nie pamiętam. Nie jestem w stanie wszystkich ryb spamiętać, co gdzie i kiedy. Zwariowałbym. Jak Ty mi mówisz ,że wyjąłeś 156 basa w sezonie, to ja sobie myślę - Ale koleś ma łeb i pamieć!! :D Ja to raczej jestem z tych co wyjmują z wody, odczepiają z haczyka i za burtę...A następnego dnia jak mnie ktoś pyta co złowiłem, to się muszę 5 sekund zastanowić :D To jest chyba skrzywienie zawodowe - gdzie się nie odwrócę jakieś ryby, albo woda...Teraz ze względu na nowy biznes będę musiał zacząć ,,księgowość połowu''- ale nie kreatywną :):)Ja jestem Zoltar (jak mówi Peresada) ale z realnego świata :D

235 szt. Marcin Ja prowadzę księgowość 4 rok...

Ryby jak ryby Kuba.Kiedy są w wodzie, to zwykle biorą. Sam wiesz. W Polsce jest z tym słabo , wiec z góry jesteście na straconej pozycji...W sumie cała filozofia...No może jeszcze trochę trzeba umieć łowić i jest git - fotek masz na kilogramy, a nie sztuki :D

Ta fota poszła na okładkę zaprzyjaźnionego magazynu - oczywiście nie w Polsce, bo w kraju wiadomo...Trzeba łowić wieloryby , spać z córka prezydenta i mieć co najmniej doktorat z rybactwa , żeby ktoś chciał porozmawiać ... :D

Żartuje, nie jest tak źle :D

Pozdrawiamy !

Autorem zdjęcia jest kolega Peresada - którego również pozdrawiamy ! :D

http://img201.imageshack.us/img201/4026/p1010304m.jpg

Ryby jak ryby Kuba.Kiedy są w wodzie, to zwykle biorą. Sam wiesz. W Polsce jest z tym słabo , wiec z góry jesteście na straconej pozycji...W sumie cała filozofia...No może jeszcze trochę trzeba umieć łowić i jest git - fotek masz na kilogramy, a nie sztuki

Niezły Bigos gotujesz nam tu Marcinie :mellow:

Jakie to jest proste w normalnych krajach. B)

pozdrawiam i zycze powodzenia w projekcie z Salmo

Tomek, jeśli 235 szt. to...Ludzie przestańcie temu kolesiowi przysyłać przynęty!! :D On te basy pacyfikuje !!!

Owocem mojej ostatniej morskiej wyprawy z Tomaszkiem była zasadniczo ...opalenizna...Najfajniejsza rybą jaką złowiliśmy była...ośmiornica :D I morszczuk, który podobno bierze na wędkę raz na ruski rok bo zamieszkuje głębie...No to wpuściłem mu przynętę na około 100 metrów i gały pokazał na łodzi :D

Rekina tez złowiliśmy, ale Tomaszek powiedział że zdjęcia 120 centymetrowej ryby to obciach , wiec zdjęć nie będzie. Jak obciach to nie u nas :):D

http://img696.imageshack.us/img696/6400/osmiornica.jpg

http://img843.imageshack.us/img843/146/morszczuk.jpg

W Polsce jest z tym słabo , wiec z góry jesteście na straconej pozycji...W sumie cała filozofia...No może jeszcze trochę trzeba umieć łowić i jest git

Fotografia i ryba piekne.

Rzeczywiscie slabo u nas, ale nie wszedzie i mozna (jeszcze) zlowic naprawde duze szczupaki tu i ówdzie, nawet regularnie B) . Ale z salmonidami jest gorzej. Takich pstragów to ze swieca... :(

Morszczuk faktycznie poruszenie wywołał na sąsiednim forum SAI. Ryba rzadko łowiona na wędkę głównie dlatego że żeruje nocą przy powierzchni. Fakt jednak że ten został złowiony w biały dzień na dnie. Inna sprawa że morszczuk został praktycznie wygubiony przez komercyjnych. To już drugi morszczuk złowiony tego lata na wędkę w IRE. Niektórzy mają nadzieję że oznacza to powrót tej ryby. Niestety populacja znajdująca się na skraju załamania jest nadal eksploatowana komercyjnie.