Skocz do zawartości

IRLANDIA 2010

peresada

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 260
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Weekend spędziliśmy na łowieniu salmonidów.Poszła duża woda w rzekach, co we wrześniu oznacza jedno - masową migrację łososi i pstrągów z jeziora.

Nie było bynajmniej łatwo.W sobotę rzeką ,,płynęły psy z budami'' i przypominała ona Ganges... Gdybyśmy dokładnie i uparcie nie orali bardzo krótkich odcinków, gdzie wiemy, że ryba zatrzymuje się na pewno , to ...nic byśmy raczej nie złowili.W niedziele trochę opadło i było znacznie więcej brań.

Kilka ryb udało się przewietrzyć :D

http://img820.imageshack.us/img820/354/p1010100a.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img251.imageshack.us/img251/1388/p1010107rp.jpg

Powiem Ci Lukomat ,że te SDRy wcale za głęboko nie idą, a te rzeki tutaj nie są jakieś specjalnie głębokie.Moim zdaniem jak przynęta wejdzie w pół wody, to zdecydowanie wystarczy i łosoś się podniesie - a pstrąg to już w ogóle bez problemu.Jak zobaczy, to klepnie.

Ten wobler ma coś takiego w swojej akcji ,że łososia to wnerwia ewidentnie, bo próbowaliśmy różnych przynęt i ten dokładnie model, w tym rozmiarze bije na głowę wszystko czym do tej pory w życiu łowiliśmy- w kwestii łososia.I to nie jest jakaś kryptoreklama tylko fakty.Ja nie wypisuje nigdy głupot.Kolor przynęty nie ma żadnego znaczenia ,biorą każda .Myślę ,że chodzi tu wyłącznie o akcje tej konkretnej przynęty i wielkość.

Jak sobie pomyśle o ludziach, którzy łowią trocie czy łososie na 9 cm woblery albo błystki nr 3, to się stukam w głowę...I jeśli te ryby biorą im coś takiego, to znaczy ,że podchodząc do tematu trochę inaczej łowiliby 10 razy tyle...

bigos napisał(a).I to nie jest jakaś kryptoreklama tylko fakty.Ja nie wypisuje nigdy głupot.

No bo juz sie ze bałem z ma to zwiazek z salmo-adventures.com :lol:

Super polowy :mellow:

Wiecie ze za jedna z tych ryb chodzi sie całymi miesiacami w kraju mlekiem i miodem...

Pozdrawiam

p.s.rozmiar tych wobków to 7cm?

:D

Dzisiaj jeden zdechlak...Dzień był popaprany i potraciliśmy duże ryby...Aż się pisać nie chce...Ja myślę ,że to wina Peresady , który siedział w domu i zawistnie wbijał widelec w nasze kukiełki -żebyśmy przypadkiem nic nie złowili :D :D Dobrze nam znany, lokalny Harry Potter :D :D

http://img22.imageshack.us/img22/4623/bigosfotygeby102.jpg

Dzisiaj jeden zdechlak...Dzień był popaprany i potraciliśmy duże ryby...Aż się pisać nie chce...Ja myślę ,że to wina Peresady , który siedział w domu i zawistnie wbijał widelec w nasze kukiełki -żebyśmy przypadkiem nic nie złowili :D :D Dobrze nam znany, lokalny Harry Potter :D :D

....i pewnie dzwonił co pół godziny? <_<