PaNeK Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam, być może pod koniec maja będę miał okazje na tygodniowy wypad nad j.Jamno, jeśli tak się stanie nie będę mógł zostawić w domu swojej kochanej wędki. Wiem jednak że Jamno nie jest własnością PZW, ale wpada do niego rzeka Unieść, nie mam zielonego pojęcia czyja ona jest,jeśli była by PZW to w jakimś stopniu był bym uratowany.Wiecie może czy jest możliwość wykupienia jakiegoś zezwolenia na Jamno, łowiliście tam lub na Unieść, warto? A może ktoś niedaleko mieszka i można by było gdzieś wypaść duo lub trio? Mile widziane nawet szczątkowe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Rzeka Unieść ( Uniesta ) wraz z dopływem rzeką Polnicą podlega pod Okręg PZW Koszalin. http://www.pzw.org.pl/koszalin/cms/2253/kraina_wod_pstraga_i _lipienia Jezioro Jamno jest dzierżawione przez: Mielno Sp. z o.o. Gospodarstwo Rybackie76-032 Mielno , ul. Bolesława Chrobrego 43 - woj. zachodniopomorskietel.094 3189054 , fax. 094 3189796 Warunki połowu na jeziorze Jamno: http://www.zpw.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&a mp;pid=58 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Witam, być może pod koniec maja będę miał okazje na tygodniowy wypad nad j.Jamno, jeśli tak się stanie nie będę mógł zostawić w domu swojej kochanej wędki. Wiem jednak że Jamno nie jest własnością PZW, ale wpada do niego rzeka Unieść, nie mam zielonego pojęcia czyja ona jest,jeśli była by PZW to w jakimś stopniu był bym uratowany.Wiecie może czy jest możliwość wykupienia jakiegoś zezwolenia na Jamno, łowiliście tam lub na Unieść, warto? A może ktoś niedaleko mieszka i można by było gdzieś wypaść duo lub trio? Mile widziane nawet szczątkowe informacje daj se spokój idź na belony ostatni weekend maja powinny jeszcze być przy brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Szpiegu jak bym miał do takich rzeczy sprzęt to na dorsze bym raz w życiu chciał pojechać, a nawet kołowrotka na słoną wodę nie mam dla tego zostają atrakcje słodkowodne @Marek, dzięki za info, już sobie to skalkulowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 @Panek, jeśli mowa o dorszach, to sprzęt dostaniesz za niewielką opłatą na każdym kutrze. Nie będzie to rewelacja, ale na pierwszy raz Ci wystarczy.Jakbyś chciał namiar na porządny kuter to odezwij się, dam Ci nr telefonu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Spodziewam się że dorsze to wydatek rzędu 200zł więc raczej nie w tym roku, chyba że miał bym z Łazów rzut beretem i gwarantowali by udane łowy 35zł za Jamno to nie majątek, odpuszczę sobie Unieść i parę wypadów na piwko, i można by pomyśleć o dorszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 daj se spokój idź na belony ostatni weekend maja powinny jeszcze być przy brzegu W tym sezonie, to raczej w ostatni tydzień maja, belony dopiero podejdą pod brzeg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Odgrzewam, warto wieczorem spróbować tam bardzo płytkiego trolla czy też jest zarośnięte o tej porze roku pod sam wierzch? Zaznaczam że dla mnie bardzo płytki troll to 0,10- 2 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Andrzej ty lepiej jedź na Wierzchowo na głębokiego trolla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Andrzej ty lepiej jedź na Wierzchowo na głębokiego trolla...Wole płytki, na takim dyszlu 3-5 metrów. Da radę czy odpuścić sobie zabieranie sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Spróbuję się czegoś dowiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Może ktoś jednak coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Odświeżę temat jeziora Jamno.. Nigdy tam nie byłem, a tak się złożyło że w majówkę muszę pojechać do Koszalina po silnik.. Warto zostać na kilka dni w okolicy ? Jest gdzie wypożyczyć łódkę pod elektryka ? Popływałbym za szczupakiem..???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Ja po wielu latach łowienia tam na grunt, w tym roku biorę na Jamno spina.Będę z brzegu męczył okonie i może szczupaki. Na cuda nie liczę ale jestem ciekawy czy coś się uwiesi.Będę katował płycizny w okolicach Unieścia w końcówce czerwca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi